Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE. Bătăușii din cazul Pantelimon, arestați preventiv

Cei 10 inculpați din dosarul bătăii de la Spitalul Pantelimon vor fi arestați preventiv pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de către magistrații Judecătoriei Sectorului 2. În total, până acum, 18 persoane au fost arestate pentru 30 de zile. Mai mult, anchetatorii din Capitală descriu că 13 persoane au intrat cu bare metalice, bâte din lemn, săbii, furci și cuțite pentru a ataca o femeie care era în spitalul de urgență.

Știrea inițială:

Procurorii cer arestarea bătăușilor de la Spitalul Pantelimon. Polițiștii verifică firmele de pază de la unitățile medicale din București, după incident

Poliția a anunțat că firmele care asigură paza în spitalele din București vor fi controlate. Surse Euronews spun că miercuri dimineață are loc un control la firma de pază a Spitalului de Copii ”Marie Curie”, un astfel de control având loc și marți la Spitalul de Urgență Floreasca.

Polițiștii au anunțat că vor face controale încă de marți la firmele care păzesc aceste unități medicale, după agresiunile care au avut loc la Spitalul Pantelimon. Pe camerele de supraveghere ale unității medicale s-au văzut mai mulți suspecți care au intrat cu arme albe au început să se agreseze, iar acum polițiștii vor verifica dacă agenții au uniformă, registrul de evidență a serviciului de pază, totodată pregătirea acestora, dar și alte aspecte care țin de aceste firme.

Mai mult, se așteaptă trimiterea propunerii arestării preventive la magistrații de la Judecătoria Sectorului 2, acolo unde vor fi trimiși și cei zece suspecți din acest dosar. Vorbim de nouă persoane care au fost reținute la Secția 9 de Poliție și încă o persoană arestată preventiv într-un alt dosar.

Percheziții la 11 adrese din județul Ilfov

Marți au avut loc și mai multe descinderi în județul Ilfov, la 11 adrese, unde a fost o desfășurare uriașă de forțe, a fost adus și un elicopter pentru a supraveghea operațiunea.

Un scandal între două familii, care a început în oraşul Pantelimon, a continuat la camera de gardă a spitalului din Sectorul 2, unde ar fi venit şi alte persoane, care aveau mai multe obiecte contondente.

La faţa locului s-au deplasat cu operativitate poliţişti din cadrul subunităţii.

Potrivit anchetatorilor, în urma unui conflict care ar fi avut loc între două familii, în oraşul Pantelimon, mai multe persoane au fost rănite. Ulterior, persoanele vătămate au ajuns la un spital din Sectorul 2 al Capitalei.

Totodată, la spital ar fi venit şi alte persoane, care aveau mai multe obiecte contondente.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE