MAREA NEAGRĂ
Plajele neamenajate din Corbu și Vadu, infestate cu bacteria E-Coli. Autoritățile avertizează turiștii să evite îmbăierea în aceste zone
Direcția de Sănătate Publică Constanța a emis un avertisment pentru turiștii care frecventează plajele neamenajate din Corbu și Vadu, după ce analizele recente ale apei au arătat concentrații periculoase de E-Coli.
Turiștii de pe litoral ignoră steagul roșu. De la începutul sezonului au murit șase turiști înecați în mare
Litoralul a devenit refugiu în aceste zile pentru zeci de mii de turiști dornici să se răcorească în apele mării. E cald și în stațiuni, unde temperaturile depășesc 32 de grade Celsius, însă briza ușoară și apa caldă a mării fac ca zăpușeala să fie mai ușor de suportat.
Are balta fabrică. Doar una. O singură unitate de procesare a produselor pescărești pe întreg litoralul românesc
Cu peste 80 de kilometri de litoral și o mare doldora de pește și fructe de mare, județul Constanța are o singură fabrică de procesare a peștelui, scoicilor și rapanelor din Marea Neagră.
Euronews România lansează o nouă campanie: ”Pescuitul, în coadă de pește”
Are balta pește, dar nu prea ne pricepem să-l și pescuim. Anul trecut, România a scos din Marea Neagră abia trei mii de tone de pește, de patru ori mai puțin decât în anii de dinainte de pandemie, spun organizațiile de pescari.
Pescuitul, în coadă de pește - o nouă campanie Euronews România. La malul Mării Negre, pescarii români sunt tot mai puțini și au câștiguri tot mai mici
În perioada de prohibiție la calcanul din Marea Neagră, pescarii ies pe mare pentru șprot, scrumbie sau chefal. Doar că sunt tot mai mici cantitățile de pește capturat, iar cererea nu poate fi acoperită doar din ce se scoate din Marea Neagră.
Răsturnare de situație în cazul navei scufundate în apropiere de Sfântu Gheorghe. Procuror: Se fac cercetări în legătură cu coliziunea dintre nouă nave
Noi detalii ies la iveală în ancheta din cazul navei scufundate în Marea Neagră, în apropiere de Sfântu Gheorghe. Vasul care i-a salvat pe opt marinari supraviețuitori ar fi fost cel care a provocat scufundarea cargobotului Mohammad Z.
A început ”Litoralul pentru Toți 2024”. Cât costă o noapte de cazare la hotelurile de la mare
A început ”Litoralul pentru Toți 2024”. Programul se desfășoară anul acesta în perioada 3 mai - 20 iunie și 1 septembrie - 15 octombrie, iar în cadrul lui se înscriu în fiecare an hoteluri de 2, 3 și 4 stele din toate stațiunile de pe litoralul românesc.
1 Mai - start în sezonul estival, cu sold-out în multe hoteluri. 1.500 de euro pe noapte, cea mai scumpă cazare. Cât costă mâncarea și care sunt stațiunile preferate
Peste 10.000 de euro a plătit un turist pentru vacanța de 1 Mai și de Paște, la un hotel de 4 stele, din Mamaia. Sezonul începe și cu taxe de stațiune pentru turiști, dar și cu noi cheltuieli pentru organizatorii de evenimente pe plajă.
Zeci de mii de turiști, așteptați la mare de 1 mai. Prețurile pe litoral vor fi mai mari în acest sezon
Zeci de mii de oameni sunt așteptați să anime plajele și hotelurile de la mare, în zilele libere de 1 Mai și de Paște când pe litoral începe sezonului estival. Mamaia Nord și Vama Veche se află, ca de fiecare dată în topul preferințelor, iar camere libere încă mai sunt disponibile.
Atmosferă estivală pe litoral. Meteorologii au anunțat pentru astăzi 29 de grade la malul mării
Atmosferă estivală la malul mării unde termometrele au înregistrat maxime de 29 de grade Celsius, exact ca în toiul verii. Și cum era de așteptat, pe plajă au apărut primele șezlonguri dar și primii turiști, dornici să le ocupe de la primele ore ale dimineții pentru un bronz timpuriu.
Update: Drona marină, detonată la Capu Midia ar fi avut 500 de kilograme de explozibil
Drona marină, descoperită în urmă cu doar câteva zile în timp ce plutea în derivă, ar fi avut la bord aproape o jumătate de tonă de explozibil. Informația a fost publicată de TVR Info, care citează un site de specialitate din Franța.
Aproximativ 100 de mine marine găsite de la începutul războiului. Cinci dintre ele, desocoperite în zona de responsabilitate a României
Nu mai puțin de 98 de mine marine în derivă au fost descoperite și distruse în apele din nord-vestul Mării Negre de la începutul războiului din Ucraina și până acum. Dintre acestea, cinci au fost găsite în zona de responsabilitate a forțelor navale române.
Comandantul flotei ruse la Marea Neagră a fost înlocuit, după atacurile tot mai eficiente ale ucrainenilor
Ministerul britanic al Apărării a confirmat înlocuirea lui Sokolov, "ca urmare a succeselor ucrainene în utilizarea vehiculelor de suprafață fără pilot, sau a USV-urilor, pentru a deteriora și distruge navele de război rusești atât în port, cât și pe mare."
Agențiile de turism măresc prețul vacanțelor. Cât a ajuns să coste un sejur la mare
În stațiunile din România, în care au fost făcute modernizări, prețurile au crescut cu cel puțin 15%, arată datele agențiilor de turism. Numai cine și-a programat vacanța de anul trecut sau la începutul anului a găsit pachete mai acceptabile.
Mii de locuri de muncă sunt disponibile pe litoral. Ce salarii oferă hotelierii care au ales să "importe" și lucrători din Asia
Patronii de hoteluri și restaurante au la dispoziție puțin peste o lună ca să își completeze echipele până la vacanța de 1 Mai, atunci când la Mare sunt așteptați primii turiști.
Plaja din Mamaia, puternic afectată de furtunile din sezonul rece. Autoritățile nu pot interveni pentru nivelarea nisipului
Furtunile din sezonul rece au afectat puternic plajele. În Mamaia, de exemplu, în mai multe zone, nisipul proaspăt pus a fost măturat de valuri, și s-au au creat adevărate microfaleze de peste un metru înălțime.
Ucrainenii spun că au scufundat încă o navă de război rusească în Marea Neagră, în valoare de 65 de milioane de dolari
Informația a fost confirmată și de Ministerul ucrainean al Apărării, dar și de Serviciul de Informații Militare, care a și postat pe rețelele de socializare imagini cu momentul atacului și a precizat că misiunea a fost efectuată de unitatea specială din Grupul 13, în apropierea strâmtorii Kerci.