Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Toamnă blândă pe litoral. Administratorii plajelor care nu s-au grăbit să închidă sezonul au tras lozul câștigător

Sunt zile de toamnă blândă la malul mării unde după zile întregi cu vreme mohorâtă, temperaturile au crescut iar, spre bucuria tuturor. Chiar dacă au dispărut șezlongurile și umbrelele, oamenii s-au bucurat de nisip, briză și liniștea din extrasezon.

Pe această porțiune de plajă de la intrarea în stațiunea Mamaia, atmosfera era la prânz una estivală. Cu muzică în surdină, sezlonguri și baldachine commode, turiștii se bucurau de soarele blând de septembrie.

Turistă: „Am decis așa să ne facem un cadou în septembrie să ne simțim bine, este foarte frumos, nu mai este aglomerație, soarele e mai blând mai plăcut.” 

Ligia Stanciu, turistă: „Am vrut să mai gustăm odată ca ultima oară în anul ăsta beneficiile soarelui.” 

Nicolae Stanciu, turist: „Am vrut să venim toamna să vedem cum este ca să vedem dacă venim la vară în timpul sezonului, să luăm din iarnă că am înțeles că și hotelul ăsta o să bage la reducere în luna noiembrie, oricum urmărim vremea, de la Ploiești nu e mult de mers, ce să facem acasă.” 

Administratorii plajelor care nu s-au grăbit să închidă sezonul au tras lozul câștigător. 

Cristi Dumbravă, administrator plajă: „Dacă vremea ne ajută noi mai ținem deschis deoarece turiștii încă mai cer șezlonguri și văd că ține vara cu noi.” 

Chiar dacă pe majoritatea plajelor șezlongurile și umbrele au dispărut, asta nu i-a supărat pe turiștii mulțumiți că se pot bucura de briză pe malul mării. 

Claudia Bică, turistă: „Pur și simplu am venit așa pentru două ore de soare, minunat, temperatura e frumoasă, apa e călduță, se poate face baie. Cum ați reacționat când ați văzut că nu mai sunt șezlonguri pe plajă? În niciun fel, nu ne dorim șezlonguri.” 

Arian și Azine, turiști: „Ieri a fost furtună, nu puteam să înotăm din  cauza vântului. Ne simțim foarte bine, astăzi chiar este cald, vrem să facem baie.”

Conform prognozei, vremea va rămâne frumoasă la mare și în următoarele zile, cu temperaturi cuprinse între 24 și 26 de grade Celsius. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE