Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Turiștii au luat cu asalt stațiunile din România în vara 2024. Numărul rezervărilor au crescut cu aproape 10% față de anul trecut

Numărul rezervărilor în stațiunile din România a crescut vara aceasta față de vara trecută. Tot mai mulți au ales hotelurile care oferă servicii All-Inclusive în vacanță. Sigur, un rol important l-au avut voucherele primite de la stat. 

La mare, numărul rezervărilor a fost cu 8,5% mai mare vara aceasta, potrivit unui touroperator de la noi. Durata medie a sejurului a fost de 4,7 nopți și fiecare persoană a cheltuit, în medie, 1.102 lei/sejur, cu 10% mai mult decât anul trecut.

Ce stațiuni au preferat turiștii

Românii au vrut să uite de grija meselor, în această vacanță, și au ales hoteluri care oferă servicii All- Inclusive. Rezervările au crescut cu 10% față de vara trecută. În schimb, interesul pentru hotelurile care nu au fost renovate în ultimii ani a scăzut. Mamaia a fost cea mai căutată stațiune, urmată de Eforie Nord, Neptun-Olimp și Costinești. 60% din numărul rezervărilor aici au fost făcute.

Și numărul rezervărilor în stațiunile de munte și în cele balneo a crescut cu 6,5% față de vara trecută. La munte, turiștii au plătit, în medie, pentru un sejur, 573 lei/persoană, în timp ce în stațiunile balneare, au dat 1.162 lei/persoană. 

Sinaia, Predeal și Poiana Brașov au fost stațiunile preferate de cei care au mers la munte, iar turiștii care au ales stațiunile balneare au preferat Băile Felix, Călimănești-Căciulata și Băile Herculane.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE