Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Consultații medicale gratuite pentru turiștii de pe litoral

Turiștii care se află, în această săptămână, în sudul litoralului pot beneficia de consultații medicale gratuite. 36 de medici rezidenți, dermatologi, endocrinologi și pediatri vor examina pacienții între orele 9 și 12, respectiv 15 și 18.

Campania se desfășoară în perioada 12-17 august, în stațiunile Olimp, Neptun, Jupiter, Saturn și Mangalia.

Consultații medicale gratuite pentru turiștii de pe litoral

Este vorba despre campania de prevenție "Asumă-ți să fii sănătos!", realizată de Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București, iar consultațiile sunt oferite în parteneriat cu Societatea Română de Dermatologie, Societatea Română de Endocrinologie și Societatea Română de Pediatrie.

"Devenit deja un eveniment anual de tradiție, campania de prevenție a Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila -Asumă-ți să fii sănătos!-revine anul acesta pe litoralul românesc pentru a oferi cât mai multe consultații medicale turiștilor aflați în această perioadă la Malul Mării Negre și care vor alege să-și sacrifice câteva zeci de minute din concediul de odihnă pentru o evaluare dermatologică, endocrinologică sau pediatrică și în definitiv pentru siguranța stării lor de sănătate" a declarat prof. dr. Viorel Jinga, rector al Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București, într-un comunicat de presă.

Corturile vor fi amplasate lângă următoarele repere:

  • Olimp – plajă lângă Punct de Observație Salvamar
  • Neptun- plajă în zona punct Salvamar
  • Jupiter – plajă lângă Punct de Observație Salvamar
  • Saturn – plajă lângă punct SMURD
  • Mangalia – plajă în zona punct Salvamar

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE