Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cel mai aglomerat început de vară din ultimii ani pe litoral. Stațiunile au fost ocupate în proporție de 60%

Cel mai aglomerat început de vară din ultimii ani a adus pe litoral aproximativ 30 de mii de turiști. În weekend-ul care a trecut, stațiunile au fost ocupate în proporție de 60%. Specialiștii din turism speră ca trendul să se mențină și în perioada următoare. Prețurile de extrasezon, dar și vremea frumoasă au fost ingredientele pentru o vacanță reușită. 

Ca să profite din plin de fiecare moment petrecut la mare, turiștii și-au făcut apariția pe plajă la primele ore ale dimineții. La prânz, termometrele indicau 30 de grade, o atmosferă perfectă pentru vacanță. Doar apa mării, un pic cam rece, le-a dat planurile peste cap celor care visau la o bălăceală pe cinste în valuri. 

De pe șezlonguri, însă, mângâiați de briza ușoară, turiștii s-au bucurat de primul bronz. Mulți recunosc că au ales această perioadă pentru vacanță ca să profite de prețurile de extrasezon. 

Cât costă un sejur pe litoral în 2024

Cel mai bine s-au vândut pachetele de două sau trei nopți de cazare, prețurile pornesc de la 120 de lei pe noapte la trei stele cu mic dejun inclus și ajung până la 500 de lei pe noapte la hoteluri de 4 stele în regim all inclusive. 

Paul Marin, administrator hotel: ”În general când pleci cu dreptul îți merge bine, eu consider că am călcat cu dreptul și sunt foarte optimist pentru 2024.” 

Turiștii sunt încântați că, în această perioadă, prețul unui sejur la mare este și de trei-patru ori mai mic decât în plin sezon estival. 

”Am făcut o rezervare din februarie de două mii de lei all inclusive doi adulți și doi copii și mai au o rezervare făcută tot din luna martie pentru luna august, undeva la 6.500. Tot la all inclusive. Era de așteptat prețul ăsta, dar l-am căutat din timp. Sunt hoteluri la patru stele unde ajunge și la 120 de milioane, 80 de milioane”, spune un turist. 

Reduceri sunt la și la șezlonguri. 

”Acum  25 presupun că în august 50, 70 de lei. Dar e același șezlong, dar, diferența o face linia, mai în spate mori de cald, aici  briza se simte altfel. Pe plajă un suc o bere? Berea 8 lei un suc  10-12 lei, prețurile sunt ok față de anul trecut 2, lei 5 lei în plus”, spune un turist.

În ceea ce privește mâncarea, la autoserviri, o tochitură cu mămăliguță ajunge la 25 de lei, un ostropel de pui costă 18 lei, iar un mic 6 lei. 

Pe litoral, vor fi prețuri de extrasezon până la jumătatea lunii iunie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE