Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Bulgaria, destinație de minivacanță. Mii de români petrec zilele libere de Sfânta Maria pe litoralul bulgăresc

Mii de români s-au refugiat pe litoralul bulgăresc în vacanța de Sfântă Mărie. Unii sunt pentru al treilea an consecutiv oaspeți pe plajele de la vecinii bulgari, iar alții au mers pentru prima dată și sunt încântați. Turiștii români spun că oferta de patru nopți în Bulgaria este cât pentru două zile în România, așa că oamenii nu se mai plâng nici de aglomerația din vamă.

Felicia Macaleț, jurnalistă Euronews: ”Aud in jurul meu destul de des limba română. Ba mai mult, am văzut și foarte multe mașini înmatriculate în România, semn că intr-adevăr românii au ieșit din țară și au preferat, poate unii, să vină în Bulgaria în aceste zile libere”.

Românii sunt atrași de prețurile mai mici din stațiunile din Bulgaria

Stațiunea „Nisipurile de Aur” de pe coasta Mării Negre din Bulgaria a părut neîncăpătoare: managerii hotelurilor spun că 80% dintre turiști sunt români.

Turistă: ”Apa e caldă, chiar e frumos. Bugetul sincer este foarte mic. Cred că față de România, aici am stat cinci zile pe preț de două în România, ceea ce mi se pare super”.

Roxana și Cătălin s-au întors pentru a doua oară în Bulgaria și chiar și-au luat o zi de vacanță în plus pentru a evita aglomerația de weekend, la întoarcerea în România.

Roxana, turistă româncă în Bulgaria: ”Noi încercăm de câțiva ani să mergem pe litoralul românesc, dar raportul calitate-preț pe care-l au bulgarii e destul de diferit față de al nostru. Recurgem tot la ei. Mai încercăm și în anii următori, dar momentan tot aici am nimerit”.

Cătălin, turist român în Bulgaria: ”Prețuri sunt mai mici decât în România și calitatea mai bună. (Reporter: Cam cu cât mai mici?) Cam cu 25% mai mici față de litoralul nostru. Am dat 7 lei pe o bere, pe când la noi e 12 lei pe plajă.”

Turist: ”De exemplu, suntem cazați la hotel patru nopti cinci zile, ultra all inclusive undeva 620 de euro cu tot cu copii. În România costa peste 1000 de euro.”

Vacanța all inclusive, preferată de turiștii care vin la mare în Bulgaria

Cei mai mulți dintre românii care au ajuns pe litoralul bulgăresc și-au cumpărat pachete all inclusive. Un sejur de trei zile a costat 460 de euro pentru o familie formată din doi adulți și un copil.

Turistă: ”Destul de multe opțiuni pentru mâncare. O să ne îngrășăm și ne chinuim acasă să slăbim. (Reporter: De ce ați ales hotelul all inclusiv?) În primul rând, pentru copii. Ne-a plăcut zona de aqua parc și de distracție pentru copii și că au opțiuni pentru mâncare”

Gabriela, turistă: ”Față de alte locații din România, pentru că suntem din Tulcea, foarte ok ținând cont că suntem patru. Față de Deltă unde ar fi fost dublu.”

Angelica Chirica, representant hotel: ”Hotelul nostru e plin. Cele 450 de camere sunt 100% ocupate. 90% sunt turiști români. (Reporter: De unde vin?) Cei mai mulți vin din București, Constanța, dar spre supriza noastră avem și din Satu Mare, Bihor, Oradea, Timișoara, Cluj, chiar din toate colțurile țării.”

Plajă salbatică în Krapets. ”E un fel de Vama Veche acum 20 de ani”

Românii care visează la o mare doar pentru ei și preferă să stea la cort sau în rulotă au ajuns în Krapets, un mic sat aflat la 20 de kilometri de Vama Veche.

Băiețel: ”Eu am venit aici pentru că îmi place. Am mai fost odată aici și a fost foarte frumos. Ne-a impresionat și pentru că ne place să stăm în gașcă și să ne distrăm. E o zonă de party și mie îmi place mult să fac petreceri”

Mama băiețelului: ”Am venit la invitația prietenilor mei să facem o mică escapadă cu copiii. Krapetsul pare o variantă foarte faină. Mi-a plăcut foarte mult că e sălbatic, e mai aerisit. E liniștit, ce ai nevoie.”

Turist: ”Venim aici de mai mulți ani și ne place că e un fel de Vama Veche acum 20 de ani, adică mult mai chill, mai puțin comercial. Ne place foarte mult”.

Cei cărora le plac plajele ascunse fără aglomerație, aproape de România, pot opta și pentru stațiunile Bolata sau Shabla.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE