Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Se deschide sezonul pe plajele sălbatice de la malul Dunării. În Calafat este una dintre ele

Se deschide sezonul de plajă și distracție pe plajele sălbatice de la malul Dunării. Una dintre cele mai bine amenajate este la Bașcov, în Calafat, unde sunt așteptați mii de turiști în minivacanța de Rusalii.

O zi de plajă costă cel mult 100 de lei, iar prețul cazării variază între 150 și 300 de lei. În plus, puteți beneficia de plimbări gratuite cu barca pe Dunăre, asigurate de Primărie.

Se deschide sezonul pe plajele sălbatice de la malul Dunării

Peste 550 de kilometri și minimum șase ore de așteptare în mașină. La asta se rezumă concediul la malul mării pentru românii din vestul țării. Pentru a nu se confrunta cu stresul unei astfel de călătorii, mulți au ales să se relaxeze pe plajele sălbatice de la Dunăre, un astfel de exemplu este plaja Bașcov din Calafat.

Turist: "Un pic cu cel mic la plajă. E un pic apa crescută, dar per ansamblu, sper să fie totul ok."

Turist: "În fiecare dimineață vin, mă dau puțin cu placa, după aia dau câteva ture de înot și după aia merg acasă, când se pune căldura. După aceea, nu mai avem ce face aici, la Dunăre. Apa este perfectă, cred că are 22-23 de grade".

Turist: "Nu se poate pescui pentru că nu e apa liniștită. Dacă începe să scadă, peștele se sperie și se duce la adânc. Fac și plajă până la 12-13 și mă întorc acasă".

Carmen Dumitrescu, jurnalist Euronews România: "Sezonul estival se va deschide chiar de Rusalii. Sunt amenajate patru terase, iar operatorii economici se așteaptă ca, în minivacanța de Rusalii, să fie în zonă 2.000 sau chiar 3.000 de turiști".

Prețurile sunt mai mici față de cele de pe litoralul românesc. Astfel că o zi de plajă la malul Dunării poate costa și între 50 și 100 de lei.

Cosmin Catrina, administrator oraș Calafat: "Un șezlong costă 15 lei, băuturile sunt pentru toate buzunarele. Turiștii vin din zona Olteniei și de mai departe. Din zona Bulgariei vin foarte mulți turiști. Foarte mulți turiști care tranzitează vama Calafat aleg să-și petreacă câteva ore aici pe plajă."

Cei care ajung la Bașcov vor putea să facă și plimbări gratuite pe Dunăre.

Cosmin Catrina, administrator oraș Calafat: "Există și o ambarcațiune a Primăriei Calafat care va sosi aici în perioada următoare. O ambarcațiune cu o capacitate de 12 locuri cu care turiștii se pot plimba gratuit pe Dunăre. Se găsește cazare atât pe plaja Bașcov cât și în Calafat. Cam cât costă în medie o noapte de cazare aici în zona Bașcov. Între 150 de lei și 300 de lei."

Plaje sălbatice similare găsim și în Călărași, Caraș Severin sau Mehedinți.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE