MAREA NEAGRĂ
Pregătiri pentru un Revelion la mare. Prețurile pentru un pachet de cazare pornesc de la 2.700 de lei de persoană
A început numărătoarea inversă pentru noaptea de Revelion, așa că la mare, hotelierii și proprietarii de restaurante fac ultimele pregătiri pentru cei care au ales litoralul ca destinație de vacanță.
Plajă nouă la Agigea. După lucrările de înnisipare, plaja a câștigat aproape 12 mii de metri pătrați
O nouă plajă și-a făcut apariția pe harta litoralului românesc. Vorbim despre plaja Agigea, unde zona de nisip, puternic erodată de valuri de-a lungul anilor a fost înnisipată și a câștigat astfel aproape 12 mii de metri pătrați.
Crăciun cu temperaturi de primăvară pe litoral. La Constanța au fost peste 16 grade Celsius
A doua zi de Crăciun a adus și pe litoral temperaturi de primăvară. Peste 16 grade Celsius au înregistrat termometrele la prânz, prilejul perfect pentru plimbări, pe faleză sau chiar cu cu vaporașul în largul mării.
Primul vânător de mine al Armatei Române. Nava execută misiuni de protejare a căilor navigabile în apele teritoriale românești
O nouă navă de luptă a intrat în flota militară a României. Este vorba despre vânătorul de mine „Sublocotenent Ion Ghiculescu”, cumpărat de armata română de la Marina Regală Britanică.
Litoralul românesc pierde teren. Milioane de tone de nisip au dispărut în mare, după furtunile puternice de pe litoral
Milioane de tone de nisip au dispărut în mare odată cu furtunile puternice, care au măturat litoralul la sfârșitul lunii trecute. Plajele înnisipate au pierdut chiar și 10 metri pe unele porțiuni, iar efectele se văd pe tot cordonul litoral.
Specii rare de pești în Marea Neagră. Bancuri de milacop și doradă au fost surprinse la mică distanță de țărm
Specii rare de pești sau despre a căror existență în Marea Neagră nu se știa până acum au început să apară la mică distanță de țărm. Bancuri de milacop, un pește răpitor, de apă caldă și doradă au fost surprinse în adâncuri, spre bucuria pescarilor și a pasionaților de scufundări.
Discuții despre securitatea la Marea Neagră. România, Bulgaria și Turcia ar putea lansa o operațiune comună de deminare
Miniștrii Apărării din România, Bulgaria și Turcia se întâlnesc la Ankara pentru a discuta despre securitatea în zona Mării Negre și despre operațiuni comune de eliminarea minelor care plutesc în derivă.
O navă şi echipajul, daţi dispăruţi în Marea Neagră, în largul Turciei, după o furtună puternică
O navă şi cei doisprezece membri ai echipajului său sunt daţi dispăruţi în Marea Neagră, în largul coastelor de nord-vest ale Turciei, în urma unei furtuni violente, au anunţat duminică autorităţile turce.
Zelenski: "Am luat fața Rusiei în Marea Neagră. Pentru prima dată în lume, a început să opereze o flotă de drone navale"
De la expirarea acelui acord, Rusia a început să atace cu drone și rachete portrile ucrainene de la Marea Neagră și apoi pe cele de la Dunăre, iar unele drone au căzut chiar pe teritoriul României. Însă ucrainenii au dat replica și aceste incidente sunt acum mai rare.
Muzeul subacvatic din Constanța prinde contur. Bustul unui scafandru a fost dus pe fundul mării
Un muzeu subacvatic prinde contur în zona Cazinoului din Constanța. După scufundarea în anul 2019, a unei statui a Poetului Ovidius, un nou exponat, de această dată bustul unui scafandru, a ajuns pe fundul mării.
Volodimir Zelenski, despre luptele din Marea Neagră: ”Succesul Ucrainei va intra în istorie”
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski afirmă că forţele Kievului vor reuşi în luptele lor în viitor, în special în regiunea Mării Negre, chiar dacă situaţia de pe front este dificilă în prezent.
Fregata „Regina Maria” a revenit acasă. Cei 240 de militari de la bord au fost în misiune în Marea Mediterană
Momente emoționante în dana zero a Portului Constanța Constanța. Fregata ”Regina Maria” cu 240 de militari la bord, a ajuns acasă după o misiune de mai bine de o lună în Marea Mediterană. Nava de război a participat la operațiunea ”Sea Guardian”.
Rusia bruiază semnalul navelor din Marea Neagră. Șeful Armatei Române: "Să ne pregătim și noi pentru o confruntare pe termen lung"
Daniel Petrescu: "Acțiunile active și constante de bruiaj rusesc afectează comunicațiile GPS, ceea ce provoacă riscul producerii unor coliziuni între navele aflate în apele teritoriale române"
Rusia spune că a găsit vinovații după atacul ucrainenilor în Sevastopol
Ucrainenii au dat Rusiei una dintre cele mai grele lovituri, după ce au reușit să bombardeze sediul Flotei ruse de la Marea Neagră, la finalul săptămânii trecute și au făcut 34 de victime, printre care și ofițeri de rang înalt, dar și 105 răniți.
Ucraina afirmă că l-a ucis pe comandantul Flotei ruse de la Marea Neagră
Armata ucraineană a afirmat luni că l-a ucis pe comandantul Flotei ruse de la Marea Neagră, amiralul Víktor Sokolov, în atacul cu rachete executat vineri asupra cartierului general al acestei flote de la Sevastopol, în Crimeea anexată.