Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marea Neagră s-a colorat în verde. Explicația fenomenului spectaculos de pe litoralul românesc

Fenomen spectaculos pe litoral, unde Marea Neagra s-a colorat în verde. Este vorba despre o înflorire excesivă a algelor cauzată de temperaturile foarte ridicate din ultimele zile.

Fenomenul este inofensiv, este natural

Diana Sobaru, jurnalistă Euronews: Este vorba de o algă care cauzează această culoare a mării. Este spectaculoasă în acest moment. Vorbim, așadar, despre o înflorire algală excesivă, o culoare de un verde crud. Nu deranjează foarte tare în momentul în care intri în apă.

Acesta este motivul pentru care apa mării, în anumite zone de pe litoral, s-a colorat în verde. Un fenomen spectaculos, un peisaj superb. Sunt destui turiști pe care nu îi deranjează acest lucru. Fenomenul este inofensiv, este natural.

Temperaturi ridicate pe litoral

În ultimele zile, au fost temperaturi extrem de mari pe litoral, până la 35 de grade Celsius. Apa mării are o temperatură de până la 27 de grade.

Diana Sobaru, jurnalistă Euronews: Este cea mai caldă apă de când a început sezonul estival. Aceasta este explicația pentru care a apărut această înflorire algală excesivă. Specialiștii care monitorizează tot litoralul spun că este un fenomen natural.

Au fost și situații în care algele au ajuns și la țărm, însă au fost rapid curățate de către reprezentanții Apele Române Dobrogea Litoral. Seara și dimineața devreme se poate face acest lucru pentru că trebuie să se intervină cu niște utilaje speciale.

Sunt și unii turiști care au ales să se retragă în hotelurile cu piscine.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE