ELEVI
Un liceu din Constanța, decorat cu ordinul „Meritul pentru Învățământ”, se chinuie să-i convingă pe elevi să-și continue studiile
E bucurie mare într-o comună din județul Constanța după ce liceul tehnologic din localitate a primit din partea președintelui României ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de “Cavaler”.
Olimpicii de la chimie, pe banii lor la concurs. Elevii români au obținut 13 medalii de aur, însă nu ministerul le-a plătit deplasarea în Indonezia
Lotul național de chimie al României s-a întors acasă cu 13 medalii de aur de la Olimpiada Internațională de Chimie Aplicată care a avut loc în Indonezia.
Ce reduceri au elevii și studenții la călătoriile cu trenul. Actele necesare pentru reducerile CFR Călători
Elevii beneficiază de transport gratuit la călătoriile cu trenul și în acest an școlar, în timp ce studenții pot cumpăra bilete reduse cu 50%, reamintește CFR Călători. Pentru a beneficia de aceste facilității, tinerii trebuie să facă dovadă calității de elev sau student.
REPORTAJ. Trei medalii de excelență, obținute de Lotul național de meserii al României la Olimpiada WorldSkills
Ovidiu Sebastian și Mihai Cosma sunt cei doi tineri studenți la Mecatronică la Universitatea Transilvania din Brașov care au plecat acasă cu două medalii de excelență. Au muncit ani de zile pentru rezultatul obținut.
Telefoanele mobile, interzise în școlile din România. Cum se va aplica măsura prevăzută în noua lege a Educației
Telefoanele mobile vor fi interzise în toate școlile din România, atât în timpul orelor de curs, cât și în pauze. Măsura este prevăzută de noua lege a Educației și de Statutul Elevului.
UPDATE. Doar zece din copiii cu intoxicație alimentară din Mehedinți rămân internați. Li s-a făcut rău de la produsele din programul ”Masa Caldă”
Numărul copiilor care prezintă simptome de toxiinfecție alimentară a crescut la 77, cărora li se adaugă doi adulți. Nu sunt detalii despre starea lor de sănătate și nici informații despre cauza intoxicației.
Elevi din patru ani diferiți, un profesor, aceeași sală. Învățământul simultan încă se practică în România în școlile din mediul rural
În ciuda reformelor și a digitalizării, în învățământul preuniversitar se păstrează și în prezent clasele cu predare în regim simultan. Practic, elevi din mai mulți ani de studiu învață lucruri diferite în același timp cu un singur profesor Și nu sunt cazuri izolate.
Elevii de la o școală din Cluj-Napoca învață într-o școală cu acoperișul decopertat și în clase fără uși
Într-o perioadă în care România se află sub coduri de ploi, există elevi care învață într-o clădire fără o parte din acoperiș. Mai mult, nu toate sălile sunt încălzite, iar zgomotul de șantier este constant Se întâmplă la Cluj - Napoca.
Peste 200 de copii au început școala în containere. Cum învață elevii liceului „Dumitru Tăuțan” din Florești
Investițiile în educație nu țin pasul cu creșterea populației din zonele metropolitane. La Liceul Dumitru Tăuțan din comuna Florești, județul Cluj, anul școlar a început cu mai multe clase decât capacitatea maximă a clădirii.
În Italia, rechizitele sunt atât de scumpe că părinții le cumpără second hand. 700 de euro, cheltuiți pentru un singur copil
Au început școlile și în Italia, unde în jur de șapte milioane de elevi s-au întors la cursuri. Părinții se plâng, însă, că au fost nevoiți să cheltuie sute de euro și asta pentru că prețurile au crescut cu 18% față de anul trecut.
Peste o treime dintre români nu au diplomă de Bac, iar alții abia dacă reușesc să termine facultatea, arată raportul OCDE
Peste o treime dintre români nu au dat examenul de Bacalaureat, iar peste 80% nu reușesc să termine o facultate. O arată Raportul anual OCDE privind educația, care a fost lansat marți.
La o grădiniță din Cluj, 40 de copii învață în aceeași sală, separați de o draperie
Peste 800 de unități de învățământ din România sunt în șantier. Vorbim despre creșe, grădinițe, școli și licee. Copiii care învață în acestea au fost trimiși în alte spații, au parte de ore scurtate sau chiar de învățământ în trei schimburi.
Radiografia Educației din ultimii 34 de ani, realizată de Euronews România. Noul an școlar începe într-un sistem plin de contradicții
Radiografia învățământului românesc, realizată de Euronews la început de an școlar arată un sistem plin de contradicții. În ultimii 34 de ani, s-au perindat pe la Ministerul Educației nu mai puțin de 24 de miniștri.
Prima zi de școală. Care sunt noutățile cu care vine anul școlar 2024-2025: reguli mai stricte, modificări la Bac 2025 și criterii noi pentru burse
Noul an școlar vine cu o serie de schimbări importante atât pentru elevi, cât și pentru părinți și profesori, începând cu modificările calendarului de examene, regulament de funcționare nou, dar și restricții noi în școli.
Clopoțelul sună în șantier pentru elevii din județul Constanța. Peste două mii de copii vor începe anul școlar în alte spații, mutați chiar și la zeci de kilometri distanță
Școala începe luni cu peste 800 sunt unități de învățământ aflate în plin șantier. În Constanța de exemplu peste două mii de copii vor începe anul școlar în alte spații, relocați chiar și la zeci de kilometri distanță.
„Claie peste grămadă!” În 19 școli din țară încă se învață în trei schimburi. Sălile de clasă, amenajate în spații închiriate
Problema școlilor supraaglomerate rămâne nerezolvată și anul acesta. Ministrul Educației a spus că mai sunt 19 școli în toată țara unde se învață în trei schimburi.