Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cum învață elevii din Dolj să fie buni antreprenori: pregătesc bunătăți de toamnă și tot ei le vând apoi colegilor

Toamna și roadele ei aduc și prima și lecție de antreprenoriat pentru elevi și preșcolari. Unele școli din Dolj organizează târguri pentru care copiii pregătesc produse specifice cum ar fi dulceață, zacuscă sau plăcinte. Tot ei sunt și cei care le vând. Cu banii obținuți, merg în excursii sau cumpără lucruri pentru dotarea clasei.

Lecții de antreprenoriat pentru elevii din Dolj

Avem gogoși pentru oameni frumoși!

Îmbrăcați tradțional și cu preparate făcute chiar de ei, elevii Colegiului Național „Carol I” din Craiova au participat la cea de a patra ediție a Târgului de Toamnă. Au deja experiență și toți știu care este miza: să strângă cât mai mulți bani.

Am pregătit niște castraveți murați.

Reporter: Cât costă borcanul?

Costă 7 lei.

Reporter: Cum merge vânzarea?

Foarte bine.

Reporter: Ce-o să faci cu banii?

O să cumpărăm jaluzele și o cameră foto.

Noi am pregătit prăjitura de casă cu mere făcută natural și o prăjitură cu dovleac foarte bună.

Reporter: Cum merge vânzarea?

Bine. Am făcut destul de mulți bani.

Reporter: Ce faceți cu banii?

Îi strângem pentru clasă, pentru excursie, pentru concursuri.

Târgul de toamnă este pentru acești elevi cea mai mare lecție practică de antreprenoriat, dar de multe ori este și singura. Părinții cred că școala ar trebui să se orienteze mai mult spre astfel de activități.

Andreea Petrișor, părinte: Astfel de lecții sunt utile pentru viitorul acestor copii care vor trebui să învețe să-și vândă lucrurile și, bineînțeles, să și achiziționeze atât cât este necesar.

Laurențiu Domenco, părinte: Sunt întotdeauna pentru aceste lecții practice de antreprenoriat și de început în afaceri, până la urmă.

Și profesorii spun că ar fi nevoie de mai multe lecții de acest fel.

Daniel Ion, inspector școlar general Dolj: Sunt primele lecții de viață, primele lecții de antreprenoriat pentru că e o țintă importantă în dezvoltarea unei țări și lecțiile de economie, lecțiile de antreprenoriat, se învață din clasele mici.

Mihaela Ristea, învățătoare: Este o lecție, o activitate integrată. Avem și literatură, avem și pictură, avem matematică, avem istorie - ceea ce dorim noi, în primul rând, cadrele didactice, să promovăm, tradiția și istoria trecutului nostru și, nu în ultimul rând, îi pregătim pentru viață.

La nivel de programă școlară, lecții de educație financiară se pot face doar opțional, la decizia școlii, în clasele a III-a și a IV-a.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE