Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Românii nu sunt educați financiar. Expert financiar: Copiii trebuie învățați de mici că banii nu cresc în copaci

Unul din cinci părinți spune că - atunci când era copil - nu a discutat niciodată despre bani cu familia. Datele reies dintr-un studiu realizat de Cult Research.

Acesta este unul dintre motivele pentru care nivelul de educație financiară din România este cel mai scăzut din Uniunea Europeană.

Experții în comunicare financiară spun că discuțiile despre bani cu copiii ar trebui să înceapă de la o vârstă cât mai fragedă, asttfel încât cei mici să înțeleagă valoarea lor.

În lipsa cunoștințelor financiare, mai mult de jumătate dintre români spun că au dificultăți în gestionarea finanțelor și că nu reușesc să economisească bani.

Potrivit studiului realizat de Cult Research, pe un eșantion de 400 de persoane cu copii adolescenți, peste 20% dintre actualii părinți spun că nu au avut parte de educație financiară în familie.

Aproape jumătate dintre ei, cred că o astfel de conversație trebuie purtată când copiii au între 7 și 10 ani.

Experții în finanțe îi sfătuiesc pe părinți să îi învețe pe copii să economisească 20 la sută din venituri și să nu cheltuie mai mult de 30 de procente din bugetul lor pentru satisfacerea unor capricii precum jucării sau haine de firmă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE