DOCTOR
UPDATE Guvernul a adoptat Ordonanța de Urgență prin care minorii pot fi tratați și de medici care nu sunt pediatri
Ministrul Sănătății spune că medicul chirurg de la Spitalul de Urgență din Târgu Jiu ar fi trebuit să opereze copilul de 16 ani care a murit așteptând transferul la un alt spital.
O șansă la viață pentru cei cu probleme cardiace. Cea mai mică inimă artificială din lume a fost creată la Iași, de un grup de studenți
Cea mai mică inimă artificială din lume a fost creată la Iași. Este vorba despre un proiect de la Facultatea de Medicină si Farmacie la care lucrează 38 de studenți. Inima ar putea fi potrivită chiar și pentru nou- născuți și este controlată printr-o aplicație mobilă.
Lege pentru pacienții cu boli rare, doar pe hârtie. Tinerii de peste 18 ani, ce suferă de afecțiuni cronice sunt primiți cu greu la pediatrie
Dorina Chiriac, mamă a unei tinere ce suferă de o boală rară cronică, trage un semnal de alarmă autorităților pentru că legile nu sunt aplicate. Deși o ordonanță de urgență spune că acești pacienți pot fi tratați în spitalele pentru copii și după ce au împlinit 18 ani, în realitate nu se întâmplă.
România, codașă la consultațiile stomatologice. Eurostat: În 2022, România avea cei mai mulți absolvenți de stomatologie din UE
România pregătește printre cei mai mulți dentiști din Europa, însă este în coada clasamentului la capitolul consultații. Țara noastră a avut, în 2022, cei mai mulți absolvenți de stomatologie din Uniunea Europeană, aproape 10 la 100.000 de locuitori.
Premieră medicală în tratarea cancerului, la Iași. O tânără diagnosticată cu leucemie la 20 de ani a fost tratată cu celule modificate genetic
Premieră medicală la Iași. O tânără de 20 de ani, diagnosticată cu leucemie, a fost tratată cu celule modificate genetic. Este prima intervenție de acest fel care are loc în Estul țării.
Tendință fatală printre minorii dependenți. Medic: „Testele toxicologice arată o gamă largă de substanțe care pun viața în pericol”
O nouă tendință periculoasă a apărut recent printre elevii dependenți de droguri din România: consumă amestecuri de diferite substanțe chimice, în speranța că ele nu sunt incriminate. Grav este că, în multe situații nici măcar nu știu ce consumă.
Şase chirurgi şi o asistentă de la Spitalul Municipal Timişoara, cercetaţi sub control judiciar pentru mită
Nouă percheziții ale polițiștilor anticorupție au avut loc la Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara și în locuințele mai multor cadre medicale, conform surselor apropiate anchetei. Un doctor a fost prins în flagrant delict în timp ce primea o sumă mare de bani de la o bolnavă de cancer.
Motivarea arestării doctorițelor de la spitalul Sf. Pantelimon: "Inculpatele și-au atribuit, în mod ilegal și inuman, dreptul de a decide cine trebuie să moară"
"Inculpata aprecia că noradrenalina prelungește suferința pacienților, în condițiile în care nu tratează absolut nimic, Dumnezeu fiind singurul în măsură să decidă moartea pacienților, nu noradrenalina".
Cazul morților suspecte de la spitalul Sf. Pantelimon. Specialiștii vorbesc despre o presupusă "eutanasie pasivă". Se lucrează la "protocoale legate de sfârșitul vieții"
Este vorba despre cazul în care injectomatul unui pacient de la acel spital a fost lăsat scos din priză, după cum spune noul manager al unității medicale, Radu Jianu, care susține că dezvăluirea a fost făcută de o asistentă, iar pacientul respectiv a murit.
Problema injectomatului scos din priză, analizată de specialiști: "Se întâmplă foarte des, au baterii". Conflict între medicii legiști și Colegiul Medicilor
Cazurile deceselor de la spitalul Sf. Pantelimon, din București, sunt departe de a fi rezolvate. Ba chiar se complică după ce o asistentă a reclamat că un pacient a murit după ce i-a fost scos injectomatul din priză.
Stenograme în cazul medicilor acuzați de omor la spitalul Sf. Pantelimon. Doctorița, poreclită "doamna cu coasa", spunea că nu poate primi "25 de ani, cum îmi închipuiam"
Cazul morților suspecte ale pacienților de la spitalul Sf. Pantelimon a început pe 11 aprilie, când un cadru medical a dezvăluit că 17 decese au avut loc în doar patru zile.
Cancerul la sân, depistat și interpretat cu inteligența artificială. 12.000 de românce primesc acest diagnostic anual
Cancerul de sân reprezintă principala cauză de deces în rândul femeilor la nivel global. Institutul Național al cancerului spune că 20 la sută dintre mamografiile de cancer mamar ratează diagnosticul.
N-avem medici neonatologi. În aproape jumătate dintre județe, există cel mult patru astfel de specialiști
Cazul femeii care a născut pe trotuarul spitalului din Urziceni se poate repeta oricând. La un an de la incident, lucrurile nu par să se fi schimbat. Spitalul nu are nici acum o linie de gardă pentru că nu sunt nici medici, nici bani.
Record de înscrieri la admiterea de la Medicină. Salariul unui rezident poate ajunge la 7.000 de lei net
Record de înscrieri la admiterea de la Medicină, față de perioada ultimilor ani: 4.000 de tineri visează ca într-o zi să ajungă medici. Cea mai mare concurență este la medicină generală și stomatologie unde sunt 4 candidați pe un loc.
Românii ar putea primi două zile libere pentru analize. Elevii de liceu, studenții, angajații și militarii sunt vizați de proiectul de lege
Inițiativa este inutilă apreciază medicii de familie, pentru că pe de o parte cei care vor să afle cum stau cu sănătatea își găsesc timp pentru analize, iar pe de altă parte, testările cuprinse în proiect sunt insuficiente. Nici angajatorii nu sunt încântați de idee.
Noi servicii medicale gratuite pentru asigurați și neasigurați de la 1 iulie: controale de depistare şi confirmare a unor boli grave, printre beneficii
Începând cu 1 iulie, CNAS anunță că vor fi incluse pachete de servicii destinate atât persoanelor asigurate, cât și celor neasigurate, axate pe principalele paliere ale asistenței medicale pentru depistarea unor afecțiuni grave, cum ar fi cancerele, hepatitele cronice B și C, și HIV/SIDA la gravide.
Investigații decontate pentru pacienții neasigurați. Peste trei milioane de români nu au asigurare medicală
Peste 3 milioane de români nu au asigurare medicală, arată cifrele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. De la 1 iulie, unele categorii dintre aceștia vor avea acces la servicii de prevenție și diagnostic.
Cancerul de piele provoacă un deces la patru minute. Care sunt sfaturile specialiștilor
Expunerea la soare este benefică pentru sănătatea noastră. Expunerea moderată, mai exact, pentru că dacă exagerăm, beneficiile se transformă în riscuri. Cancerul de piele este printre cele mai des întâlnite forme de cancer din lume.