Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Şase chirurgi şi o asistentă de la Spitalul Municipal Timişoara, cercetaţi sub control judiciar pentru mită

Nouă percheziții ale polițiștilor anticorupție au avut loc la Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara și în locuințele mai multor cadre medicale, conform unor surse apropiate anchetei. Un doctor a fost prins în flagrant delict în timp ce primea o sumă mare de bani de la o bolnavă de cancer.

29/08/2024 , 09:14

Şase chirurgi şi o asistentă de la Spitalul Municipal Timişoara, cercetaţi sub control judiciar

Şase medici chirurgi şi o asistentă medicală din cadrul Spitalului Municipal Timişoara sunt cercetaţi sub control judiciar pentru luare de mită în formă continuată, informează, joi, Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş.

"În cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş se efectuează cercetări într-un dosar privind săvârşirea mai multor infracţiuni de luare de mită în formă continuată (multiple acte materiale), (...) respectiv dare de mită, (...) fiind vizată, în principal, presupusa activitate infracţională a 6 medici chirurgi şi a unei asistente medicale din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara - Clinica de Chirurgie Generală 2 - Oncologie", se arată într-un comunicat de presă al Parchetului.

Percheziții la Spitalul Municipal Timişoara, medici bănuiți că luau mită

Ofițerii anticorupție au făcut, miercuri, nouă percheziții: două la Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara, iar alte șapte, la locuințele a șapte medici și a unei asistente. Cu toții lucrează în secția de Chirurgie Oncologică a unității medicale.

Surse Euronews spun că dosarul anchetatorilor vizează fapte de corupție și ar fi vorba despre sume foarte mari luate ca mită pentru proceduri medicale.

Unul dintre medicii oncologi a fost prins în timp ce lua mită de 1000 de euro pentru o operație și pentru tratamentul de după operația făcută unei femei bolnave de cancer.

Mai multe persoane care urmează să dea declarații au fost duse deja în fața procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș și rămâne de văzut ce măsuri vor lua anchetatorii în acest dosar penal.

Probleme și în alți ani la aceeași secție a spitalului

Și în urmă cu trei ani au fost probleme la spital, la aceeași secție oncologică. Atunci, a fost ridicat șeful secției, pentru luare de mită, fiind ulterior trimis în judecată și condamnat anul acesta la trei ani de închisoare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE