MEDIU
Un fotograf, la bordul unui avion vechi de 60 de ani, încearcă să suprindă în imagini frumusețea ghețarilor, înainte să dispară
Bărbatul zboară deasupra calotei glaciare cu un avion vechi de aproape 60 de ani, ca să surprindă cât mai multe detalii, care nu pot fi văzute din satelit și care vor oferi informații generațiilor viitoare, când ghețarii nu vor mai exista.
Fenomen neobișnuit în București. Ce spun meteorologii despre faptul că a nins doar în anumite zone
A nins în Capitală pentru prima dată în acest sezon, chiar în ziua în care a început iarna astronomică. S-a așternut un strat subțire de zăpadă, însă doar în anumite cartiere din nordul Bucureștiului, în timp ce în sudul orașului nu a căzut niciun fulg.
Transportul maritim renunță la motoarele diesel pentru cele electrice
Navele sunt printre cei mai mari poluatori din lume. Pentru a le înlocui, este necesar să se găsească alternative la motoarele diesel tradiționale. Având în vedere că schimbările climatice sunt în prim-planul industriei, companiile testează apele cu soluții sustenabile.
GALERIE FOTO. Cum arată planeta la finalul anului 2022, din cauza schimbărilor climatice
Jurnaliștii de la Associated Press au surprins în fotografii felul în care planeta s-a schimbat în anul 2022, din cauza schimbărilor climatice și, implicit, impactul pe care acestea le au asupra multor vieți omenești.
Uniunea Europeană a ajuns la un acord privind o amplă reformă a pieței carbonului
Dreptul de a polua gratuit al industriaşilor va lua sfârşit, emisiile legate de încălzire şi de maşini vor fi taxate, va fi înfiinţat un fond social pentru tranziţie - sunt doar câteva dintre prevederile unui acord la care s-a ajuns în noaptea de sâmbătă spre duminică.
Raport: Deșeurile anuale de plastic produse de Amazon ar putea înconjura lumea de 800 de ori
Amazon a generat anul trecut peste 300 de milioane de kilograme de deșeuri de ambalaje din plastic, potrivit unui nou studiu. Potrivit unui raport realizat de organizația de apărare a oceanelor Oceana, amprenta de plastic a Amazon a crescut cu aproape o cincime (18%) între 2020 și 2021.
Mii de experți vor crearea unui tratat global privind poluarea cu plastic
Peste 2.000 de experți au încheiat o săptămână de negocieri cu privire la poluarea cu plastic, la una dintre cele mai mari adunări globale pentru a aborda ceea ce chiar și liderii industriei plasticului spun că este o criză.
Ninsoare şi viscol în decembrie. Se pot înregistra şi temperaturi neobişnuite, de peste 15-20 de grade Celsius
Ninsoarea, viscolul şi ceaţa persistentă sunt principalele caracteristici climatice ale lunii decembrie, în timp ce valorile termice vor marca o scădere, în medie, cu 4 - 6 grade Celsius faţă de ultima lună de toamnă.
UE va anunţa noi reguli privind ambalajele de plastic, de la capsulele de cafea până la pungile de unică folosință
Comisia Europeană va anunţa în zilele următoare noi reguli care vizează industria de ambalaje, de la capsulele de cafea şi până la sticlele din plastic de folosinţă unică, în încercarea de a reduce cantitatea de deşeuri generată.
Vremea de Crăciun în România. În ce zone sunt șanse să ningă
Frigul, ploile și ninsorile se vor instala în următoarea perioadă în majoritatea regiunilor. Meteorologii spun că temperaturile vor fi apropiate de cele specifice de Crăciun în mare parte din țară, cu excepția regiunii nord-estice unde va fi mai frig.
Însămânțarea norilor, tehnica prin care putem modifica vremea. Cum funcționează și cât de utilă va fi planetei, în viitor
Până în 2025, două treimi din populația lumii s-ar putea confrunta cu penuria de apă. De la ajustarea vremii la extragerea apei din aer, tehnologia inovatoare este utilizată pentru a ajuta la găsirea unei rezerve durabile de apă potabilă pentru întreaga lume.
Topul țărilor din Europa care se confruntă cu cele mai mari amenințări, din cauza schimbărilor climatice
2022 a fost un an plin de fenomene meteo extreme, care au afectat întreaga Europă. De asemenea, continentul s-a confruntat cu cea mai gravă secetă din ultimii 500 de ani în această vară, urmată de inundații periculoase în anumite zone.
Marea barieră de corali, în pericol. Reciful este afectat de schimbările climatice
Feeria de culoare a Marii Bariere de Corali pălește pe zi ce trece din cauza schimbărilor climatice. Coralii albesc, iar oamenii de știință australieni încearcă să îi salveze. Metoda lor revoluționară accelerează ciclul reproductiv.
Participanții la COP27 au ajuns la un acord pentru finanțarea țărilor sărace afectate de dezastrele climatice
Participanţii la summitul COP27 din Egipt au ajuns sâmbătă la un acord cu privire la problema finanţării ţărilor sărace afectate de dezastre cauzate de schimbările climatice, unul dintre principalele puncte de blocaj în negocierile dificile de la conferinţa internaţională pentru climă.
Coca-Cola a primit titlul de „cel mai mare poluator de plastic din lume”, pentru al cincilea an consecutiv
A fost dezvăluit topul celor mai mari poluatori de plastic din lume, iar Coca-Cola se află în fruntea listei pentru al cincilea an consecutiv. Firma de produse alimentare și băuturi sponsorizează COP27, care se desfășoară în prezent în Egipt.
Consumul de fasole, soluția ecologiștilor pentru salvarea Planetei. Care sunt beneficiile pentru mediu
Fasolea este un aliment comun, prezent pe mesele tuturor oamenilor de pe glob, plin de proteine și antioxidanți și fibre. Studii au arătat de-a lungul timpului și că leguminoasele sunt o sursă extrem de bună de vitamine care poate preveni dezoltarea multor boli.