MEDIU
Premieră pe litoralul românesc | Două specii de scoici aflate pe cale de dispariție, mutate din habitatul natural
În premieră pe litoralul românesc, două specii de scoici aflate pe cale de dispariție vor fi mutate din habitatul natural, până la finalizarea lucrărilor de lărgire a plajelor din Eforie Sud.
12 ONG-uri contestă în instanță încercarea UE de a eticheta energia nucleară și gazele naturale ca fiind ecologice
Numeroase ONG-uri de mediu au lansat luni o contestație în instanță împotriva deciziei Uniunii Europene de a eticheta investițiile în gaze și în energie nucleară ca fiind ecologice.
Bere şi apă minerală, în schimbul sticlelor şi borcanelor predate societăţii de salubritate, în Sfântu Gheorghe
Operatorul regional de salubritate Tega SA anunţă că luna aceasta va organiza o campanie de colectare a sticlelor şi borcanelor în municipiul Sfântu Gheorghe, în cadrul căreia va acorda bere şi apă minerală în schimbul obiectelor predate.
Poluarea ucide circa șapte milioane de oameni pe an. OMS cere tratat obligatoriu pentru eliminarea dependenței de combustibili fosili
Peste 1.000 de profesioniști din domeniul sănătății și 175 de organizații medicale din întreaga lume solicită un „tratat de neproliferare a combustibililor fosili” urgent pentru a proteja sănătatea umană.
Președintele Iohannis solicită implicarea instituțiilor centrale în lupta eficientă împotriva schimbărilor climatice
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că lupta eficientă împotriva schimbărilor climatice "nu poate fi una solitară", arătând că instituţiile publice centrale trebuie să îşi asume un "rol de catalizator" în procesul de gestionare a efortului naţional de răspuns la schimbările climatice.
Grădinița „verde”, soluția viitorului. Facturile la energie electrică vor fi cu cel puțin 40% mai mici
Facturi mai mici cu cel puțin 40% la energie electrică la o grădiniță ”verde” din Brașov. Unitatea de învățământ a fost eficientizată energetic anul trecut prin instalarea unor panouri solare, iar curentul generat și nefolosit intră în rețeaua națională de energie.
Strategia energetică a Franței: cumpătarea. Pentru a economisi energie, mai multe orașe au limitat iluminatul public
Europa se află în fața unei crize energetice fără precedent. Prețul gazului crește parcă fără oprire, iar Europa are nevoie de soluții. Euronews România vă prezintă o serie de materiale despre ce fac guvernele statelor europene pentru a fi pregătite de o iarnă care se anunță friguroasă.
STUDIU | Un compus organic găsit în copaci ar putea combate infecțiile rezistente la antibiotice
Cercetătorii au descoperit că un compus natural găsit în scoarța unor copaci este capabil să omoare bacteriile rezistente la medicamente, făcându-l un potențial instrument-cheie în lupta împotriva superbacterilor.
Criza energetică lovește puternic bugetele consumatorilor. Sfaturile experților pentru a economisi bani la factura de curent
Criza energetică lovește puternic bugetele consumatorilor. Pe fondul creșterii prețurilor la gaze și al costului vieții în general, multe gospodării au devenit din ce în ce mai îngrijorate de facturile la energie.
GRECIA | Atenționare meteo pentru turiști: Precipitații abundente, grindină şi vijelii în mai multe regiuni
Serviciul Naţional de Meteorologie (EMY) din Grecia a emis o prognoză meteo de fenomene extreme pentru vineri şi sâmbătă, în special în regiunile din centrul, nordul şi vestul Republicii Elene, potrivit MAE.
Tanczos Barna, despre amânarea sistemului de garanție-returnare: „Recunosc că a fost un termen extrem de optimist”
Sistemul de reciclare prin returnarea recipientelor la magazine contra 50 de bani nu va fi introdus de pe 1 octombrie, termenul inițial al proiectului. Ministrul Mediului Tanczos Barna a fost invitat în platoul Euronews România și a vorbit despre sistemul de garanție-returnare.
Seceta extremă a scos la suprafață epave din Al Doilea Război Mondial, pe Dunăre, în Serbia
Portul Prahovo din Serbia arată ca un muzeu în mijlocul apei. Un număr de 21 de nave germane din Al Doilea Război Mondial au ieșit la lumină, lângă graniţa cu România şi Bulgaria, unde nivelul Dunării a scăzut dramatic.