MEDIU
Etapă majoră pentru energia grecească. Sursele regenerabile alimentează 100% din cererea de energie electrică
Energia regenerabilă a satisfăcut toate nevoile de electricitate ale Greciei pentru prima dată săptămâna trecută, a anunțat IPTO, operatorul independent al transportului de energie al țării.
Peru: Activiștii de mediu au adunat tone de vaccinuri antigripale de pe plaja Oquendo
Mii de vaccinuri antigripale au fost găsite pe nisipul unei plaje, din Peru. Activiștii de mediu ai unei organizații non-guvernamentale au adunat sute de saci plini cu doze nefolosite aduse de valuri din oceanul Pacific.
ONU: Regiuni întregi vor deveni de nelocuit în următoarele decenii, din cauza valurilor de caniculă
Regiuni întregi de pe glob vor deveni de nelocuit în următoarele decenii din cauza valurilor de caniculă care vor fi mai frecvente şi mai intense, avertizează într-un raport publicat luni de ONU şi Federaţia Internaţională a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie (IFRC).
Schimbările climatice, la 8.000 de metri altitudine. Alpinistul Alex Găvan, la Euronews, despre experiența sa de pe cei mai înalți munți din lume
Alpinistul Alex Găvan a povestit la Euronews experiența sa de pe cei mai înalți munți din lume și cum efectele schimbărilor climatice au făcut ca temperaturile să fie pozitive și la peste 6.000 de metri, iar avalanșele provocate de topirea zăpezii să îi pună în pericol ascensiunile.
Schimbările climatice: Urșii polari pierd până la două kg/zi, iar în curând ar putea dispărea din cauza lipsei de hrană
Pe măsură ce temperaturile globale continuă să crească, experții spun că, în prezent, urșii petrec cu până la o lună mai mult decât părinții lor așteptând ca gheața să revină după vară.
Smart cities, în curând în România. Alex Găvan, activist de mediu: Un oraș smart înseamnă un oraș sănătos
Smart cities sunt orașele care folosesc tehnologia modernă în domeniu public, de la transport public și managementul energiei, la colectarea deșeurilor. Conceptul este deja bine cunoscut în majoritatea țărilor din Uniunea Europeană.
Ministerul Mediului a lansat aplicaţia de mobil CalitateAer. Cum funcționează
CalitateAer este noua aplicaţie de monitorizare finanţată din Fondul de Mediu, pe baza datelor centralizate de toate cele 162 de staţii de monitorizare amplasate la nivel naţional, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos.
Vremea în weekendul 1-2 octombrie. Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată în 16 judeţe, până duminică dimineaţa
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată şi averse torenţiale în 16 judeţe, valabilă până duminică dimineaţa.
Dezastru ecologic în râul Odra, primele concluzii. Salinitatea mărită a dus la dezvoltarea unor alge toxice
O creștere bruscă a conținutului de sare în râul Odra a dus la apariția algelor toxice și a provocat moartea a sute de tone de pește în această vară, arată un raport al experților germani.
Uraganul Ian, pagube uriașe în SUA. Joe Biden: Acesta ar putea fi cel mai letal uragan din istoria Floridei
Joe Biden, președintele SUA: „S-a apropiat de coastă ieri și se va deplasa astăzi de-a lungul statului. Acesta ar putea fi cel mai letal uragan din istoria Floridei. Numărul victimelor este încă neclar, dar avem semnale că ar putea fi pierderi substanțiale de vieți omenești.”
Risipa alimentară, o problemă globală. Românii aruncă 2,5 milioane de tone de mâncare în fiecare an
În România se risipesc anual 2,5 milioane de tone de alimente. Adică fiecare român aruncă la gunoi aproximativ 75 de kilograme de mâncare în fiecare an, în contextul în care peste 4 milioane de români au dificultăți în asigurarea hranei zilnice.
Uraganul Ian a lovit coasta Floridei. Vântul a atins până la 250 km/h
Uraganul Ian a lovit coasta Floridei cu vijelii puternice care au înregistrat 250 kilometri pe oră. Deocamdată, uraganul este încadrat în categoria patru, dar meteorologii și autoritățile locale avertizează că, în următoarele ore, va produce inundații catastrofale.
Emisiile de dioxid de carbon ale producătorilor auto, aproape la fel de mari ca ale companiilor petroliere - studiu
Emisiile de dioxid de carbon ale producătorilor de automobile sunt aproape la fel de mari precum ale companiilor petroliere, arată rezultatele unui studiu al organizației de mediu Transport & Environment, făcute publice miercuri.