MEDIU
STUDIU. Schimbările climatice ar putea face ca mușcăturile de câini să fie mai frecvente
Schimbările climatice ar putea face ca mușcăturile de câini să devină mai frecvente, avertizează un nou studiu. Potrivit cercetării efectuate de Harvard Medical School, câinii au cu 11% mai multe șanse de a ataca oamenii în zilele cu niveluri mai ridicate de ultraviolete.
Una dintre cele mai aglomerate străzi din Amsterdam va fi închisă temporar, pe fondul planului de a elimina mașinile din oraș
Weesperstraat, una dintre cele mai aglomerate străzi din Amsterdam, va fi liberă de mașini timp de șase săptămâni. Orașul desfășoară un experiment pentru a studia impactul asupra traficului, siguranței, calității aerului, zgomotului și percepției locuitorilor.
EXCLUSIV. Dezastrul din pădurile României. Europarlamentarii au venit să vadă distrugerile cu ochii lor
Membrii Parlamentului European au vizitat România pentru a vedea situația din pădurile protejate în zone Natura 2000. Au rămas confuzi, pentru că ce li s-a arătat la Minister nu coincidea cu ce au văzut în teren. Jurnaliștii au fost amenințați de cei care încărcau lemne: ”Împunge-i! Taie-i!”.
VIDEO. Noi imagini ale dezastrului din pădurile României. Europarlamentar: "Am văzut cu ochii mei și distrugerile sunt masive"
Membri ai Parlamentului European au urcat pe munții Făgăraș în această săptămână pentru a vedea dacă tăierile ilegale din pădurile României continuă. O echipă Euronews România i-a însoțit, iar ghid a fost Organizația Agent Green.
Semnal de alarmă la nivel global: Perioada 2023-2027 va fi aproape sigur cea mai caldă înregistrată vreodată
Potrivit Organizației Meteorologice Mondiale, gazele cu efect de seră, împreună cu fenomenul meteo El Niño ar putea duce la schimbarea climei lumii din ce în ce mai mult, față de cea cu care suntem obișnuiți.
Urșii din România atrag atenția oficialilor de la Bruxelles. Ministrul Mediului: "Nu putem accepta sfaturi de la state care au exterminat urșii"
O delegație de la Parlamentul European a venit în România, pe urmele ursului carpatin. Ministerul Mediului se pregătește să dea un ordin prin care să crească numărul exemplarelor care pot fi vânate, de la 140 la 426, adică de trei ori mai multe.
”Orașul de 15 minute”. Ce înseamnă acest concept și de ce a ajuns subiect al teoriilor conspirației
Orașele în care oamenii pot locui la o scurtă distanță de mers pe jos de locul de muncă, de școală și de alte lucruri esențiale de zi cu zi, în loc să se confrunte cu autostrăzi blocate în trafic sau cu navete lungi: un ideal utopic sau un coșmar distopic?
Care sunt țările europene care permit exploatările de petrol și gaze în zonele protejate
Exploatarea combustibililor fosili este în curs de desfășurare în sute de zone naturale protejate, potrivit unui raport. Mai exact, în peste 3.000 de locuri din 800 de arii protejate din întreaga lume, inclusiv în sute de zone din Europa.
Germania face apel la solidaritate în lupta împotriva schimbărilor climatice
Delegații din aproape 40 de țări s-au reunit la Berlin pentru dialogul climatic. Reuniunea pune bazele conferinței climatice, care va avea loc în Dubai la finalul anului. Activiștii cer eliminarea combustibililor fosili și creșterea ajutorului pentru țările sărace afectate de încălzirea globală.
Cum dispar copacii din București: Arborii din zona retrocedată a Parcului IOR continuă să fie tăiați fără autorizație
În București, oraș care a pierdut de-a lungul timpului o bună parte din spațiile verzi, mai mulți copaci au fost tăiați de curând în zona retrocedată a Parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR). Primăria Municipiului București spune că nu a fost emisă o autorizație pentru efectuarea acestor tăieri.
Centura Verde, mai aproape de realitate. Proiectul prevede ca toate pădurile de lângă București să fie protejate
A fost depus în Parlament un proiect de lege care prevede ca pădurile din jurul Bucureștiului să fie protejate și ca tăierile prin care se exploatează economic lemnul să fie interzise.
VIDEO. Cel mai mare tricou de rugby din lume, expus pe stadionul Arcul de Triumf. A fost făcut din patru tone de materiale
Cel mai mare tricou din lume, o replică a echipamentului echipei naţionale de rugby a României, a fost expus, sâmbătă, pe stadionul Arcul de Triumf din Bucureşti. Articolul a fost omologat şi de Cartea Recordurilor.
Eclipsă hibridă de soare, fenomen astrologic rar. Mii de oameni s-au adunat pentru a urmări evenimentul
Fenomen astronomic rar, nemaivăzut de un deceniu. 20.000 de mii de cosmologi, astronomi și simpli amatori s-au adunat în nord-vestul Australiei pentru a fi martorii unui eveniment special: o eclipsă solară hibridă, adică o îmbinare între o eclipsă inelară și o eclipsă totală de soare.
Grupurile de mediu dau în judecată UE pentru etichetarea gazului și a energiei nucleare drept investiții "verzi"
Greenpeace și alte organizații de mediu vor acționa marți în instanță Comisia Europeană, încercând să anuleze normele Uniunii Europene prin care energia nucleară și gazele naturale sunt clasificate drept investiții favorabile pentru climă.
Poluarea aerului ne afectează sănătatea chiar și înainte de a ne naște. Cazuri de avorturi spontane din cauza noxelor
Poluarea aerului ne afectează sănătatea chiar și înainte de a ne naște, dar și pe tot parcursul vieții, arată un studiu realizat de Imperial College London (ICL). Cercetătorii au avertizat despre cât de dăunătoare pot fi particulele fine (PM 2.5) și noxele produse de autovehicule.
Studiu: Energia verde, în plină ascensiune. Sectorul eolian și solar vor asigura, în 2040, 75% din energia verde
Consumul de combustibili fosili pentru producerea de energie a atins un nivel record la nivel mondial în anul 2022, potrivit unor studii independente. Specialiștii cred că acesta a fost momentul de cotitură după care va urma declinul combustibililor tradiționali și expansiunea energiei verzi.
Primele "stații de schimb de baterii" pentru mașinile electrice se deschid în Europa. Ce avantaje sunt
Uniunea Europeană speră să aibă 30 de milioane de vehicule electrice cu emisii zero pe drumurile sale până în 2030 și intenționează să interzică vânzările de mașini noi pe benzină și diesel începând cu 2035.
Regiunile europene afectate de temperaturi extreme în 2022 se pregătesc pentru un nou an de secetă
Anul trecut, în unele părți ale Europei, seceta a fost atât de severă încât rezervele de apă potabilă au fost limitate. O iarnă cu puține precipitații a fost urmată de una dintre cele mai secetoase veri înregistrate vreodată, în timp ce valurile de căldură au cuprins întregul continent.