MINISTERUL MEDIULUI
Sindicaliștii Romsilva, protest la Ministerul Mediului. Ministrul Mediului vrea ca directorii din 24 de regii silvice să-și dea demisia
Peste 200 de sindicaliști Romsilva au protestat în fața Ministerului Mediului. Se tem că își vor pierde locurile de muncă, după ce ministrul Mircea Fechet a anunțat că vrea să reorganizeze Romsilva.
Reacția Romsilva, după ce ministrul Mediului a cerut demisia a zeci de directori
Mircea Fechet a respins oferta făcută de instituție prin care doar 11 regii s-ar fi închis, asta în contextul în care ministrul a cerut ca toate regiile care au fost în pierdere să dispară. Adică dublu față de ce a propus Romsilva.
Tăieri de sporuri la Romsilva. Ministrul Mediului: Primele din 2024 înseamnă 10% din cheltuielile totale cu salarizarea
Încep tăierile de prime la Romsilva. Ministrul Mediului a anunțat că începând din 2025angajații nu vor mai primi bonusuri. Asta după ce, doar în 2024, au fost cheltuite 178 de milioane de lei pentru astfel de sporuri. Cum ar fi cel de stres pentru directori sau spor de bucătărie pentru bucătari.
Investiții de 50 de milioane de lei în SGR. Din 80.000 de retaileri, doar jumătate s-au înscris în sistemul de garanție returnare
Compania Returo, cea care manageriază sistemul de garanție returnare, va investi anul acesta 50 de milioane de lei în îmbunătățirea lui, a anunțat Ministrul Mediului în exclusivitate la Euronews.
Primă de pensionare la Romsilva: 100.000 de euro. Ministrul Mediului: Peste 1.000 de angajați au primit astfel de prime în ultimii doi ani / E imoral
Un director al Romsilva a primit un bonus de 100 de mii de euro la pensionare. Ministrul Mediului a vorbit, în direct la Euronews România, despre situație, precizând că în ultimii doi ani, peste „1000 de persoane au beneficiat de astfel de prime”.
Programul Rabla 2025. Ce buget e alocat pentru acest an și care sunt actele necesare pentru înscriere
Rabla Clasic și Plus continuă și în 2025. Ministrul Mediului, Mircea Fechet a anunțat la Euronews România că așteaptă finalizarea bugetului de stat, ca mai apoi să stabilească bugetul pentru programele Rabla.
Craiovenii, sufocați din nou de cenușa termocentralei. Cum se apără autoritățile: „Am reparat ce s-a putut”
Locuitorii din Craiova au în continuare de suferit din cauza cenușii împrăștiate de termocentrala din oraș. Deși săptămâna trecută grupul de cazane responsabil pentru poluare a fost închis și s-au făcut reparații, repunerea lor în funcțiune a dus din nou la depuneri de cenușă.
România, în lupta cu emisiile de carbon. Agenția Europeană de Mediu: în 2023 emisiile de carbon din UE au fost reduse cu 37%
Anul acesta în România s-au simțit și mai tare efectele schimbărilor climatice. Fenomenelor extreme, seceta și inundațiile au afectat întreaga țară. La baza dezastrelor, stau emisiile de carbon, care destabilizează planeta.
Răcirea vremii și creșterea poluării în București. Cum influențează sobele și centralele scăderea calității aerului
Răcirea vremii aduce și o creștere a nivelului de poluare. Harta indicilor a fost roșie zilele acestea în Capitală din cauza încălzirii cu centrale și sobe, o problemă care persistă de ani de zile, avertizează specialiștii.
România nu renunță la încălzirea cu lemne. Ministrul Mediului anunță programul „Rabla pentru sobe”
„România nu va renunța la încălzirea cu lemne de foc nici acum, nici în viitor”. Este declarația ministrului Mediului, care a explicat și de ce lemnul va rămâne o sursă de energie de bază pentru cele 3,5 milioane de gospodării din țară.
Ministrul Mediului, despre garanțiile nerevendicate din SGR. „Sistemul nu și-a propus niciodată să atingă 100%”
Ministrul Mediului a afirmat că sistemul de garanție-returnare (SGR) „nu și-a propus niciodată să atingă 100%” în primul an de funcționare, chiar dacă 250 de milioane de euro ajung să fie aruncați la gunoi din cauza ambalajelor ce nu ajung să fie reciclate.
250 milioane de euro, aruncați la gunoi. Banii provin din ambalajele cu garanție care nu au fost returnate
Românii au aruncat la gunoi sute de milioane de euro, pentru că nu au returnat ambalajele cu garanție. Deși rata de returnare crește în fiecare lună, media pe acest an ne arată că mai bine de jumătate dintre ambalaje ajung tot la groapa de gunoi.
Programul Casa Verde Fotovoltaice ar putea fi modificat din 2025. Ce noi reguli vrea ministrul Mediului
Ministrul Mediului a anunțat că vrea să renunțe la principiul „primul venit - primul servit” în cazul programului Casa Verde. În schimb, de la anul vor fi introduse alte criterii de departajare.
Ministrul Mediului și ANM au dat mesaje contradictorii populației despre „ciclonul Ashley”: Trebuie să comunicăm mai bine cu cetățenii
Mircea Fechet critică ANM pentru modul în care comunică cetățenilor, asta după ce autoritățile au fost acuzate că au alarmat populația cu privire la ciclonul numit „Ashley”, care s-a dovedit o ploaie de toamnă.
Concluziile ministrului Mediului, după inundațiile din țară: Am depășit cu bine fenomenele meteo
Paza bună trece primejdia rea. Este concluzia ministrului Mediului, Mircea Fechet, care a vorbit la Euronews România despre modul în care a fost gestionată situația în țară, după inundațiile din județele Galați și Vaslui.
#TheCube. Înscrieri rapide pentru programul Casa Verde Fotovoltaice. Câți bani sunt ceruți
Înscrierile la programul Casa Verde Fotovoltaice continuă luni pentru oamenii care locuiesc în regiunea Centru. Pe internet au apărut deja persoane care le cer bani celor care vor să se înscrie și le garantează că-i vor înscrie cu succes în câteva zeci de secunde.
Autoritățile sunt în alertă. Ploile ar putea să afecteze și județele Iași sau Botoșani, la noapte, spune ministrul Mediului
Ministrul Mediului spune că în noaptea de duminică spre luni sunt așteptate ploi care ar putea să afecteze și localități din județele Iași sau Botoșani. După ce a mers în localitățile inundate din județul Galați, Mircea Fechet s-a dus și în județul Vaslui, unde oamenii au nevoie de ajutor.
Finanțare record pentru programul „Casa Verde”: Statul va da până la 30.000 de lei celor care montează panouri fotovoltaice
Finanțare record pentru programul „Casa Verde Fotovoltaice”: două miliarde de lei. Suma suportată de stat crește de la 20.000 de lei la 30.000 de lei și include atât cumpărarea panourilor, cât și a bateriilor de stocare.
Urșii de pe Transfăgărășan, tot pe șosea. Mulți dintre ei ar fi trebuit relocați la Zărnești
Au trecut aproape două luni de când ministerul Mediului a promis că o parte din urșii de pe Transfăgărășan vor fi relocați la sanctuarul din Zărnești. Animalele însă, sunt încă acolo. Schimbarea legii vânătorii nu permite mutarea unor urși în sanctuare.
EXCLUSIV. Camere de supraveghere pe Transfăgărășan: Cei care vor fi prinși hrănind urșii vor primi amenzi de până la 5000 de lei
Ministrul Mediului a declarat, în exclusivitate pentru Euronews România, că vor fi instalate camere de supraveghere pe Transfăgărășan pentru a-i amenda pe cei care hrănesc urșii la șosea.
EXCLUSIV. Zeci de urși din Transfăgărășan vor fi mutați la Sanctuarul din Zărnești, în urma unui reportaj Euronews
Aproape 30 de urși din zona Transfăgărășan vor fi mutați la Sanctuarul din Zărnești. Decizia autorităților vine după reportajul pe care Euronews România l-a realizat săptămâna trecută.
Aspretele, o nouă șansă la viață în România. Specia, veche de 65 de milioane de ani, a fost contemporană cu dinozaurii
Aspretele, peștele de pe vremea dinozaurilor, care mai trăiește doar în România, va avea o nouă șansă la viață. Pe Valea Vâlsanului din Munții Făgăraș, va fi construit un sanctuar unde specia să se și înmulțească.
Urșii, atracția turistică a barajului Vidraru. Zeci de exemplare trăiesc din mâncarea primită de la turiști pe marginea drumului
Cea mai mare atracție turistică în zona Vidraru și Transfăgărășan sunt urșii. Turiștii se opresc să își facă selfie-uri și să le dea de mâncare, chiar dacă în urmă cu doar câteva luni, o turistă britanică a fost atacată de urs în acea zonă și a ajuns la spital.