Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Tăieri de sporuri la Romsilva. Ministrul Mediului: Primele din 2024 înseamnă 10% din cheltuielile totale cu salarizarea

Încep tăierile de prime la Romsilva. Ministrul Mediului a anunțat că începând din 2025angajații nu vor mai primi bonusuri. Asta după ce, doar în 2024, au fost cheltuite 178 de milioane de lei pentru astfel de sporuri. Cum ar fi cel de stres pentru directori sau spor de bucătărie pentru bucătari. Mircea Fechet a mai anunțat că toate Direcțiile Silvice care au avut pierderi anul trecut vor fi desființate.

Tăieri de sporuri la Romsilva

Romsilva are la dispoziție șapte zile pentru a veni cu plan de restructurare a întregii regii silvice din România. În momentul de față, are 99 de directori și 41 de direcții silvice în județele din țară, iar ministrul Mediului a spus că 2024 a fost un an extrem de prost, al treilea cel mai slab an pentru peste jumătate dintre aceste direcții când vine vorba de pierderi.

Mircea Fechet a spus și că toate aceste Direcții Silvice care au înregistrat pierderi masive nu vor mai exista de acum încolo.

Romsilva are la dispoziție, așadar, o săptămână pentru a veni cu soluții noi de restructurare, prin care, bineînțeles, nu se vor mai acorda niciun fel de bonus, niciun fel de prime.

Ministrul Mircea Fechet: Primele din 2024 înseamnă cel puțin 10% din valoarea totală a cheltuielilor cu salarizarea Regiei

Mircea Fechet, ministrul Mediului: „Primul lucru pe care doresc să îl rezolvăm, și foarte rapid, este legat de oprirea tuturor cheltuielilor nejustificate. Sunt Direcții Silvice, mai bine de jumătate, care pierd bani în fiecare zi. Cu alte cuvinte, angajații, când vin la serviciu dimineața, încă din primul minut încep să facă pierderi pentru Regie și pentru statul român”, a mai spus ministrul.

Mircea Fechet: Bucătarul să se angajeze la restaurantul de peste drum dacă nu-i convine că nu mai ia spor

Mircea Fechet, ministrul Mediului: „Primele ce au fost plătite în anul 2024, aproximativ 178 de milioane de lei, înseamnă cel puțin 10% din valoarea totală a cheltuielilor cu salarizarea Regiei, respectiv 1,8 miliarde. Doar prin eliminarea acestor sporuri avem o economie de 10% la costurile cu salariile.

Dacă îmi spuneți că nu știu ce bucătar ia un spor pentru că este stresat la locul de muncă, eu cred că bucătarul se poate descurca foarte bine și fără spor, iar dacă nu îi convine, se poate angaja bucătar la restaurantul de peste drum. Dezastrul de la Romsilva se datorează în principal managementului, de aceea procesul de reorganizare va începe cu managementul”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE