Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Concluziile ministrului Mediului, după inundațiile din țară: Am depășit cu bine fenomenele meteo

Paza bună trece primejdia rea. Este concluzia ministrului Mediului, Mircea Fechet, care a vorbit la Euronews România despre modul în care a fost gestionată situația în țară, după inundațiile din județele Galați și Vaslui. El a mai spus și că nu sunt motive de îngrijorare nici privind debitul Dunării, care este deja în descreștere.

Ministrul Mediului: Paza bună trece primejdia rea

Mircea Fechet, ministrul Mediului: „Principala concluzie este aceea că am depășit cu bine acest fenomen meteorologic, dincolo de măsura în care toate avertizările meteo sau hidro au fost confirmate sau nu. Eu cred că paza bună trece primejdia rea. Cred că dacă ne uităm la ceea ce s-a întâmplat în București, am avut probleme de la 30 de litri începând, au tot fost inundate foarte multe zone, foarte multe străzi, foarte multe artere. Am primit cifrele oficiale, în București și în vecinătatea Bucureștiului au căzut în ultimele 24 de ore 51 l/m², nu 70 cât s-a estimat inițial, dar nici o valoare mult mai mică”.

Conform prognozei Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, Dunărea a atins, luni, un maxim de 7400 mc/s și va fi în scădere în perioada următoare.

Monitorizarea nivelurilor și a debitelor Dunării continuă, însă, și asta pentru că durata de propagare a viiturii pe sectorul românesc va fi de cel puțin șapte zile, potrivit unei postări făcute de Apele Române, pe Facebook.

Mircea Fechet, ministrul Mediului: „În legătură cu viitura de pe Dunăre, pot să vă spun că astăzi avem o valoare de 7.400 m³/s la intrarea în țară, la Baziaș, și mai pot să vă mai spun și faptul că începând de astăzi vom avea o descreștere a acestor valori”, a mai spus acesta, într-o intervenție la Euronews România.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE