LOCURI DE MUNCĂ
Ce schimbări ar putea produce inteligența artificială pe piața muncii. Expert: ”Generează o nouă paradigmă”
Oamenii sunt sfătuiți să implementeze programele ce au la bază inteligența artificială în cariera lor, în condițiile în care 71% dintre lideri ar favoriza angajarea unor candidați cu mai puțină experiență, dar care știu să folosească instrumente AI.
Studiu. Doar o treime dintre români sunt fericiţi la locul de muncă. Cum combat românii stresul acumulat la locul de muncă
Doar o treime dintre români (34%) sunt fericiţi la locul de muncă, aceştia menţionând că desfăşoară activităţi care îi împlinesc personal şi contribuie la o stare generală de bine.
Străinii vor să muncească în România. Țara noastră e în top 100, la capitolul relocare profesională
România devine tot mai atrăgătoare pentru muncitorii străini. Calitatea și costul vieții, siguranța dar și cultura incluzivă sunt principalele motive pentru care cetățenii multor țări și-ar face bagajele și s-ar reloca în România.
Cum va arăta viitorul angajat. Piața muncii din România este într-o continuă dinamică
Dacă în trecut, mulți își păstrau locul de muncă până la pensie, tinerii de azi își caută permanent joburi mai atractive. În plus, tot mai multe firme caută soluții bazate pe inteligență artificială ca să lucreze cu mai puțini oameni. I
Măsurile luate în piața muncii din Europa au creat numeroase slujbe, dar nu sunt angajați destui
UE nu pare a avea o problemă cu forța de muncă necesară și nici cu șomajul pentru că cifrele oficiale arată un grad de ocupare de peste 75%. Dincolo de statistici, situația nu este cea mai bună – există șomaj de lungă durată, mulți din această categorie fiind tineri.
Românii pot angaja menajere, fără contract de muncă, cu ajutorul unei aplicații. Contribuţiile vor fi incluse la pensie
Noutate pe piaţa muncii: Românii vor putea angaja şi plăti legal personal pentru activităţile casnice, cu ajutorul unei platforme electronice, anunță Ministerul Muncii. Prestatorii beneficiază de drepturi pe care le au şi angajaţii. Chiar și elevii cu vârsta de peste 16 ani se vor putea angaja.
Cinci noi locuri de muncă create în Europa datorită inteligenței artificiale
Cine vrea să-și construiască o carieră pe baza tehnologiei cu cea mai rapidă creștere din acest momenr, la nivel mondial, poate să aleagă dintre cinci noi domenii de lucru care apar în Europa odată cu aprobarea legii privind Inteligența Artificială.
La coada de la ghișeu, în era digitalizării. Dezvoltarea competențelor digitale nu este o prioritate pentru bugetari
În Era digitalizării, de multe ori stăm încă la cozile de la ghișee, pentru ne rezolva problemele în legătură cu instituțiile statului. Și nu e de mirare, în condițiile în care dezvoltarea competențelor digitale nu este o prioritate pentru bugetari.
Egali, dar până la un punct. România este printre țările europene cu cele mai puține femei pe piața muncii
România este printre țările europene cu cele mai puține femei pe piața muncii. Motivele sunt numeroase, iar experții trag un semnal de alarmă când vine vorba de femeile care, în cele mai multe cazuri, sunt nevoite să rămână acasă pentru a avea grijă de copii.
Cele mai căutate joburi din 2024. Anunțurile de angajare pentru șoferi au fost cele mai căutate
Pentru unii, noul an a venit și cu nevoia unui nou loc de muncă. Drept urmare, în primele două luni din 2024, au fost înregistrate cu 5% mai multe aplicări pentru joburi, față de aceeași perioadă a anului trecut.
Experimentul cu săptămâna de lucru de 4 zile a eșuat în Ungaria. Ce spun companiile
Experimentul care prevede un program de lucru de 4 zile pe săptămână a eșuat în Ungaria. Companiile susțin că programul scurt nu permite angajaților să-și îndeplinească la timp toate atribuțiile de serviciu.
Previziunile UE pentru piața muncii din România, până în 2035. Numărul angajaților de peste 65 de ani se va tripla
Piața muncii din România va trece printr-o transformare importantă, în următorii zece ani. Din cauza fenomenului de îmbătrânire a populației și a exodului tinerilor în alte țări, numărul persoanelor de peste 65 de ani active profesional va crește și se va tripla, până în 2035.
Muncitorii asiatici, criticați de un patron. Antreprenorul, care are un lanț de restaurante, spune că aceștia nu se spală pe mâini
Patronul unui lanț de restaurante din București nu mai vrea să angajeze muncitori asiatici. Cătălin Mahu susține că aceștia sunt, citez: un „dezastru” și că trebuie învățați să se spele pe mâini.
Generația Z, o provocare pentru angajatorii X și Y. Tinerii sub 27 de ani au o etică a muncii diferită de cei născuți înainte de 1996
Vor să poarte la job papuci sau accesorii care îi reprezintă și să fie relaxați pe durata programului stabilit cu angajatorul. Evită conflictele, nu acceptă limitarea libertății de exprimare sau orice condiție care le-ar putea afecta starea de bine.