LOCURI DE MUNCĂ
(P) POLIJobs. L’Oréal România, lider de piață pentru industria cosmetică, este în continuă căutare de tinere talente
Târgul de cariere „POLIJobs” organizat de Universitatea Politehnica din București conectează companiile inovatoare din domeniul ingineriei cu studenții interesați să-și găsească un loc de muncă.
(P) POLIJobs. DSV Road, una dintre cele mai mari companii de transport din România și Europa, caută tinere talente
Târgul de cariere „POLIJobs” organizat de Universitatea Politehnica din București conectează companiile inovatoare din domeniul ingineriei cu studenții interesați să-și găsească un loc de muncă.
(P) POLIJobs. Schneider Electric România caută viitori angajați caracterizați prin adaptabilitate la schimbare și pasiune pentru inovație
Târgul de cariere „POLIJobs” organizat de Universitatea Politehnica din București conectează companiile inovatoare din domeniul ingineriei cu studenții interesați să-și găsească un loc de muncă.
PoliJOBS 2023 a început. Zeci de companii prezintă ofertele de angajare pentru tinerii studenți
Profesiile tehnice rămân pe primul loc în topul solicitărilor din partea angajatorilor români și străini. ”Meseriile viitorului” vor fi prezentate la cea de a VII-a ediție a PoliJOBS, cel mai mare târg de job-uri din domeniul ingineriei.
Raport: Crește numărul angajaților din Uniunea Europeană, în timp ce inflația se accelerează
Cifrele privind produsul intern brut (PIB) și ocuparea forței de muncă în UE și în zona euro rămân relativ stabile pentru trimestrul al treilea din 2023, comparativ cu cele trei luni precedente, potrivit datelor Eurostat.
Săptămâna scurtă de lucru, un vis nerealist. Experți: Criza de angajați și reducerea programului, efecte negative asupra economiei
O săptămână de lucru mai scurtă poate fi soluția pentru firmele care au scăderi ale cifrei de afaceri. Reducerea cu 20 de procente a costurilor salariale ar putea salva afacerile, însă ar veni la pachet și cu riscuri majore, avertizează experții de pe piața muncii.
85% dintre angajați au nevoie de consiliere psihologică. Peste jumătate dintre companii nu decontează ședințele la psiholog
Majoritatea angajaților români au nevoie de consiliere psihologică la locul de muncă, arată datele culese recent de o platformă care oferă servicii dedicate sănătății mintale. Problema este că puține companii au incluse astfel de consultații în pachetul de beneficii.
Tinerii din întreaga Europă își părăsesc locurile de muncă. Cum se luptă companiile să acopere golurile de competențe
Tinerii din întreaga Europă își părăsesc locurile de muncă - iar acest lucru devine unul dintre cele mai mari obstacole în calea soluționării deficitului de competențe pentru companii, potrivit unui nou raport.
Nokia concediază cel puțin 11.000 de angajați, pe fondul încetinirii activității în domeniul telecomunicațiilor la nivel mondial
Gigantul din domeniul telecomunicațiilor Nokia a anunțat că va elimina în curând între 11.000 și 14.000 de locuri de muncă, în contextul în care activitățile de infrastructură mobilă se vor prăbuși în întreaga lume.
Două treimi din tinerii de la sate nu merg la facultate. Doar 23,3% români termină o facultate
În România, două treimi din tinerii de la sate nu se înscriu la o facultate, spre deosebire de cei de la oraș, unde doar o treime renunță la ideea studiilor superioare. Printre motivele invocate de aceștia se numără lipsa banilor sau programe educaționale neatractive.
Reacții în societate după plecarea lui Cătălin Țepelin de la Gazeta Sporturilor, la presiunea Ringier
Mai multe personalități și instituții condamnă atitudinea acționariatului Ringier, în cazul lui Cătălin Țepelin. De la jurnaliști de calibru, care refuză să mai publice în Gazetă, la ONG-uri și politicieni.
EXCLUSIV | Cătălin Tolontan, după plecarea redactorului-șef al Gazetei Sporturilor, din cauza ”presiunilor” șefilor de la Ringier: ”Le-am spus că sunt împotriva legilor din România”
Cătălin Tolontan a vorbit despre tensiunile dintre conducerea editorială a publicațiilor Gazeta Sporturilor și Libertatea și patronii elvețieni de la Ringier.
Studenții ajung să lucreze în alte domenii decât cele studiate în facultate. Ce soluții propun profesorii și firmele de recrutare
Studenții români ajung, de prea multe ori, să lucreze în alt domeniu decât cel studiat. Dintre țările europene, România are cea mai mare discrepanță între facultate și job. Explicația experților în recrutare este că, în facultate, tinerii nu învață ce-ar trebui pentru a face față unui loc de muncă.
Sondaj: Companiile vor să angajeze la sfârșitul anului. Cu ce avantaje vor să atragă candidați
Un nou sondaj arată că nouă din zece angajatori au în plan să facă angajări până la finalul anului. Jumătate dintre aceștia spun că salariile şi bonusurile pe care le oferă sunt elementele care îi ajută cel mai mult să atragă candidaţi.
Chiriile, o provocare pentru studenți. Prețurile ridicate îi obligă pe aceștia să lucreze part-time
Chiriile în marile centre universitare au crescut cu până 23% doar într-un an, arată datele din piața imobiliară. Cererea pentru cămine este mare și locuri sunt insuficiente, așa că studenții spun că sunt nevoiți să lucreze part-time pentru a face față unei chirii într-un oraș mare din România.
STUDIU. Jumătate dintre angajați vor să meargă la birou o singură zi pe săptămână
Jumătate dintre salariaţi nu doresc să vină mai mult de o zi pe săptămână la birou, arată rezultatele unui studiu publicat, joi, de o companie de consultanţă. De asemenea, salarizarea este principala preocupare pentru 35% dintre angajaţi.
Jimmy Fallon, prezentatorul "The Tonight Show", acuzat că are un comportament toxic la locul de muncă: "Este jenant și mă simt atât de rău"
Prezentatorul emisiunii "The Tonight Show", Jimmy Fallon, cunoscut pentru prezența sa caldă și amabilă pe ecran este acuzat de mulți foști angajați că se purta "deosebit de disprețuitor și iritabil" în timpul ședințelor de producție.
STUDIU: Peste 60% dintre angajații români sunt îngrijorați că noile măsuri fiscale propuse de Guvern le-ar putea afecta veniturile
Peste 60% dintre angajații români sunt îngrijorați că noile măsuri fiscale propuse de Guvern le-ar putea afecta veniturile. Un studiu realizat recent arată că un eventual TVA unic de 19%, dar și suprataxarea tichetelor de masă îi preocupă cel mai mult pe oameni.
Desființarea a 200.000 de posturi vacante de la stat, greu de făcut. Lista instituțiilor vizate
Deși guvernul a promis tăieri în sistemul bugetar, statul angajează mii de oameni, pe ultima sută de metri. Mai mult, peste jumătate dintre locurile vacante sunt la nivelul unor instituții care reclamă deja lipsa cronică de personal.
România, printre ultimele țări din UE în privința angajării absolvenților: 30% dintre tinerii români nu sunt angajați
România este la coada clasamentului în ceea ce privește rata de angajare a tinerilor. 30% dintre tinerii români cu vârste cuprinse între 20 și 34 de ani nu au un loc de muncă, comparativ cu media europeană de 18%, arată datele Eurostat.
Eliminarea facilităților din IT, măsură cu două tăișuri. ANIS: Bugetul va câștiga 1 miliard de lei/an, dar economia va pierde miliarde de euro
Eliminarea facilităților fiscale pentru angajații din sectorul IT, subiect aflat în discuție la nivelul Coaliției, ar aduce la bugetul statului aproximativ 1 miliard de lei în fiecare an.
ANOFM: Rata șomajului a crescut la 2,91% în iunie 2023. Cei mai mulţi şomeri au între 40 - 49 de ani
Rata şomajului înregistrat la nivel naţional a fost de 2,91% la finalul lunii iunie 2023, mai mare decât cea din luna mai cu 0,03 puncte procentuale, potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă.