Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Studiu LinkedIn: Tinerii ar putea să nu mai aibă nevoie de o diplomă pentru un loc de muncă

Modelele de angajare pentru întreprinderile din Regatul Unit s-au schimbat în ultimii ani. Din ce în ce mai mult, angajatorii sunt încântați să recruteze personal care nu are o diplomă.

Colegiul sau universitatea a fost un ritual tradițional de trecere timp de decenii, milioane de tineri considerând învățământul superior drept una dintre singurele modalități de a obține un loc de muncă.

Recent, însă, a crescut numărul de locuri de muncă care nu necesită diplome, precum și alte alternative la învățământul superior, care pot oferi locuri de muncă interesante și oportunități de carieră mai târziu.

Acestea includ ucenicii, plasamente la locul de muncă, școli de meserii, stagii, certificări și alte cursuri de scurtă durată și multe altele.

Potrivit unui studiu recent realizat de LinkedIn, a existat o creștere cu 14,2 % a numărului de locuri de muncă din Regatul Unit care nu necesită diplome începând din 2021.

Se pare că acest lucru se datorează faptului că întreprinderile se concentrează mai mult pe competențele transversale, cum ar fi adaptabilitatea și colaborarea, care nu pot fi măsurate în termeni de diplome, dar care duc la o schimbare a metodelor de angajare.

Competențele specifice sunt din ce în ce mai apreciate

Datele LinkedIn au evidențiat, de asemenea, că este de cinci ori mai probabil ca personalul care angajează să caute candidați cu seturi de competențe specifice, mai degrabă decât diplome universitare.

Janine Chamberlin, UK country manager la LinkedIn, a declarat într-o notă: „Este important să știți că există multe căi diferite către cariere de succes. Lumea muncii se schimbă rapid, în special în era inteligenței artificiale - și întreprinderile regândesc modul în care angajează și instruiesc oamenii pentru a atenua lacunele de competențe emergente. Întreprinderile recunosc din ce în ce mai mult că diplomele nu sunt singura modalitate de a identifica candidați de calitate.

Și în special pentru rolurile entry-level - vedem întreprinderi care angajează pentru competențe transversale transferabile, inclusiv munca în echipă și comunicarea, și apoi formare pentru roluri specifice pentru a se asigura că au oamenii de care au nevoie în rolurile potrivite, cu competențele potrivite, la momentul potrivit.”

Numărul anunțurilor de locuri de muncă pentru stagii de practică a crescut

Stagiile de practică sunt văzute din ce în ce mai mult ca o alternativă viabilă la universitatea cu normă întreagă, oferind uneori un acces mai bun la anumite sectoare și oportunități de angajare mai profitabile mai târziu.

Potrivit LinkIn, numărul anunțurilor de locuri de muncă pentruaceste stagii în sectoare precum utilitățile a crescut cu 60,6 %, în timp ce anunțurile pentru comerțul cu amănuntul au crescut cu 58,7 %, iar cele pentru tehnologie cu 16,2 %.

Helen Bradbury, Chief People Officer la E.ON UK, a declarat: „Știm că mulți tineri doresc acum să intre direct în câmpul muncii pentru a avea un avans în carieră. La E.ON, suntem mândri să oferim o varietate de parcursuri pentru a construi cariere de succes, indiferent de nivelul de educație al elevilor.

Companiile sunt mai dispuse să ofere formare și asistență

Pe lângă faptul că sunt mai deschise să angajeze candidați entry-level fără studii universitare, companiile sunt acum mai dispuse să ofere formare pentru a sprijini învățarea cerințelor tehnice legate de locul de muncă. Aceasta include formarea în domenii precum serviciul clienți, asistența tehnică și asistența administrativă.

Pe lângă formare, o serie de întreprinderi sunt, de asemenea, mai proactive în a se asigura că oportunitățile lor de ucenicie și de plasare la locul de muncă ajung la toate sectoarele societății.

Intensitatea angajărilor crește în septembrie

Un alt studiu LinkedIn a arătat că firmele angajează mai mult în septembrie, deoarece cererile de locuri de muncă cresc, ca urmare a întoarcerii oamenilor din vacanța de vară. Aceasta este, de asemenea, perioada în care majoritatea noilor absolvenți intră pe piața forței de muncă.

Marea Britanie înregistrează, de obicei, o creștere a angajărilor de aproximativ 44% în septembrie, potrivit LinkedIn.

Acest lucru contrastează cu Italia, care înregistrează creșteri de aproximativ 26% în această lună, în timp ce în Franța recrutările se dublează în septembrie. Recrutarea în Țările de Jos crește cu aproximativ 65%, în timp ce Spania înregistrează o creștere de aproximativ 28%.

Căutarea unui loc de muncă a crescut în acest an, Țările de Jos, Germania și Franța înregistrând o creștere de 10% a căutărilor de locuri de muncă în prima jumătate a acestui an.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE