OBIECTIVE TURISTICE
România frumoasă din Suceava. Județul mănăstirilor și al celui mai lung traseu cu telescaunul
Ne-am întors în Suceava, pentru un ultim episod de iarnă din România frumoasă. Am profitat de toată zăpada de pe munți, ne-am plimbat pe Transrarău, apoi am mers cu telescaunul în Vatra Dornei, unde n-am rezistat tentației de a urca pe sănii.
România frumoasă din Brașov, județul albastrului de Șona și al satelor de poveste
În județul Brașov, la aproximativ 1.200 de metri altitudine, am găsit locul care poate câștiga fără probleme trofeul fericirii în natură. Satul Șirnea. Aer curat, liniște, un bulz sau cârnați de casă sfârâind în tigaia de pe vatră, natură care copleșește prin frumusețe.
CULT. Cetatea Rupea, construcția medievală cu o istorie de 7 secole, ridicată pe o stâncă de bazalt
Despre Cetatea Rupea se spune că este unul dintre cele mai vechi vestigii arheologice de pe teritoriul României. Specialiștii în istorie au mai multe teorii cu privire la datarea exactă a acestui loc.
Călătorii solo: Cum să eviți să plătești o „taxă pentru persoane singure” și să alegi destinația perfectă
Popularitatea călătoriilor solo a crescut vertiginos în ultimul deceniu și continuă să fie o tendință în 2025, deoarece turiștii caută călătorii care să îi ajute să auto-reflecteze și să se simtă bine, potrivit Euronews Travel.
România Frumoasă din Argeș. Județul celui mai adânc baraj și al celor mai înalți munți
Astăzi luăm la pas județul Argeș. Poposim întâi la Mănăstirea Curtea de Argeș, apoi ne plimbăm cu un caiac pe lacul de la Vidraru, cel mai adânc lac de baraj din țară, unde bineînțeles, trecem prin niște peripeții.
România frumoasă din Harghita. Singurul lac vulcanic din țară, sol cu mușchi de turbă și ateliere de făcut unt și sare
Am revenit în Harghita pentru un nou episod din ”România frumoasă”, pentru că mai aveam foarte multe de văzut. De data asta, am urcat până la aproape o mie de metri altitudine, ca să ajungem la singurul lac vulcanic din țară, Lacul Sfânta Ana.
România Frumoasă din Gorj – Județul lui Brâncuși și al celui mai înalt drum din România
Gorjul e, înainte de toate, sinonim cu numele lui Constantin Brâncuși, sculptorul ajuns la Paris, din Hobița, și care avea să rămână în istorie ca acela care a întemeiat sculptura modernă. Ce parcurs uluitor.
România frumoasă din Timiș. Călătorie prin gastronomie și natură
Ne-am întors în vestul țării și ne oprim puțin în Charlottenburg, satul rotund care a devenit monument istoric. V-am spus povestea lui, acum vă arătăm și ce puteți mânca aici. Primul pe lista noastră e un preparat în care brânza e baza.
Cafea gratis și skipass-uri ieftine: Modalitățile creative prin care turiștii care au grijă de natură au fost recompensați în Europa
Numărul de turiști și comportamentul acestora au scăpat atât de mult de sub control în unele destinații, încât au trebuit introduse măsuri stricte și uneori drastice.
România frumoasă din Sibiu: Muzeul Astra, locul unde găsim o Românie în miniatură
După ce am văzut bisericile fortificate și moștenirea sașilor și a armenilor în primul episod, ne-am întors în Sibiu, pentru că mai aveam multe de vizitat. Și prima dată ne-am oprit la Muzeul Astra, aici unde găsim o Românie în miniatură.
România frumoasă din Neamț, județul zimbrilor și al amintirilor din copilărie. Care sunt principalele atracții turistice
Descoperim azi județul Neamț, locul în care poveștile prind glas, iar turiștii sunt cuceriți de frumusețea peisajelor, de diversitatea bucătăriei moldovenești și de legătura puternică a localnicilor cu istoria.
FOTO. Cum arată Catedrala Notre Dame din Paris după restaurare. Edificiul se redeschide la cinci ani după incendiul devastator
După incendiul devastator din 15 aprilie 2019, care a provocat pagube semnificative în structura sa, Catedrala Notre Dame din Paris este acum mai aproape ca niciodată de redeschidere.
România frumoasă din Sibiu, inima Transilvaniei. De la biserici fortificate, la căsuțe tradiționale și mâncăruri săsești
Mergem azi în inima Transilvaniei, în județul celui mai cunoscut drum de munte din România și al fortificațiilor sau bisericilor gotice, rămase mărturie a trecerii pe aici a unor civilizații acum intrate în legendă.
Casa fraților Menendez, de la scenă a unei crime șocante la atracție turistică
Casa fraților Menendez, care și-au ucis părinții în urmă cu 35 de ani, a devenit un magnet pentru turiști după ce cazul a fost readus în atenția publicului. Apariția filmului despre dublul asasinat i-a făcut pe mulți să se întrebe ce s-a întâmplat cu vila familiei din Beverly Hills.
Castelul Kalnoky de la Micloșoara - o istorie de aproape 500 de ani. Contele Tibor Kalnoky: „Există o lege, a familiei, că cineva trebuie să rămână aici, întotdeauna”
Suntem în Transilvania, în județul Covasna. Afară este toamnă, noiembrie, când culorile naturii creează un tablou impresionant.