OBIECTIVE TURISTICE
Astroturismul devine din ce în ce mai popular, în Brazilia. Pachete speciale pentru turiștii pasionați de spațiul cosmic
Departe de poluarea orașului, un parc brazilian s-a transformat într-un centru pentru pasionații de astronomie. În Rio de Janeiro, astroturismul devine din ce în ce mai popular, cu pachete care includ o cină și observații ale corpurilor cerești.
Grecia a fost cea mai căutată destinaţie de vară de către turiştii români
Grecia, ca destinaţie turistică, fie că e vorba despre insule sau staţiunile de pe continent, s-a aflat în sezonul estival al acestui an în topul preferinţelor turiştilor români, agenţii având în multe cazuri toate locurile vândute înainte de începutul verii.
Taxă suplimentară pentru românii care își fac vacanțele în străinătate
Românii care merg în vacanță în străinătate ar putea plăti o taxă de un euro. Este o propunere lansată de Federația Patronatelor din Turismul Românesc. Ar fi o taxă suplimentară față de cea aplicată în unele țări de destinație.
Două cule din Dolj, vechi de sute de ani, deschise circuitul turistic. Cum era, pe vremuri, viața boierilor la sate
Cosmin Vasile, președintele Consiliului Județean Dolj:" Cea mai veche culă din România este cula de la Cernătești. Se pare că a fost construită pe o locuință din vremea lui Mircea cel Bătrân, apoi restaurată și reabilitată în vremea lui Mihai Viteazul"
Topul distileriilor din Europa unde poți descoperi cele mai bune băuturi spirtoase locale
Varietatea de băuturi spirtoase locale din Europa merită o atenție specială. De la coniacul francez la absintul elvețian, nu ducem lipsă de băuturi emblematice pe care să le sorbim - iar turismul de băuturi spirtoase este în creștere.
Sania de vară de la Cheile Grădiștei, o nouă atracție pentru turiști. Cât costă o cursă pe pista de bob
Turiștii care vin la munte să se răcorească au parte de o nouă atracție. La Cheile Grădiștei s-a deschis cea mai recentă pistă de bob din țară. Sania de vară este căutată de sute de turiști în fiecare zi, dornici de adrenalină. În plus, peisajul ce te înconjoară îți taie de-a dreptul răsuflarea.
Peșterile, refugiul pentru caniculă. Cele mai căutate locuri de către turiști, în perioada verii
În timp ce românii din sudul și sud-estul țării suferă, din cauza temperaturilor extrem de ridicate, la munte localnicii și turiștii se ascund în oaze de răcoare, unde temperatura nu depășește 10 grade Celsius.
Atracții turistice închise în Constanța, în plin sezon estival
Pasarela din Mamaia rămâne închisă și în această vară. Nu mai prezintă siguranță, așa că autoritățile au luat decizia să o scoată din funcțiune, spre nemulțumirea turiștilor. Nu este însă singura atracție scoasă din circuitul turistic.
Aproape 60% dintre turiștii străini vin în România pentru afaceri. Cât cheltuiesc aceștia în țara noastră
Turiștii străini au cheltuit în România, în medie, aproximativ 2.600 de lei de persoană, în primul trimestru din 2023. Asta arată cel mai recent raport al INS. Cei mai mulți bani s-au dus pe cazare, mâncare și băutură.
Iată cum să scapi de aglomerație în cel mai turistic oraș din Europa
Experiența de a vizita Dubrovnik poate fi obositoare și stresantă, și există un motiv pentru asta. Orașul din sudul Croației se află acum pe primul loc în topul destinațiilor supra-turistice, potrivit rezultatelor obținute de Statista.
Cerere mare pentru biletele de tratament. Pensionarii pot petrece 16 zile într-o stațiune din România
Biletele de tratament în stațiunile balneare sau pe litoralul românesc oferite de Casele de Pensii sunt tot mai căutate. Deja numărul de cereri depășește cu mult oferta și asta în condițiile în care prețul unui bilet a crescut cu peste 600 de lei față de anul trecut.
Mitul lui Dracula, în literatură și cinematografie. Romanul lui Bram Stoker a pus Transilvania pe harta turistică
Dracula este unul dintre cei mai populare personaje din toate timpurile. Aparițiile sale pe micile ecrane au fost depășite doar de faimosul personaj literar Sherlock Holmes. Dar care sunt originile acestuia?
Vâltorile de la Lisa, o minune a istoriei. Angelica Lungociu, tezaur uman viu, duce mai departe tradiția
În noiembrie anul trecut, v-am prezentat povestea Angelicăi Lungociu, declarată tezaur uman viu pentru întreținerea și conservarea vâltorilor de la Lisa, județul Brașov. Obiectivul turistic a fost integrat în circuitul turistic încă din anii 2000.
Atracție turistică ascunsă după gard, pentru a descuraja turiștii să își facă selfie
Peste un milion de turiști coboară în fiecare an în această destinație, mulți dintre ei dorind să facă un selfie cu faimoasa priveliște. Vin atât de mulți oameni încât orașul a ridicat recent un gard pentru a-i împiedica pe vizitatori să facă poze.
Stațiunea de pe riviera italiană care aplică amenzi pentru a evita formarea aglomerației din cauza selfie-urilor
Portofino, luxoasa stațiune de pe riviera italiană, a luat măsuri pentru a descongestiona zonele supraaglomerate de turiști. Confruntatăî cu nemulțumirea localnicilor, municipalitatea a decis să aplice amenzi ce pot ajunge chiar și la 270 de euro.