VLADIMIR PUTIN
Rusia anunță că a testat o rachetă cu capacitate nucleară. Cu o zi înainte, Vladimir Putin a amenințat Occidentul
Ministerul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a anunțat că țara sa a testat o rachetă cu capacitate nucleară. Este vorba despre o rachetă balistică intercontinentală Yars, care a fost lansată de la cosmodromul din Plesetsk.
Cristian Diaconescu susține că Iulia Navalnaya a fost sfătuită să nu se întoarcă în Rusia. ”A primit semnale cât se poate de clare”
Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe, a declarat că Iulia Navalnaya, soția lui Alexei Navalnîi, a fost sfătuită să nu se întoarcă în Rusia, împreună cu copiii ei, chiar și după înmormântarea disidentului rus.
UPDATE Rușii au strigat „nu războiului” în locul unde a fost înmormântat Navalnîi. Zeci de persoane, reținute în mai multe orașe
Mulţimea care s-a adunat la cimitirul Borisovo, unde a fost înmormântat Alexei Navalnîi, a scandat „Nu războiului!”, în semn de protest faţă de invazia declanşată cu doi ani în urmă de Kremlin în Ucraina, relatează AFP, citată de Agerpres.
ANALIZĂ. Înmormântarea lui Navalnîi: Pentru frica din Rusia, e un număr destul de mare de oameni care au venit. Probabil vor fi rețineri
Autoritățile au luat măsuri de securitate sporite la Moscova, vineri, unde câteva sute de ruși au venit deja să-i aducă un ultim omagiu lui Alexei Navalnîi, principalul opozant al lui Vladimir Putin.
EXCLUSIV. Ce înseamnă declanșarea 'Mașinii de agitație', după moartea lui Navalnîi: "Există multe motive de frică"
Yana, o rusoaică stabilită în Paris, coordonează ultima idee care i-a aparținut lui Alexei Navalnîi. Ea spune că "rușii trăiesc o tortură permanentă, în frică, sărăcie și lipsă de perspective".
Discursul lui Putin, analizat un expert în spațiul ex-sovietic. ”Ar putea semăna cu stalinismul târziu. E și o degradare fizică”
Armand Goșu, expert în spațiul ex-sovietic, a declarat că discursul rostit de liderul rus Vladimir Putin este unul specific de campanie electorală, în condițiile în care Rusia organizează alegerile prezidențiale peste două săptămâni.
Parlamentul European adoptă o rezoluție care condamnă opresiunea din Rusia, după moartea lui Navalnîi
Evenimentele din ultima vreme din Rusia au determinat Parlamentul European să adopte o nouă rezoluție care condamnă opresiunea regimului rus. Decizia vine după decesul opozantului lui Putin, Alexei Navalnîi, într-o închisoare din zona arctică a Rusiei.
A fost reținut Serghei Sokolov, redactor-șef la Novaia Gazeta, publicție în opoziție cu Vladimir Putin
El ar fi încălcat regulile de cenzură impuse în Rusia în timpul războiului, după cum a informat chiar Novaia Gazeta, care este una dintre foarte puținele publicații independente și care nu se află sub controlul statului.
UPDATE Putin amenință NATO cu declanșarea unui război nuclear dacă trimite trupe în Ucraina: Amenință cu distrugerea civilizației
Președintele rus Vladimir Putin s-a adresat, joi, națiunii, cu un discurs descris drept „o privire către viitor”. A vorbit despre problemele de „rezolvat” pentru dezvoltarea țării, precizând că se va concentra pe agenda internă. Apoi, a atacat Occidentul.
Navalnîi, ucis înaintea unui schimb de prizonieri, "la ordinul lui Putin". Opozantul rus urma să fie eliberat și trimis în Germania, potrivit echipei sale
O înregistrare video realizată de echipa lui Navalnîi susține că opozantul rus a fost ucis la ordinul președintelui Vladimir Putin. Mai mult, totul s-ar fi întâmplat în condițiile în care taberele agreaseră un schimb de prizonieri, care implica un asasin FSB.
Ce vrea să demonstreze Kremlinul prin moartea lui Navalnîi și de ce funeraliile devin "miza majoră". Analist: "Un semnal către puterile occidentale"
Expert: "Regimul de la Kremlin va încerca să reprime orice încercare de a aglomera populații în jurul locului unde va avea loc înmormântarea, rupând orice posibilitate de a avea acces la perimetrul respectiv și de a genera o manifestație anti-regim."
A murit Vyacheslav Lebedev, președintele Curții Supreme a Rusiei, cel care ar fi făcut legile după placul lui Putin
Cu ajutoul său, au apărut legi în Rusia care să poată fi puse în practică atunci când e nevoie de represalii la adresa diverselor proteste sau la adresa disidenților și altor opozanți.
Iulia Navalnaya îl acuză pe Putin că ''a luat ostatic'' trupul neînsufleţit al soţului ei
Iulia Navalnaia, care a promis să continue lupta soţului ei, Aleksei Navalnîi, mort într-o închisoare rusă, l-a acuzat sâmbătă pe preşedintele Vladimir Putin că a luat ostatic corpul neînsufleţit pentru a o forţa pe mama opozantului să accepte o înmormântare în secret.
Doi ani de război în Ucraina. Cum arată acum scena geopoliticii globale și cum se poziționează polii de putere
Expert: "E un moment de slăbiciune pentru vest. Avem o Rusie foarte pusă pe treabă, cu o economie deja convertită la economie de război și o Chină care se află într-o zonă de calcul, de recompoziție."
INTERVIU. Jurnalista rusă Marina Ovsyannikova luptă pentru adevăr din exil: “Rusia trăiește într-o realitate paralelă”
O echipă Euronews România a stat de vorbă cu doi dintre cei mai cunoscuți disidenți ruși: jurnalista Marina Ovsyannikova, cea care a îndrăznit să spună nu războiului din Ucraina la unul dintre posturile publice de televiziune – și Vladimir Osechkin – fondatorul organizației Gulagu.
Joe Biden l-a numit pe Vladimir Putin "ticălos nebun". Kremlinul a reacționat imediat
Joe Biden a vorbit din nou în termeni duri despre Vladimir Putin. Într-o întâlnire de la San Francisco cu diverși sponsori ai Partidului Democrat, președintele american a discutat despre problemele cele mai presante ale momentului.
De ce s-a sinucis Andrei Morozov după ce a anunțat pierderile de la Avdiivka, dar înainte de cucerirea orașului de către ruși
Andrei Morozov spune că a fost nevoit să șteargă o postare la două zile după ce o publicase. Înainte de a se sinucide, Morozov a spus că rușii au pierdut la Avdiivka 16.000 de militari.
ANALIZĂ. Doi ani de la invadarea Ucrainei: Doar 10% dintre europeni cred că Rusia poate fi învinsă de Ucraina. Ce cred românii
La doi ani de când Ucraina a fost invadată de Rusia, numai unul din zece europeni mai crede că Rusia poate fi învinsă. Concluzia aparține unui grup de studiu - Consiliul European pentru Relații Externe, care a realizat o cercetare în 12 state europene.