Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Kremlin: Putin va discuta despre criza din Orientul Mijlociu cu președintele palestinian Abbas

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, va discuta marți la Moscova cu președintele palestinian Mahmoud Abbas despre situația din Orientul Mijlociu, a anunțat Kremlinul, potrivit Reuters.

"Este de așteptat să aibă loc un schimb de păreri cu privire la situația din Orientul Mijlociu în lumina agravării conflictului palestiniano-israelian și a catastrofei umanitare fără precedent din Fâșia Gaza", a declarat Kremlinul într-o postare pe aplicația de mesagerie Telegram.

Abbas se află la Moscova într-o vizită mult așteptată până miercuri și urmează să călătorească apoi în Turcia pentru discuții cu președintele Tayyip Erdogan.

Rusia, care a forjat legături strânse atât cu liderul suprem iranian Ayatollah Ali Khamenei, cât și cu liderii arabi, inclusiv cu prințul moștenitor saudit Mohammed bin Salman, a condamnat uciderea recentă a liderului Hamas Ismail Haniyeh, făcând apel la toate părțile să se abțină de la destabilizarea în continuare a Orientului Mijlociu.

De asemenea, a certat în mod repetat Occidentul pentru ignorarea necesității unui stat palestinian independent în cadrul frontierelor din 1967.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE