Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ucraina controlează 1.000 de kilometri pătrați din Kursk, anunță un comandant de rang înalt ucrainean

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a confirmat incursiunea Ucrainei pe teritoriul Rusiei, cea mai mare de la începutul invaziei la scară largă a Rusiei în Ucraina.

Președintele rus Vladimir Putin a promis să alunge Ucraina de pe teritoriile rusești în cadrul unei întâlniri cu oficiali din domeniul apărării și securității.

"Desigur, principala sarcină cu care se confruntă Ministerul Apărării - să elimine, să alunge inamicul din teritoriile noastre și, împreună cu serviciul de frontieră, să asigure o acoperire fiabilă a frontierei de stat", a declarat Putin.

Putin a părut, de asemenea, să acuze Ucraina de comiterea de crime de război, afirmând că inamicul lansează "lovituri fără discriminare asupra civililor, asupra infrastructurii civile și a instalațiilor nucleare", transmite euronews.com.

Ucraina controlează 1.000 de kilometri pătrați din Kursk

Ucraina controlează aproximativ 1 000 de kilometri pătrați în Kursk, potrivit generalului ucrainean Oleksandr Sîrskii, care a făcut afirmația pe Telegram.

Incursiunea, care a început săptămâna trecută, a fost recunoscută pentru prima dată de președintele ucrainean într-un discurs susținut sâmbătă seara.

În discursul său nocturn postat pe social media, liderul a recunoscut acțiunile militare care încearcă să "împingă războiul pe teritoriul agresorului".

Zelenski a declarat, de asemenea, că intenționează să elaboreze un "plan umanitar" pentru zonă, unde aproximativ 76 000 de locuitori au fost evacuați de la începutul luptelor.

Incursiunea a prins Moscova cu garda jos

Incursiunea pare să fi luat Moscova cu garda jos, în timp ce liderii militari ruși se străduiesc să stăpânească trupele ucrainene.

Oficialii militari ucraineni nu au făcut încă publice obiectivele exacte ale operațiunii, însă experții militari au sugerat că scopul este probabil de a atrage rezervele rusești departe de luptele din regiunea Donețk.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat că incursiunea a fost făcută "cu singurul scop de a intimida populația pașnică a Rusiei".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE