ENERGIE
Panouri fotovoltaice, instalate pe acoperișurile a sute de blocuri din București. Zonele în care se investesc bani din PNRR
Primăria Sectorului 4 a anunțat că a început săptămâna aceasta instalarea panourilor fotovoltaice pe clădirile reabilitate cu fonduri din Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
ANALIZĂ: Sătenii plătesc preţul întreg pentru lemnul de foc, în timp ce orăşenii primesc subvenţii pentru facturile la gaz
Comunităţile locale din spaţiul rural, cele mai afectate de sărăcia energetică, plătesc preţul întreg pentru lemnul de foc cu care se încălzesc şi gătesc, în timp ce orăşenii beneficiază de subvenţii de la Guvern pentru facturile la gaz şi electricitate, arată o analiză WWF România.
De ce România importă gaze, deși are cantități suficiente? În 2027, vom deveni cel mai mare producător din UE, promite ministrul Energiei
România are cel mai mare potențial de energie regenerabilă din regiune. S. Burduja: "avem mult mai multă energie hidro, de exemplu. La noi există perioade în care ne ducem la 35-36% producție hidro. Alte state nu au acest beneficiu."
CES 2024. Cum arată căștile alimentate solar care nu trebuie încărcate niciodată
Încărcarea gadgeturilor pe care le folosim în fiecare zi poate ajunge un motiv suplimentar de stres. Pentru a ne scăpa de această grijă, o companie din Suedia a lansat un dispozitiv prin care o pereche de căști să fie alimentată cu energie solară.
Ghid pentru oamenii care rămân iarna fără curent electric. Recomandările ministerului Energiei
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja a transmis pe pagina sa de Facebook că a convocat ședința comandamentului energetic de iarnă și că va face tot posibilul să nu fie probleme în sezonul rece. De asemenea, acesta a recomandat un ghid, pentru situația în care oamenii rămân fără electricitate.
Cele mai eficiente soluții de încălzire a locuințelor. Experții în energie spun că pompele de căldură reduc mult factura pentru încălzire
Instalarea unor sisteme de pompe de căldură și panouri fotovoltaice ar putea fi o soluție mai eficientă decât racordarea la rețeaua de gaz pentru locuințele care nu sunt încă în sistem, spun experții în energie. Soluția are costuri mult mai reduse.
România a intrat în Alianţa Solară Internaţională. Țara noastră se alătură statelor care vor energie curată
România se alătură alianței internaționale care promovează extinderea folosirii energiei solare. Președintele Klaus Iohannis participă la evenimentul care are loc în Dubai, unde a susținut un discurs pe această temă.
Proiectul ”Case cu căldură pentru familiile nevoiaşe” 2023. Guvernul va acoperi costurile de încălzire a cel puțin 1.000 de gospodării
Ministerul Energiei şi Asociaţia Energia Inteligentă (AEI) demarează proiectul Case cu căldură pentru familiile nevoiaşe. Prin această inițiativă, cel puţin 1.000 de gospodării vor avea costurile acoperite cu "tot ceea ce înseamnă necesarul de încălzire pentru iarna aceasta".
Voucherele pentru energie vor fi prelungite până la 31 martie 2024, anunță ministrul Adrian Câciu
Valabilitatea cardurilor de energie va fi prelungită până la data de 31 martie 2024 astfel încât gospodăriile vulnerabile să aibă resursele necesare pentru a trece cu bine şi peste iarna care începe, a declarat ministrul Fondurilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu.
Ce este "hidrogenul alb" și care sunt avantajele și dezavantajele celei mai recente surse de energie curată din Europa
Hidrogenul a fost prezentat ca fiind "combustibilul viitorului". Acesta emite doar căldură și apă atunci când arde, ceea ce îl face o alternativă atractivă la combustibilii fosili.
Douăsprezece state, între care şi România, fac apel la crearea în UE a unei alianţe pentru reactoare modulare mici
Douăsprezece state membre ale Uniunii Europene, între care şi România, au cerut Comisiei Europene să creeze o alianţă industrială pentru reactoare nucleare modulare mici (SMR).
Instalarea repartitoarelor, blocată de asociațiile de proprietari. Amenda pentru lipsa lor ajunge la 1000 de lei
Toți românii racordați la sistemul public de termoficare trebuie să aibă repartitoare individuale pe calorifere până la 31 decembrie. Asta spune legea eficienței energetice, amânată însă de cinci ori în ultimii șaisprezece ani.
Subvenții pentru investiții în energie verde în agricultură. Cine sunt beneficiarii și ce fonduri pot accesa
Fermierii şi procesatorii pot aplica, din 5 noiembrie 2023, pentru subvenții care pot fi accesate pentru realizarea capacităţilor noi de producere energie electrică din surse solare sau eoliene.
Ministrul Energiei: Numărul prosumatorilor în România va depăşi 350.000, până în anul 2030. Care sunt beneficiile panourilor fotovoltaice
Numărul prosumatorilor în România va ajunge la 236.000, până la finele anului 2025 şi va trece de 350.000, până în 2030, a declarat, joi, în cadrul Climate Change Summit 2023, ministrul Energiei, Sebastian Burduja.
Soluție pentru eliminarea cărbunelui din sistemul energetic. România va înlocui unele centrale pe cărbune cu cele cu reactoare modulare mici
România și-a asumat eliminarea cărbunelui din sistemul energetic național până în 2032. Unul dintre demersurile inițiate de statul român este introducerea SMR-urilor, adică reactoare modulare mici.