ENERGIE
Contorul care descoperă pierderile de curent electric. Tehnologia modernă folosită în toată Uniunea Europeană, pe care România nu a adoptat-o, încă
În ciuda faptului că România este pe ultimul loc în Uniunea Europeană la capitolul digitalizare, start-up-urile românești reușesc să revoluționeze tot mai multe domenii.
România, actor important în domeniul digital. Țara noastră va găzdui un super computer care va fi folosit de toate țările din regiune
România poate deveni un important actor regional în domeniul energetic, digital și al transporturilor, susțin liderii statului prezenți la forumul economic al Summitului Inițiativei celor 3 Mări.
Hidrocentrale noi pe Dunăre, îngrijorări pentru mediu. Ce efecte ar putea produce construcția centralelor electrice
România și Bulgaria vor să ridice două hidrocentrale noi pe Dunăre: una se va situa între Turnu Măgurele și Nicopole, iar cealaltă va lega orașul Călărași de Silistra, o localitate din Bulgaria.
De ce întârzie facturile la energia electrică? Marii furnizori emit și câte 4 facturi deodată, după multe luni
Clienții Hidroelectrica primesc și câte 4 facturi în interval de doar câteva zile. Se întâmplă după ce în lunile de iarnă clienții furnizorului de energie cu capital majoritar de stat nu au primit deloc facturi. Acum, mulți dintre clienți sunt nevoiți să ceara reeșalonarea plăților.
Ministrul Energiei, avertisment pentru Nicușor Dan despre datoriile Termoenergetica. ”ELCEN este într-o situaţie de criză”
Electrocentrale Bucureşti (ELCEN) se află într-o situaţie de criză, iar de la 1 octombrie s-ar putea confrunta cu probleme cu achiziția gazelor naturale, în cazul în care Primăria Capitalei nu găseşte o soluţie rapidă pentru a plăti datoriile Termoenergetica.
Schimbările climatice pot fi combătute cu energia solară. Care este aportul panourilor fotovolatice
Experții atrag atenția că energia solară este viitorul, asta în contextul creșterii prețului energiei și al efectelor cauzate de schimbările climatice. România a făcut progrese în ultimii ani. Țara noastră are momentan peste 40.000 de prosumatori.
Un gigant al energiei din Franța ar finanța mașina de război a Rusiei. ONG: Firma cumpără în continuare gaz rusesc
Compania franceză din domeniul energiei Total este acuzată c-ar alimenta ”mașina de război” a lui Vladimir Putin prin faptul că achiziționează în continuare energie din Rusia.
Lungul drum al prosumatorului până la câștig. Românii care își produc singuri energia decontează după doi ani ce livrează în rețea
Până să devină prosumatori cu acte în regulă, adică să-și producă singuri energia necesară, proprietarii de panouri fotovoltaice ajung să livreze electricitate în rețea de sute de lei fără să fie compensați.
Când vor fi gata reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă. Ministrul Energiei: ”Este o investiție bazată pe energie cu emisii zero”
Construcția reactoarelor 3 și 4 ale centralei de la Cernavodă beneficiază de sprijinul unor parteneri externi, precum Statele Unite, Coreea de Sud și Canada, a explicat ministrul Energiei Sebastian Burduja, la Euronews România.
Plafonarea prețurilor la energie, menținută de Guvern. Sebastian Burduja: ”Dorim păstrarea schemei până în 2025”
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat, luni, în direct la Euronews România, că măsura prin care prețul energiei electrice pentru consumatori poate fi aplicată până în martie 2024, însă ar putea fi prelungită prin discuții cu Comisia Europeană.
Ministrul Energiei, despre listarea Hidrolectrica la bursă. ”Nu înseamnă sub nicio formă că ne vindem țara”
Sebastian Burduja, noul ministru al Energiei, a declarat, vineri, în direct la Euronews România, că listarea companiei Hidroelectrica doar la Bursa de Valori București a fost așteptată de 10 ani și reprezintă ”o mare oportunitate” de a atrage investitori din alte țări.
OMV Petrom şi Romgaz vor investi 4 miliarde de euro în dezvoltarea proiectului Neptun Deep, din Marea Neagră
OMV Petrom şi Romgaz au aprobat planul de dezvoltare a zăcămintelor comerciale de gaze naturale Domino şi Pelican Sud din perimetrul Neptun Deep, acesta urmând să fie depus la Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale pentru confirmare.
România va extrage gaze din Marea Neagră în aproape patru ani. ”Va deveni un jucător pe piaţa regională”
România va extrage gaze din Marea Neagră de la sfârşitul anului 2026, începutul anului 2027, a afirmat fostul ministru al Energiei. Virgil Popescu susține că va fi vorba despre gaz mai mult decât putem consuma.
Cehia vrea să construiască primul cartier neutru din punct de vedere climatic. Investiția va costa 2,3 miliarde de euro
Praga pregătește un proiect important privind decarbonizarea. Este vorba de construcția primului cartier neutru din punct de vedere climatic al orașului, care nu va folosi gaz sau cărbune.
Carduri de energie. Familiile vulnerabile au plătit până acum 3 milioane de facturi, în valoare totală de 678 milioane lei
Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene anunță că în perioada 20 februarie – 25 mai 2023 au fost efectuate 3 milioane de plăți prin intermediul cardului de energie, valoarea totală a sumelor achitate ajungând la 678 milioane lei.
Prețul gazelor în Europa, la cel mai mic nivel din ultimii doi ani datorită energiei generate de panourile fotovoltaice
Preţul gazelor naturale în Europa a atins marţi cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani, în condiţiile în care cererea de gaze a fost diminuată de o producţie record de energie fotovoltaică în Germania.
Centrala nucleară plutitoare, inovația în care japonezii investesc zeci de milioane de dolari. Legătura lui Bill Gates cu proiectul
Zeci de companii japoneze, inclusiv mari constructori de nave, au investit aproximativ 10 miliarde de yeni (peste 70 de milioane de dolari) într-un start-up britanic care dezvoltă centrale nucleare plutitoare ce ar urma să fie amplasate în largul mării.