ENERGIE
Ungaria declară stare de urgenţă energetică. Budapesta a anuțat un plan de șapte măsuri
Ungaria a declarat stare de urgență energetică și a interzis exporturile de combustibili. Este vorba de un plan de șapte măsuri, care include și creșterea producției interne de gaze și care intră în vigoare la 1 august.
Sărăcia energetică ia amploare în România. 3 din 10 familii au cheltuit peste 10% din venituri pe facturi
Fenomenul sărăciei energetice în România s-a acutizat în contextul pandemiei. Astfel, trei din zece gospodării (33,3%) au ajuns în sărăcie energetică după ce au cheltuit peste 10% din venituri doar pentru plata facturilor la energie.
USR, o nouă moțiune simplă împotriva ministrului Energiei: „Cel mai slab ministru din câţi a avut România”
USR a depus o nouă moțiune simplă împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu. Deputații îi cer demisia lui Virgil Popescu din funcţie și îl numesc „cel mai slab ministru din câţi a avut România”.
Cea mai mare criză feroviară din Marea Britanie. Mii de angajaților protestează din cauza salariilor mici
Marea Britanie este afectată de cea mai mare grevă a lucrătorilor feroviari din ultimii 30 de ani. Mii de angajați ai Căilor Ferate engleze și ai altor 13 operatori privați au intrat în grevă, după ce negocierile privind majorarea salariilor au eșuat.
Navele din Portul Constanța sunt alimentate cu combustibil de vapoare deținute de companii rusești. Unul dintre vapoare aparține Gazprom Neft
Trei din cele patru vapoare care alimentează navele din Portul Constanța sunt în proprietatea unor firme din Rusia, arată Info Sud-Est, care citează surse din conducerea portului.Una dintre companii este membră a grupului Gazprom Neft, sancționat de UE și SUA, după izbucnirea războiului în Ucraina.
Câți bani au primit de la stat furnizorii de energie electrică, pentru a compensa creșterea facturilor consumatorilor casnici
Ministerul Muncii a plătit către 307 furnizori de energie peste 1,1 miliarde de lei, pentru a compensa creșterea prețurilor la populația casnică, în perioada noiembrie 2021-martie 2022
Marea Britanie recurge la o măsură neașteptată. Profiturile excesive ale companiilor din energie vor fi taxate
Guvernul de la Londra a anunţat joi o taxă de 25% pe profiturile excesive ale companiilor de petrol şi gaze, alături de un pachet de măsuri de sprijin pentru gospodăriile care au probleme cu creşterea facturilor la energie.
România ar putea deveni independentă energetic în următorii ani. Printre soluții, Marea Neagră și Cernavodă
România poate să își asigure resursele energetice, potrivit oficialilor români din Parlamentul European. Exploatarea gazelor din Marea Neagră, care ar putea asigura consumul național pentru încă 20 de ani. Zăcămintele sunt estimate la un volum maxim de 200 de miliarde de metri cubi.
România, bine plasată în cursa pentru independența energetică față de Rusia. Europarlamentar: „Este obligatoriu să acționăm acum”
UE vrea să renunțe cât mai rapid la resursele energetice importate din Rusia. Războiul din Ucraina și sancțiunile impuse Moscovei obligă statele membre să găsească surse alternative de aprovizionare cu petrol și gaze. România pare bine plasată, având zăcăminte generoase, în Marea Neagră.