ECONOMIE
Siegfried Mureșan nu crede că Marcel Ciolacu poate obține postul de comisar european pentru Economie. ”UE nu va lăsa lupul de pază la oi”
Siegfried Mureșan, europarlamentar PNL, a declarat că premierul Marcel Ciolacu nu poate emite pretenții pentru ca postul de comisar european pentru Economie să revină României.
Moment rarisim în Rusia. Deciziile lui Vladimir Putin, criticate de șefii băncilor
Cele două persoane au discutat cu Putin, cu o lună înainte de startul invaziei, chiar la reședința acestuia din Ogaryovo. Cei doi l-au avertizat pe Putin în legătură cu efectele potențialelor sancțiuni occidentale.
Ministerul Economiei vrea redeschiderea minelor. Cum ar putea fi relansată exploatarea aurului de la Roșia Montană
Mai multe mine din România ar putea fi redeschise pentru exploatare. Un proiect de act normativ depus de Ministerul Economiei propune modificarea legii minelor pentru redeschiderea activităților de exploatare de resurse minerale.
Șefa Trezoreriei americane, Janet Yellen, îngrijorată de invazia de importuri ieftine din China. Mesajul transmis de ea într-o vizită oficială
Aflată în a doua vizită de patru zile în China în mai puțin de 12 luni, șefa Trezoreriei americane, Janet Yellen, a transmis un avertisment Guvernului de la Beijing în ceea ce privește excesul de produse chinezești care au ajuns să inunde țările lumii.
Dobânzi plafonate pentru creditele de la IFN. Plafonarea se va aplica și creditelor în derulare
Românii cu credite luate de la instituțiile financiare nebancare vor beneficia de dobânzi plafonate. Asta după ce Parlamentul a adoptat un proiect de lege care reglementează dobânzile IFN-urilor.
Volodimir Zelenski renunță la acea listă cu "sponsori ai războiului". Concesia făcută de Ucraina
Evident că au apărut reacții diverse după această decizie, iar multe grupuri civile s-au declarat dezamăgite mai ales după ce multe guverne au făcut prea puține eforturi și presiuni asupra acelor companii, pentru a tăia legăturile cu Rusia.
Recomandările OCDE pentru economia României: Impozitarea progresivă și creșterea taxelor pentru proprietăți
Impozităm prea mult veniturile mici și prea puțin veniturile mari, iar inflația încă este la un nivel ridicat. Impozitarea progresivă ar putea fi o soluție pentru a reduce diferențele dintre cei care câștigă puțin și cei cu câștiguri mari.
Inflația anuală a încetinit la 7,2%. Lista alimentelor care au avut cea mai mare creștere de preț
Rata anuală a inflației a încetinit ușor în luna februarie, la 7,2% a anunțat Institutul Național de Statistică. În ultimul an, serviciile s-au scumpit cu 11%, mărfurile nealimentare cu 7,82% şi alimentele cu 4,48%.
Trendul TikTok care ți-ar putea salva finanțele în acest an. Ce este ”bugetarea zgomotoasă” și cum te poate face să preiei controlul asupra banilor tăi
Economisirea banilor nu a fost niciodată o preocupare atât de mare pentru majoritatea oamenilor ca acum, în condițiile în care inflația este încă la un nivel atât de ridicat în întreaga Europă, iar costul produselor de bază zilnice crește rapid.
România, ultima în preferințele investitorilor străini. Experții spun că există speranțe de revenire, în 2024
În timp ce la noi în țară, banii aduși de companiile străine s-au redus cu o treime, anul trecut, Polonia, Ungaria și Bulgaria înregistrează recorduri. Totuși, experții spun că investițiile străine și-ar putea reveni și în România, în 2024.
Salariul minim nu ține pasul cu prețurile. Veniturile românilor sunt cheltuite în mare parte pe alimente
România a crescut constant salariul minim pe economie în ultimii ani, pentru a ține pasul cu alte state, însă ne situăm tot pe ultimele locuri dacă ne comparăm cu statele din Uniunea Europeană.
FMI vine luni la Bucureşti pentru o analiză a ultimelor evoluţii în plan economic şi financiar
O misiune a Fondului Monetar Internaţional, condusă de Jan Kees Martijn, va veni luni la Bucureşti, pentru a analiza recentele evoluţii economice şi financiare şi pentru o revizuire a prognozelor macroeconomice.
Raport: Reducerea poluării produsă de vehiculele de mare tonaj ar aduce economii de 15 miliarde de euro
În anul 2020, peste 400 de mii de persoane au murit prematur în Uniunea Europeană din cauza poluării aerului, iar camioanele şi autobuzele sunt responsabile pentru 25% din aceste cazuri.
Olaf Scholtz: Ar trebui o cotă minimă de impozitare de 15% pentru companii în toate țările UE
Uniunea Europeană ar trebui să finalizeze cât mai reped crearea unei uniuni bancare și a piețelor de capital, astfel încât blocul comunitar să poată concura cu Statele Unite și cu China în competiția pentru obținerea noilor tehnologii