ECONOMIE
Unde ne ținem economiile pentru a face profit. Dobânzile statului sunt mai avantajoase decât cele oferite de bănci
Dacă aveți o sumă de bani strânsă și nu vreți să țineți banii în conturi curente ca să își pardă valoarea din cauza inflației, vă puteți uita către bănci sau la oferta statului, asta dacă nu aveți apetit pentru investiții care vin la pachet și cu riscuri.
„Ordonanța Trenuleț”, val de efecte negative în economie. Care vor fi cele mai afectate domenii
Așa-numita „Ordonanță Trenuleț” stârnește un val de critici în toată economia. Dispar facilități fiscale pentru sute de mii de angajați din mai multe domenii, apar noi taxe, alte impozite se măresc și amenință existența sau profitabilitatea multor afaceri din România.
Deficit de 9% din PIB și datoria publică de 54% duc la o situație alarmantă. Urmează austeritate în 2025? Specialiștii au avertizat de mult
Situație fiscal-bugetară a ajuns una dezastruoasă, însă ironic este că ea a ajuns așa deși mulți specialiști de primă clasă au dat avertismente chiar din primăvară.
Coaliția proeuropeană, discuții despre situația financiară din 2025. Surse: Datoria bugetară ar putea ajunge la 75 de miliarde de lei
Liderii partidelor pro-europene se întâlnesc din nou la Guvern, ca să discute despre bugetul pentru anul viitor. De asemenea, vor dezbate și subiectul energiei.
Creștere pe Bursa de Valori după alegerile parlamentare: Indicele principal avansează cu peste 2%
Bursa de Valori din România a înregistrat o evoluție pozitivă în urma alegerilor parlamentare, indicele principal al pieței marcând o creștere de 2,21% la o oră de la deschiderea ședinței de tranzacționare.
Mediul de afaceri îngrijorat de evoluția economiei. Analiză: Unu din trei manageri spun că situația companiei s-a înrăutățit
Oamenii de afaceri sunt tot mai îngrijorați de evoluția economică din țara noastră. Pentru prima data în cei patru ani de analiză Confidex - care măsoară încrederea mediului de afaceri în economia națională - unu din trei manageri afirmă că situația companiei sale s-ar putea înrăutăți.
Șefii economiei mondiale se tem de o revenire a lui Trump pe măsură ce alegerile din SUA se apropie
Creșterea economică scăzută, nivelul ridicat al datoriei și escaladarea războaielor au ocupat primul loc pe agenda oficială a reuniunilor anuale ale Fondului Monetar Internațional și Băncii Mondiale.
Prețurile aurului și argintului ating noi recorduri pe fondul incertitudinilor economice globale
Metalele prețioase, în special aurul și argintul, au atins noi recorduri, deoarece cererea de valori de refugiu a crescut din cauza incertitudinilor economice globale, a conflictului actual din Orientul Mijlociu și a concurenței strânse în ceea ce privește alegerile din SUA.
Premiul Nobel pentru Economie, câștigat de Daron Acemoglu, Simon Jonhson şi James Robinson
Premiul Nobel pentru Economie a fost atribuit, luni, unui trio format din profesorii Daron Acemoglu, Simon Jonhson şi James Robinson pentru „studiile lor cu privire la modul în care instituţiile sunt formate şi afectează prosperitatea”.
BNR a menținut dobânda-cheie la 6,50% pe an. Anul acesta, banca centrală a redus de două ori dobânda, în iulie și în august
Până în noiembrie, românii cu credite în lei nu mai au motive să spere la reduceri de rate. Iar asta pentru că Banca Națională a României a menținut dobânda-cheie, cea care dă tonul dobânzilor din piață, la 6,50% pe an, după două scăderi în iulie și august.
Trei metode pentru a economisi, începând cu ziua salariului. Cât recomandă experții să investim, la început de drum
Există specialiști care pot ajuta cu sfaturi despre cum putem economisi și investi inteligent pentru zile negre. Sau pentru o viață liniștită la pensie. În primul rând, trebuie să avem ce să punem deoparte. Pentru că inflația a erodat veniturile, în ciuda creșterilor de salarii și pensii.