ȘTIRI LOCALE
Fregata Regele Ferdinand s-a întors acasă, după 40 de zile. Familiile i-au întâmpinat pe marinari cu mare bucurie
După 40 de zile în apele Mediteranei, Fregata Regele Ferdinand a revenit acasă. Cei 240 de militari de la bordul navei de luptă au participat, sub comandă NATO, la Operația ”Sea Guardian” de monitorizare a traficului maritim și combaterea terorismului pe mare.
„Cârtițele” metroului din Cluj, în Portul Constanța. Cele două utilaje moderne, care sunt compuse din aproape 40 de piese, vin din China
Echipamentele, denumite „cârtițe”, sunt compuse din aproape 40 de piese și urmează să fie transportate la Cluj, unde vor fi asamblate. Cele două utilaje uriașe, care vor săpa galeriile metroului din Cluj, au fost descărcate de pe vaporul care le-a adus din China.
Doi turiști, prinși de o avalanșă la Bâlea Lac: „Avalanşa i-a adus şi aruncat peste stânci”
Doi turiști, o femeie și un bărbat, au fost surprinși de o avalanșă la Bâlea Lac, potrivit Salvamont Sibiu. Femeia a fost complet îngropată în zăpadă. Bărbatul, aflat la aproximativ 50 de metri mai sus, a fost parţial acoperit de zăpadă.
Constanța își caută identitatea vizuală. 6.000 de euro, pentru cel mai bun logo şi cel mai potrivit slogan al orașului
6.000 de euro pentru cel mai bun logo şi cel mai potrivit slogan. Asta oferă autoritățile din Constanța. Sunt așteptate propuneri care să pună în valoare orașul de la malul mării.
Târgul de Crăciun de la Craiova 2024, deschis. Sarmale și vin fiert, dar și inteligență artificială și un Moș Crăciun sosit în zbor cu sania
Târgul de Crăciun de la Craiova a fost deschis. Cele mai spectaculoase momente au fost aprinderea celor peste două milioane de luminițe, dar și zborul lui Moș Crăciun cu sania trasă de reni, printre focuri de artificii.
Craiovenii, sufocați din nou de cenușa termocentralei. Cum se apără autoritățile: „Am reparat ce s-a putut”
Locuitorii din Craiova au în continuare de suferit din cauza cenușii împrăștiate de termocentrala din oraș. Deși săptămâna trecută grupul de cazane responsabil pentru poluare a fost închis și s-au făcut reparații, repunerea lor în funcțiune a dus din nou la depuneri de cenușă.
Apelul lui Marcel Ciolacu către Olguța Vasilescu legat de norul de cenușă de la Craiova. Locuitorii spun că aerul este irespirabil
Termocentrala din Craiova, responsabilă de poluarea cu cenușă, a primit o nouă amendă, în valoare de 50.000 de lei de la Garda de Mediu Dolj. Însă, chiar și așa, problema nu s-a rezolvat.
Concurs inedit la Iași: studenții cu cea mai frumoasă cameră de cămin primesc cazare gratuită tot anul
Studenții dintr-un campus din Iași au intrat în competiție pentru cea mai frumoasă cameră de cămin. Și-au suflecat mânecile și s-au pus pe treabă: au văruit pereți, unii i-au și pictat, au decorat tavanele și au încercat să-și lase amprenta cât de mult au putut
Cum învață elevii din Dolj să fie buni antreprenori: pregătesc bunătăți de toamnă și tot ei le vând apoi colegilor
Toamna și roadele ei aduc și prima și lecție de antreprenoriat pentru elevi și preșcolari. Unele școli din Dolj organizează târguri pentru care copiii pregătesc produse specifice cum ar fi dulceață, zacuscă sau plăcinte.
Polițiști acuzați că au folosit șoferii drept „scut uman”. IPJ Sibiu: intervenția a fost regulamentară
Mai mulți șoferi acuză Poliția din Sibiu că i-a folosit drept „scut uman” pentru a prinde un străin care furase o mașină. Ei spun că au fost forțați să stea în coloană, pe două benzi, iar fugarul nu doar că nu a oprit, ci chiar a intrat cu viteză în autoturismele care staționau.
Prima fermă de stridii de pe litoralul românesc. Introduse în cuști speciale, scoicile ajung la maturitate în doi ani
Institutul de Cercetări Marine înființează prima fermă pilot de stridii de pe litoralul nostru. Scoicile vor fi introduse în cuști speciale și ar trebui să ajungă la maturitate în cel mult doi ani. Experimentul deschide calea fermelor de acvacultură în Marea Neagră.
Percheziții DNA la biroul lui Nelu Tătaru de la spitalul din Huși, acolo unde lucrează ca medic chirurg
Sunt percheziții, joi, la spitalul din Huși. Polițiștii și jandarmii, însoțiți de un procuror DNA, au descins la biroul lui Nelu Tătaru, acolo unde anchetatorii au filmat timp de cinci luni cu o cameră ascunsă când lua mită.
„Jos labele de pe doctorul nostru!” Nelu Tătaru, apărat în stradă de foștii lui pacienți, la Huși
Zeci de oameni s-au adunat pe străzile din municipiul Huși ca să îl susțină pe medicul și fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, acuzat de DNA de luare de mită. Mulți dintre ei susțin că i-au fost pacienți și se simt, acum, datori să îl sprijine.
„Deținuții văd lipsurile și devin și mai violenți”. Polițiștii din penitenciare protestează, nemulțumiți de condiții și de lipsa de personal
Au fost proteste în mai multe penitenciare din țară. La Craiova și Vaslui, polițiștii au refuzat să mai intre în tură și și-au suspendat activitatea timp de aproape două ore.
Din cauza secetei, fermierii din Dolj își rup utilajele în pământul pe care încearcă să-l lucreze
Seceta persistă în cea mai mare parte a Olteniei și le dă mari bătăi de cap agricultorilor. Din cauza pământului uscat, utilajele se strică și la arat, și la semănat. Potrivit meteorologilor, ploile vor lipsi până la sfârșitul lunii.
Constanța, un smart city eșuat. Băncile și stațiile de autobuz inteligente sunt defecte, iar cele funcționale nu sunt folosite
Situație neobișnuită la Constanța, unde marile bulevarde au fost dotate cu stații de autobuz inteligente și bănci smart care zac, însă, nefolosite. Dispozitivele fie nu funcționează, fie sunt prea murdare, fie sunt greu de utilizat de călătorii care nu văd rostul investiției.
Politicienii, la slujba Sfintei Liturghii de Sf. Parascheva. Ciolacu, Rafila și George Simion, printre ei
Oamenii politici sunt și ei prezenți la slujba Sfintei Liturghii organizate, luni, la Catedrala Mitropolitană de prăznuirea hramului Sfintei Cuvioase Parascheva. Printre ei, Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă, Elena Lasconi și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.
Cel mai modern tanc petrolier construit în România a fost lansat la apă. „Histria Narvi” nu va naviga, însă, sub pavilion românesc
Un tanc petrolier de peste 40 de mii de tone a primit botezul și a fost lansat la apă. Sticla de șampanie s-a spart de bordaj, semn că vaporul va naviga pe ape line.
Un crater de doi metri a apărut din senin pe un drum din județul Constanța: „E toată mașina ruptă pe dedesubt!”
Un crater cu diametrul de aproape doi metri a apărut pe drumul dintre localitățile constănțene Năvodari și Lumina. O adevărată capcană pentru șoferi, care nu au observat la timp groapa și au căzut cu mașinile în ea. Pe lângă sperietură, s-au ales și cu autoturismele avariate.
Primul portavion pentru drone din Europa e construit la Galați, pentru Marina portugheză, asta în timp ce România are în dotare nave vechi și insuficiente
Primul portavion pentru drone din Europa este construit în România, la Șantierul Naval din Galați. Nava nu este pentru noi, ci este destinată Marinei portugheze, în timp ce Forțele Navele Române au în dotare, în mare parte, nave militare vechi de peste 30 de ani.
Taxe și impozite mai mari din 2025, la Constanța. Taxa pentru parcarea rezidențială se dublează și ajunge la 500 de lei
2025 nu vine cu vești prea bune pentru locuitorii din Constanța care vor avea de achitat taxe și impozite mari mari. Cel mai mult va crește taxa de salubrizare, de la 8 la 20 de lei de persoană pe lună.
Operațiunea „murătura și zacusca”. Românii cumpără din piețe saci întregi de castraveți, gogonele, ardei kapia sau gogoșari
Se apropie sezonul rece, iar perioada aceasta e numai bună pentru pus provizii. Se vând de la câteva kilograme până la saci întregi de castraveți, gogonele, ardei kapia sau gogoșari.
Curmalele sunt noua mândrie de la Dăbuleni. Prima plantație de curmali din „Sahara Olteniei” a avut o recoltă uriașă în 2024
Curmale în patria pepenilor, la Dăbuleni. Seceta nu a produs doar efecte negative în județul Dolj. Terenurile nisipoase s-au dovedit a fi perfecte pentru curmalul chinezesc.
Debitul Dunării crește văzând cu ochii, iar localnicii stau cu frica-n sân pentru că își amintesc de inundațiile din 2006
Situația ar putea fi critică la sfârșitul acestei săptămâni, după cum arată prognozele specialiștilor. Vineri va fi emis cod portocaliu sau roșu de ploi, anunță meteorologii.
Constanța: Adăposturi de protecție civilă, doar în teorie. Multe dintre gurile de evacuare ale refugiilor sunt blocate
La mai bine de un an de când locuitorii din județul Tulcea au primit prima alertă de adăpostire imediată pentru că din cer cad resturi de drone, doar 18 dintre cele 64 de refugii au fost igienizate.
Elevii de la o școală din Cluj-Napoca învață într-o școală cu acoperișul decopertat și în clase fără uși
Într-o perioadă în care România se află sub coduri de ploi, există elevi care învață într-o clădire fără o parte din acoperiș. Mai mult, nu toate sălile sunt încălzite, iar zgomotul de șantier este constant Se întâmplă la Cluj - Napoca.
Un șofer de TIR a găsit într-o comună din Olt o piesă unicat, din aur, veche de 5.000 de ani: „Am crezut că e un dop”
O piesă rară de aur din perioada eneoliticului a fost descoperită în Olt, în comuna Ghimpețeni. Obiectul cântărește 20 de grame și ar avea o vechime de cel puțin 5.000 de ani, potrivit istoricilor din zonă. Descoperirea a fost făcută pe un câmp agricol.
„E strigător la cer”. Preotul Damaschin ajută sinistrații din județul Galați, unde unii și-au pierdut a doua oară casa
Impresionați de nenorocirea prin care trec mii de oameni, voluntari de la Iași - printre care și preotul Damaschin - au mers și localitățile din județul Galați, afectate de inundații, precum Mândrești, Cudalbi, Pechea, Slobozia Conachi.