Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Polițiști acuzați că au folosit șoferii drept „scut uman”. IPJ Sibiu: intervenția a fost regulamentară

Mai mulți șoferi acuză Poliția din Sibiu că i-a folosit drept „scut uman” pentru a prinde un străin care furase o mașină. Ei spun că au fost forțați să stea în coloană, pe două benzi, iar fugarul nu doar că nu a oprit, ci chiar a intrat cu viteză în autoturismele care staționau. Trei oameni au ajuns la spital. În apărare sa, Poliția Sibiu spune că agenții au lucrat contracronometru, iar operațiunea s-a făcut cu respectarea tuturor procedurilor.

Trei persoane rănite din cauza unui șofer străin, urmărit de polițiștii din Sibiu

Un elvețian în vârstă de 19 ani a furat o mașină parcată la ieșirea din localitatea Făgăraș. Tânărul nu doar că s-a urcat la volan drogat, dar nu avea nici permis de conducere, spun polițiștii. El le-a spus agenților că se află de puțin timp în România și că nu avea bani de tren ca să ajungă la Cluj.

Voiam să merg la Hoia Baciu, să îl cunosc pe stră-stră-străbunicul meu, contele Dracula, Vlad Ţepeş. Credeam că mă poate transforma în vampir. Am visat toată viața la asta.

Cu mașina furată din Făgăraș, tânărul a gonit aproape 100 de kilometri prin două județe. Tot timpul a avut poliția pe urmele lui. Pe traseu, șoferul fugar a lovit o mașină într-un sens giratoriu și apoi alte patru mașini la ieșirea din localitatea Șelimbăr. Unul dintre șoferi acuză Poliția că le-a pus viața în pericol celorlalți participanți la trafic.

Andrei Ghica, unul dintre șoferii implicați: Noi mergeam spre Sibiu. Aproape de intrarea în Sibiu, în localitatea Șelimbăr - eram cu soția în mașină, da? - doi politisti, unul pe banda întâi și unul pe banda a doua, opreau toate mașinile. Și pe noi, noi eram pe banda întâi. Și, practic, s-a blocat șoseaua, că nu mai era altă bandă acolo, nu mai există posibilitatea să mai treacă vreo mașină. În câteva secunde, un impact incredibil, bănuim că avea 150 km/h, șoc, șoc grav, și ne-am trezit cu 15 metri aruncați mai în față.

Trei oameni au fost răniți când șoferul fugar a intrat cu mașina în autoturismele staționate la ieșire din Sibiu.

Andrei Ghica, unul dintre șoferii implicați: Eu m-am lovit la cap de tetieră, evident, la impact, că am fost aruncat în spate. Soția s-a lovit mai rău, pentru că ea se uita în oglinda retrovizoare. Am fost la spital cu Salvarea, are dureri de spate. Din păcate, de la o zi la alta, ea se plânge de dureri la spate, ca și cum ar crește durerile. Și atacurile de panică... Plânge nonstop. Și eu sunt foarte speriat, evident.

Ce spune Poliția Sibiu

Șefii Poliției din Sibiu spun că intervenția agenților a fost regulamentară, ba chiar încercau să îi protejeze pe șoferii care așteptau în intersecție pentru că urmau să parcheze mașinile de poliție în spatele coloanei.

Comisar-şef de poliţie Lucian Tarnu, adjunct al Șefului Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu: Au poziționat autospeciala de Poliție pe breteaua de acces în intersecția sensului giratoriu, tocmai pentru a evita posibilitatea de coliziune în traiect perpendicular și a degaja circulația pe direcția de deplasare a autoturismului urmărit. În timp ce polițiștii Biroului Rutier Sibiu se deplasau printre autovehiculele aflate pe benzile 1 și 2 ale sensului de mers pentru a se poziționa, autoturismul urmărit a ajuns în zonă. În încercarea de a pătrunde printre cele două șiruri de autovehicule oprite în coloana formată în așteptare pentru a intra în intersecție, conducătorul auto a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune cu trei autoturisme.

Străinul fugar și drogat a fost reținut de polițiști și are dosar penal pentru patru infracțiuni.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE