MEDIU
Tanczos Barna, despre amânarea sistemului de garanție-returnare: „Recunosc că a fost un termen extrem de optimist”
Sistemul de reciclare prin returnarea recipientelor la magazine contra 50 de bani nu va fi introdus de pe 1 octombrie, termenul inițial al proiectului. Ministrul Mediului Tanczos Barna a fost invitat în platoul Euronews România și a vorbit despre sistemul de garanție-returnare.
Seceta extremă a scos la suprafață epave din Al Doilea Război Mondial, pe Dunăre, în Serbia
Portul Prahovo din Serbia arată ca un muzeu în mijlocul apei. Un număr de 21 de nave germane din Al Doilea Război Mondial au ieșit la lumină, lângă graniţa cu România şi Bulgaria, unde nivelul Dunării a scăzut dramatic.
Inginerii transformă palele vechi ale turbinelor eoliene în ursuleți gumați și scutece
Ingineri din SUA au inventat un nou tip de rășină, materialul care îmbracă palele turbinelor, care ar putea fi reutilizat pentru a face blaturi, faruri de mașină, unelte electrice, scutece și chiar ursuleți gumați.
FOTO | Efectele secetei extreme se văd din spațiu. Europa se confruntă cu cea mai gravă secetă din ultimii 500 de ani
Efectele secetei severe sunt acum vizibile din spațiu și, potrivit celui mai recent raport al Centrului Comun de Cercetare (JRC) al Comisiei Europene. Situația privind seceta rămâne gravă în multe regiuni ale Europei, cu impact asupra culturilor de vară și risc crescut de incendii.
Seceta scoate la iveală urme de dinozauri în Texas. Urmele, vechi de peste 113 milioane de ani
Parcul de stat Dinosaur Valley de lângă Fort Worth, Texas, a descoperit urme de dinozauri care au fost acoperite de apă și sedimente. Urmele datează de peste 113 milioane de ani și au fost găsite pe o porțiune în care râul Paluxy a secat.
Cea mai rară broască țestoasă de mare de pe planetă, găsită în Louisiana pentru prima dată în 75 de ani
După ce, în urmă cu zeci de ani, zona Insulelor Chandeleur, în largul coastei New Orleans a fost considerată neviabile pentru broaștele țestoase de mare, cele mai periclitate broaște țestoase din lume au eclozat din nou.
Apa de ploaie, otravă curată. Cercetătorii suedezi spun că apa de ploaie nu e potabilă
Apa de ploaie este improprie pentru consum în întreaga lume, se arată într-un studiu publicat de Universitatea din Stockholm. Oamenii de știință atrag atenția că această apă nu este nici pe departe bună de băut, pentru că este poluată cu foarte multe chimicale.
Pești morți pe fluviul care traversează Polonia și Germania. Ecologiștii se tem de o posibilă substanță toxică în apă
Un număr uriaș de pești morți au ajuns pe malurile fluviului Oder, care traversează Polonia și Germania. Conservatorii au solicitat o anchetă în urma descoperirii peștilor, pe o porțiune de râu care curge între Germania și Polonia.
Seceta prelungită a afectat caii sălbatici din pădurea Letea și o zonă protejată a Deltei Dunării
Zona strict protejată Sărături-Murighiol şi caii sălbăticiţi din pădurea Letea au fost afectaţi din cauza secetei prelungite, a declarat directoarea executivă a Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD), Viorica Bîscă
Studiu | Apa de ploaie nu este potabilă din cauza unor „substanțe chimice veșnice”
Apa de ploaie nu este potabilă din cauza unor „substanțe chimice veșnice”, potrivit unui studiu. Substanțele perfluoroalchilate și polifluoroalchilice (PFAS) reprezintă o mare familie de substanțe chimice create de om, care nu apar în natură.