MEDIU
Unic în România. Stație de încălzire cu apă geotermală, inaugurată la Oradea
Construcția acestei staţiii termice geotermale a fost realizată pe durata a 16 luni, de o asociere de trei firme și are o valoare de 3,8 milioane de euro. Din această sumă, contribuţia Municipiului Oradea este de 2,1 milioane de euro.
Imagini spectaculoase: Munții Bucegi, vizibili din București. Care e explicația fenomenului
Munții Bucegi au fost vizibili din București în această dimineață. Cei care i-au fotografiat susțin că niciodată nu s-au văzut atât de clar. Și pentru cei din redacția Euronews România, imaginea lor a fost spectaculoasă.
Ecoturismul de-a lungul Dunării. Ecoruta Dunăreană este un traseu turistic, prin natură, care se întinde pe 40 km
Ecoruta Dunăreană este un proiect prin care turismul se „împrietenește” cu natura. Aflat de-a lungul Dunării, în zona Giurgiu, traseul va putea fi parcurs fie la pas, fie pe apă. Din nefericire însă, cea mai mare problemă în zonă rămâne lupta cu deșeurile, aruncate la întâmplare.
OMM: El Nino va dura până în primăvara anului 2024, favorizând temperaturi record
Tiparul climatic El Nino în curs de desfăşurare va dura cel puţin până în aprilie 2024, a anunţat miercuri Organizaţia Meteorologică Mondială (OMM), ceea ce va conduce la creşterea temperaturilor într-un an care este deja pe cale să devină cel mai călduros înregistrat vreodată, transmite Reuters.
2023, pe cale să devină cel mai călduros an. Ce ne așteaptă, potrivit climatologilor: „O să avem din ce în ce mai multe cazuri de infecții cu virusul West Nile”
Temperaturile globale continuă să stabilească noi recorduri. 2023 va deveni cel mai călduros an măsurat vreodată în primele zece luni și se apropie de pragul de încălzire cu 1,5°C în raport cu era preindustrială.
Agava, soluție la seceta din California. Planta ar putea fi soluția pentru agricultorii și producătorii de băuturi alcoolice
Plantele de agave ar putea să fie soluția pentru agricultorii și producătorii de băuturi alcoolice din California afectați de seceta extremă. Spre deosebire de alte culturi, cea de agave se descurcă foarte bine aproape fără apă.
Ce este "hidrogenul alb" și care sunt avantajele și dezavantajele celei mai recente surse de energie curată din Europa
Hidrogenul a fost prezentat ca fiind "combustibilul viitorului". Acesta emite doar căldură și apă atunci când arde, ceea ce îl face o alternativă atractivă la combustibilii fosili.
Ce țări europene au cele mai multe și cele mai puține păduri și unde se situează România
Pădurile joacă un rol esențial în lupta împotriva poluării și a degradării mediului. Ele elimină cantități mari de dioxid de carbon, reduc riscurile de dezastre naturale, ajută la moderarea temperaturii aerului și a solului și, în plus, sunt de o frumusețe încântătoare.
Blocajele din București, sursă mare de poluare. Expert: Noxele produse într-un minut de staționare pot umple 150 de baloane
Blocajele din trafic nu pun la încercare doar nervii șoferilor, ci ridică și mai mult nivelul de poluare. Un astfel de exemplu - zona străbatută de Pasajul Basarab, cel care a preluat și traficul de pe Podul Grant.
Greta Thunberg a fost arestată în timpul unui protest ținut la Londra. Doi polițiști au urcat-o într-o dubă
Greta Thunberg nu este străină de amenzi și nici de arestul Poliției. Marți la prânz, tânăra în vârstă de 20 de ani a fost arestată din nou, de această dată în timpul unui protest ținut la Londra, potrivit Euronews.
Criza apei în Europa. Care sunt cauzele și cât de gravă este situația
Schimbările climatice, verile secetoase și creșterea populației duc la o cerere de apă tot mai mare, ceea ce, în timp, se va transforma într-o criză a apei la nivel global. În ultimii ani, 30% din populația UE a fost afectată de probleme de aprovizionare cu apă.
Campi Flegrei, un supervulcan din Italia, adormit de aproape 500 de ani, ar putea erupe din nou
Un „supervulcan” adormit din Italia se apropie de o potențială erupție pentru prima dată din 1538, avertizează un nou studiu, iar consecințele ar putea fi catastrofale, fiind de asemenea unul dintre cele mai mari pericole pentru Europa.
Ce soluții dau experții pentru reducerea emisiilor de carbon: zone pietonale mai multe și reabilitarea tehnică a clădirilor
Mai multe zone pietonale și mai puține mașini în centrul metropolelor, plus reabilitarea termică a clădirilor. Acestea sunt măsurile pe care ar trebui să le ia țările europene pentru reducerea emisiilor de carbon.
Raport UNICEF: Milioane de copii au fost strămutați din cauza fenomenelor meteorologice extreme
Dezastrele provocate de fenomenele meteorologice extreme au cauzat strămutarea a 43 de milioane de copii în 44 de țări între anii 2016 și 2021, ceea ce înseamnă strămutarea a aproximativ 20.000 de copii pe zi – potrivit unui raport publicat de UNICEF.
Viața fără risipă și fără plastic. Numai 9% din plasticul produs la nivel global ajunge să fie reciclat
Magazine în care marfa este vândută fără ambalaje, cumpărături cumpătate adaptate cu adevărat nevoilor, transformarea deșeurilor menajere în îngrășământ pentru plante. Sunt câteva dintre măsurile pe care le iau cei care doresc să pună în practică principiul fără risipă.
Raport îngrijorător despre efectele caniculei. Cum afectează valul de caniculă planeta, potrivit experților
Planeta se încălzește și devine din ce în ce mai poluată, arată un ultim raport al Organizației Internaționale de Meteorologie. Experții spun că este foarte sigur faptul că valul de caniculă de anul trecut a condus la o distrugere suplimentară a stratului de ozon.
Hidrocentrale noi pe Dunăre, îngrijorări pentru mediu. Ce efecte ar putea produce construcția centralelor electrice
România și Bulgaria vor să ridice două hidrocentrale noi pe Dunăre: una se va situa între Turnu Măgurele și Nicopole, iar cealaltă va lega orașul Călărași de Silistra, o localitate din Bulgaria.