MEDIU
România a intrat în Alianţa Solară Internaţională. Țara noastră se alătură statelor care vor energie curată
România se alătură alianței internaționale care promovează extinderea folosirii energiei solare. Președintele Klaus Iohannis participă la evenimentul care are loc în Dubai, unde a susținut un discurs pe această temă.
Primul centru regional Returo, inaugurat la Bonțida. Centrul de sortare a ambalajelor face parte din Sistemul de Garanție-Returnare
A fost inaugurat primul centru regional de numărare și sortare a ambalajelor, la Bonțida, cu trei zile înainte ca România să implementeze Sistemul de garanție-returnare.
Cine plătește pentru atenuarea schimbărilor climatice: 45% dintre români nu vor să dea 1.000 de dolari pentru investiții
Deși mulți români sunt conștienți de impactul schimbărilor climatice, prea puțini sunt dispuși să plătească pentru a reduce impactul acestora, arată un raport al Băncii Mondiale.
Summitul COP28: Liderii lumii vor căuta măsuri pentru stoparea încălzirii globale
La Conferința ONU pentru schimbări climatice, COP28, care va începe pe 30 noiembrie, în Dubai, subiectul fierbinte va fi limitarea încălzirii globale, peste limita de 1,5 grade Celsius, și metodele pe care le avem la dispoziție pentru a face acest lucru.
Sute de oameni mor anual din cauza poluării, în Europa. Agenția de Mediu susține că nimeni nu respectă standardele
Calitatea aerului se îmbunătățește continuu în Europa, dar nivelurile de poluare sunt încă prea ridicate. Acesta este avertismentul emis de Agenția Europeană de Mediu într-un ultim raport.
Agenția de mediu a UE avertizează: Nivelurile de poluare atmosferică din Europa sunt "încă prea ridicate"
Cea mai recentă evaluare a sănătății privind calitatea aerului, publicată vineri, subliniază că toate cele 27 de state membre ale UE nu reușesc să respecte propriile standarde, ca să nu mai vorbim de cele stabilite de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).
UE adoptă noi norme pentru reciclarea ambalajelor. Anual, un european generează 190 kg de deșeuri
Mai puține ambalaje și mai puține deșeuri. Este doleanța Parlamentului European, care a adoptat noi norme prin care consumatorii sunt încurajați să reutilizeze și să recicleze electrocasnice, telefoane mobile și alte produse.
Primul weekend de iarnă în România aduce fulgi de zăpadă și în București. Cod galben de ninsori și vânt în Munții Banatului
În intervalul 17 noiembrie, ora 20:00 - 18 noiembrie, ora 8:00, va fi în vigoare un Cod galben vânt, ninsori şi viscol în zona Munţilor Banatului şi în vestul Carpaţilor Meridionali.
Unic în România. Stație de încălzire cu apă geotermală, inaugurată la Oradea
Construcția acestei staţiii termice geotermale a fost realizată pe durata a 16 luni, de o asociere de trei firme și are o valoare de 3,8 milioane de euro. Din această sumă, contribuţia Municipiului Oradea este de 2,1 milioane de euro.
Imagini spectaculoase: Munții Bucegi, vizibili din București. Care e explicația fenomenului
Munții Bucegi au fost vizibili din București în această dimineață. Cei care i-au fotografiat susțin că niciodată nu s-au văzut atât de clar. Și pentru cei din redacția Euronews România, imaginea lor a fost spectaculoasă.
Ecoturismul de-a lungul Dunării. Ecoruta Dunăreană este un traseu turistic, prin natură, care se întinde pe 40 km
Ecoruta Dunăreană este un proiect prin care turismul se „împrietenește” cu natura. Aflat de-a lungul Dunării, în zona Giurgiu, traseul va putea fi parcurs fie la pas, fie pe apă. Din nefericire însă, cea mai mare problemă în zonă rămâne lupta cu deșeurile, aruncate la întâmplare.
OMM: El Nino va dura până în primăvara anului 2024, favorizând temperaturi record
Tiparul climatic El Nino în curs de desfăşurare va dura cel puţin până în aprilie 2024, a anunţat miercuri Organizaţia Meteorologică Mondială (OMM), ceea ce va conduce la creşterea temperaturilor într-un an care este deja pe cale să devină cel mai călduros înregistrat vreodată, transmite Reuters.
2023, pe cale să devină cel mai călduros an. Ce ne așteaptă, potrivit climatologilor: „O să avem din ce în ce mai multe cazuri de infecții cu virusul West Nile”
Temperaturile globale continuă să stabilească noi recorduri. 2023 va deveni cel mai călduros an măsurat vreodată în primele zece luni și se apropie de pragul de încălzire cu 1,5°C în raport cu era preindustrială.
Agava, soluție la seceta din California. Planta ar putea fi soluția pentru agricultorii și producătorii de băuturi alcoolice
Plantele de agave ar putea să fie soluția pentru agricultorii și producătorii de băuturi alcoolice din California afectați de seceta extremă. Spre deosebire de alte culturi, cea de agave se descurcă foarte bine aproape fără apă.
Ce este "hidrogenul alb" și care sunt avantajele și dezavantajele celei mai recente surse de energie curată din Europa
Hidrogenul a fost prezentat ca fiind "combustibilul viitorului". Acesta emite doar căldură și apă atunci când arde, ceea ce îl face o alternativă atractivă la combustibilii fosili.
Ce țări europene au cele mai multe și cele mai puține păduri și unde se situează România
Pădurile joacă un rol esențial în lupta împotriva poluării și a degradării mediului. Ele elimină cantități mari de dioxid de carbon, reduc riscurile de dezastre naturale, ajută la moderarea temperaturii aerului și a solului și, în plus, sunt de o frumusețe încântătoare.
Blocajele din București, sursă mare de poluare. Expert: Noxele produse într-un minut de staționare pot umple 150 de baloane
Blocajele din trafic nu pun la încercare doar nervii șoferilor, ci ridică și mai mult nivelul de poluare. Un astfel de exemplu - zona străbatută de Pasajul Basarab, cel care a preluat și traficul de pe Podul Grant.
Greta Thunberg a fost arestată în timpul unui protest ținut la Londra. Doi polițiști au urcat-o într-o dubă
Greta Thunberg nu este străină de amenzi și nici de arestul Poliției. Marți la prânz, tânăra în vârstă de 20 de ani a fost arestată din nou, de această dată în timpul unui protest ținut la Londra, potrivit Euronews.
Criza apei în Europa. Care sunt cauzele și cât de gravă este situația
Schimbările climatice, verile secetoase și creșterea populației duc la o cerere de apă tot mai mare, ceea ce, în timp, se va transforma într-o criză a apei la nivel global. În ultimii ani, 30% din populația UE a fost afectată de probleme de aprovizionare cu apă.
Campi Flegrei, un supervulcan din Italia, adormit de aproape 500 de ani, ar putea erupe din nou
Un „supervulcan” adormit din Italia se apropie de o potențială erupție pentru prima dată din 1538, avertizează un nou studiu, iar consecințele ar putea fi catastrofale, fiind de asemenea unul dintre cele mai mari pericole pentru Europa.
Ce soluții dau experții pentru reducerea emisiilor de carbon: zone pietonale mai multe și reabilitarea tehnică a clădirilor
Mai multe zone pietonale și mai puține mașini în centrul metropolelor, plus reabilitarea termică a clădirilor. Acestea sunt măsurile pe care ar trebui să le ia țările europene pentru reducerea emisiilor de carbon.