ȘOFERI
Artificii și șampanie în momentul intrării României în Schengen terestru. Cum a fost întâmpinat primul român care a trecut granița
România a intrat în Schengen și cu granițele terestre. Evenimentul a fost sărbătorit cu artificii și șampanie. La miez de noapte, la trecerea dintre ani, a fost organizată o festivitate în punctul Giurgiu-Ruse, a doua cea mai tranzitată frontieră.
Temperaturile scăzute aduc aglomerație la vulcanizări. Prețul schimbării anvelopelor pentru iarnă variază între 140 și 200 de lei
Odată cu primele semne ale iernii se aglomerează și vulcanizările. Managerii au angajat mai mulți oameni sau chiar au deschis noi puncte. Schimbarea anvelopelor costă între 140 și 200 de lei, în funcție de modelul mașinii.
Proiect: Șoferii ar putea circula fără permisul de conducere. Conducătorii auto ar putea să scape fără amenzi, dacă nu au documentul la ei
Codul Rutier ar putea fi schimbat. Astfel, șoferii ar urma să nu mai fie amendați, dacă nu au permisul de conducere asupra lor. Asta prevede un proiect de lege aflat în dezbatere la Senat.
Șoferii STB, noi instrucțiuni. Unii dau jos din autobuze câinii, deși nu sunt periculoși
În București sunt mii de câini care au stăpân. Unii proprietari au vrut să îi transporte cu tramvaiul sau autobuzul, însă anumiți șoferi i-au dat jos. Pentru a preveni asemenea situații, cei de la Protecția Animalelor din Ilfov instruiesc conducătorii auto de la Societatea de Transport București.
Cozi uriașe la trecerea în Bulgaria. Din cauza lucrărilor la Podul Prieteniei, timpii de așteptare s-au dublat
Aproximativ o oră. Atât trebuie să aștepte cei care vor să treacă în Bulgaria prin vama Giurgiu- Ruse. Din cauza lucrărilor la Podul Prieteniei, timpii de așteptare s-au dublat față de acum câteva zile. Cu toate acestea, șoferii par resemnați.
Ordonanța drugtest. Experții cer praguri pentru substanțele incriminate: „Vor face diferența între o persoană care e un pericol pe șosele și una care nu e”
Experții medicali consideră necesară stabilirea unor praguri pentru consumul de droguri, astfel încât să fie făcută o departajare între cei care se află sub influența substanțelor când se urcă la volan.
Testarea antidrog a șoferilor. Medicii îi contrazic pe polițiști în cazul testelor fals-pozitive și vin cu o soluție
Ordonanța care prevede că șoferii care refuză testarea rapidă pentru alcool sau droguri să poată rămâne fără permis până e gata raportul toxicologic a stârnit foarte multe controverse.
#TheCube. Testarea antidrog în trafic, puternic contestată: Petiția ”Anulați OUG care lasă fără permis șoferi nevinovați”, peste 180.000 de semnături
”Poliția vrea să facă legi și nu se consultă cu nimeni”, reclamă la unison societatea civilă și specialiștii din mai multe domenii, care contestă ordonanța ce îi lasă automat fără permis pe șoferii care refuză testarea rapidă în trafic pentru consumul de droguri.
Medicamentele uzuale care vă pot lăsa fără permis. Medic toxicolog: ”Apar anumite teste pozitive la substanțe care nu sunt în realitatea interzise”
Șoferii care refuză să se supună drugtestului sunt lăsați fără permis până vin rezultatele testelor biologice. Iar asta poate dura luni de zile. Mai mult, aparatele de testare antidrog dau rezultate fals pozitive într-o proportie de peste 30%.
Noi reguli privind testarea pentru alcool la volan: În ce condiții se poate cere retestarea
Polițiștii vor fi obligați să îi testeze pe șoferi pentru alcool, dacă văd în mașinile acestora recipiente deschise. Este doar una dintre modificările aduse de Guvern asupra Codului rutier prin cea mai recentă ordonanță de urgență.
UPDATE. Ce spun, de fapt, autoritățile bulgare despre restricțiile de pe Podul Prieteniei
Partea bulgară a Podului Ruse-Giurgiu intră în reabilitare de săptămâna viitoare. Este decizia luată recent de autoritățile de la Sofia. Oficialii de la noi spun că au încercat să-i convingă pe bulgari să amâne lucrările, însă nu au reușit acest lucru.
Șoferii pot fi amendați pe baza înregistrărilor video. Noi modificări în Codul Rutier
Codul rutier se schimbă din nou. Șoferii care au fost filmați încălcând regulile de circulație vor putea fi amendați de polițiști pe baza acestor înregistrări, fără să mai fie nevoie de semnătura unui martor pe procesul verbal.