Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

GHID BAC 2024. Ce trebuie să știe elevii: la ce oră încep probele scrise, obiectele interzise în sala de examen și alte informații utile

  • Probele scrise la examenul de Bac 2024 încep luni, 1 iulie, cu proba la Limba și literatura română.
  • Euronews România prezintă un ghid pentru elevii care susțin examenul de bacalaureat, menit să răspundă la toate întrebările pe care le au candidații referitor la probele care încep luni.
  • Accesul elevilor în sala de examen este permis până la ora 8:30. Proba scrisă începe la ora 9:00. Timpul de redactare a subiectelor pentru fiecare probă scrisă este de 180 de minute și se calculează imediat după distribuirea, către candidați, a subiectelor.

Iată toți pașii de care trebuie să ții cont la probele de la examenul de Bacalaureat

Aur, argint şi bronz pentru România, la Europenele de juniori şi tineret de kaiac canoe

  • Sâmbătă, la Campionatele Europene de kaiac-canoe pentru juniori și tineret Under-23 de la Bratislava (Slovacia), sportivii români au obținut o medalie de aur, una de argint și una de bronz.
  • Juniorul Darius Vlaicu a câștigat medalia de aur la proba de canoe simplu pe 1.000 de metri, cu un timp de 4:04.749. El a fost urmat de polonezul Rafal Poklepa (4:05.572) și de maghiarul Milan Gyanyi (4:06.202).
  • Medalia de argint a fost obținută de Darius Vlaicu și Eduard Fecu la proba de canoe dublu juniori pe 1.000 de metri, cu un timp de 3:44.990, fiind devansați în finală de echipa cehă formată din Vit Prikopa și Martin Novacek (3:44.140).

Citește mai mult despre performanțele sportivilor români la Europenele de juniori și tineret de kaiac canoe

Tabloul EURO 2024. Cum arată traseul echipelor până în finală

  • Fazele eliminatorii ale Campionatului European de fotbal din Germania încep pe 29 iunie. Tabloul optimilor EURO 2024 a fost stabilit după disputarea meciurilor din faza grupelor, iar cel mai așteptat meci pentru români, este, firește, partida României cu Olanda. Meciul se va juca pe 2 iulie, de la ora 19:00.
  • Cu cine va juca România dacă se va califica în sferturile EURO 2024? Care ar fi traseul, dacă suntem optimiști și visăm la marea finală? Ce confruntări grele se preconizează pentru sferturile de finală?
  • Iată care este tabloul EURO 2024 pentru fazele eliminatorii și cum arată traseul până în finala EURO 2024, care se va juca pe 14 iulie.

Citește totul despre traseul echipelor până în finala EURO 2024

Care este cea mai bună companie aeriană din lume în 2024? Trei transportatori europeni au intrat în top 10

  • Cele mai bune companii aeriene din lume au fost dezvăluite în urma unui sondaj realizat pe 21 de milioane de pasageri. Trei transportatori europeni se află în top 10.
  • Servicii acordate cu mult zâmbet, gustări și o selecție excelentă de filme: aceste lucruri mărunte fac orele petrecute într-un avion puțin mai suportabile.
  • Dar experiența poate varia foarte mult în funcție de transportatorul pe care îl alegeți.

Citește mai mult despre topul companiilor aeriene din 2024

Șoferii pot fi amendați pe baza înregistrărilor video. Noi modificări în Codul Rutier

  • Codul rutier se schimbă din nou. Șoferii care au fost filmați încălcând regulile de circulație vor putea fi amendați de polițiști pe baza acestor înregistrări, fără să mai fie nevoie de semnătura unui martor pe procesul verbal.
  • Imaginile martor pot fi surprinse de aparatul radar, de camerele montate pe stâlpi sau chiar de alți șoferi.
  • Polițiștii pot colecta datele de monitorizare a traficului rutier de la administratorii drumurilor publice și pot primi de la aceștia semnalări referitoare la încălcări ale normelor circulației.

Citește tot despre noile modificări din Codul Rutier

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE