Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Traficului rutier în zona 1 Mai din București, deviat din 24 august pentru lucrări la Magistrala M6

Metrorex anunță că vor fi impuse restricții de trafic rutier începând cu 24 august 2024, în zona 1 Mai, potrivit unui comunicat transmis de instituție miercuri, conform Agerpres.

Aceste restricții sunt necesare pentru desfășurarea lucrărilor legate de conectarea stației 1 Mai existente la viitoarea Magistrală M6, Secțiunea Sud, în cadrul contractului "Conexiunea rețelei de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă - Otopeni (Magistrala 6: 1 Mai - Otopeni). Proiectare și execuție a structurii de rezistență pentru stații, galerii și tuneluri. Lotul 1: 1 Mai-Tokyo."

Unde vor fi instituite restricțiile

Restricțiile vor fi instituite în intersecția dintre Calea Griviței și Bd. Ion Mihalache, iar rutele ocolitoare propuse sunt următoarele: pentru traficul provenind de pe Șoseaua Chitilei și Bd. Bucureștii Noi, varianta recomandată va fi pe Strada Carpați - Strada Mircești - Strada Caransebeș; pentru direcția Bd. Ion Mihalache și Calea Griviței, pentru ieșirea din București, se va putea utiliza ruta Strada Clăbucet - Strada Aviator Popișteanu - Strada Soveja - Pod Constanța.

"Transportul public în zona 1 Mai se va îmbunătăţi considerabil, odată cu beneficiile unei noi linii de metrou. Magistrala 6, încă un proiect major în dezvoltarea metroului bucureştean, va creşte gradul de mobilitate a populaţiei din Capitală şi din Ilfov.

Le mulţumim anticipat pentru înţelegere tuturor locuitorilor din zona lucrărilor pentru Magistrala 6. Proiectele mari se construiesc prin eforturi mari, cu participarea tuturor celor care vor beneficia de avantajele acestora. De aceea, apelăm la bunăvoinţa participanţilor la trafic şi a locuitorilor şi ne preocupăm ca disconfortul creat să fie minim posibil", a declarat directorul general Metrorex, Mariana Miclăuş, citat în comunicat.

Proiectul "Magistrala 6. 1 Mai - Otopeni, Legătura reţelei de metrou cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă - Otopeni" este unul de utilitate publică, de interes naţional, conform Hotărârii Guvernului nr. 496/2017, cu modificările şi completările ulterioare, prin care se asigură nevoile de mobilitate ale persoanelor prin dezvoltarea reţelei de transport trans european (TEN-T).

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE