ȘOFERI
Proiect: Tinerii ar putea obține permisul de conducere de la 17 ani. Numărul orelor de pregătire practică vor fi suplimentate de la 30 la 45
Interdicția conducerii de bolizi pe patru sau două roți de către tinerii până în 21 ani ar putea fi însoțită de posibilitatea de a obține permisul de la 17 ani.
Emiterea rovinietelor, suspendată temporar pe 11 martie. Plata prin SMS va fi întreruptă timp de 11 zile
Începând cu data de 11 martie 2024, de la miezul nopții și pentru o perioadă estimată la aproximativ trei ore, emiterea rovinietelor se va opri temporar. Anunțul a fost făcut de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
Noi reguli pentru proprietarii care vor să vândă mașini, de la 1 mai. Trebuie să pună la dispoziție informații despre consum și emisiile CO2
Noi reglementări pentru vehiculele cu ardere vor intra în vigoare de la 1 mai. Modificările care impun reguli mai stricte îi vizează în special pe proprietarii care vor să pună mașinile spre vânzare.
Reguli mai dure pentru șoferii din Europa. Cei care rămân fără permisul auto într-o țară a UE nu vor mai putea conduce în niciun alt stat membru
Reguli mai dure pentru șoferii din Europa. Un cetățean european care a rămas fără permis auto într-o țară a Uniunii Europene nu va mai putea conduce în niciun alt stat membru, după ce Parlamentul European a adoptat directiva pentru siguranță rutieră.
Recomandări pentru șoferi, în condiții meteo nefavorabile. Brigada Rutieră: Să evite pe cât posibil frânarea
Administrația Națională de Meteorologie au emis o atenţionare cod galben de vânt, polei, ninsori moderate cantitativ şi viscol pentru Moldova, Dobrogea şi jumătatea de est a Munteniei începând de duminică după-amiază până marţi dimineaţă.
Amenzile de circulație cresc de la 1 ianuarie 2024. Punctul de amendă, 5% din salariul minim brut pe țară
Amenzile de circulație cresc de la 1 ianuarie 2024. Guvernanții au decis punctul de amendă la 5% din salariul minim brut pe țară. Până acum, cuantumul punctului de amendă era plafonat la 145 de lei, cât valora în 2017.
Tractoarele ar putea fi conduse pe drumurile publice cu permis pentru alte categorii de vehicule
Plenul Senatului a eliminat, luni, în plen, prin adoptarea unei propuneri legislative, obligativitatea deţinerii pentru conducătorii de tractoare agricole sau forestiere a unui carnet de conducere corespunzător categoriei.
Tinerii, pregătiți să devină șoferi responsabili. Specialiștii spun că multe informații învățate la școala de șoferi sunt greșite
Tinerii vor putea să învețe cum să evite un accident în cadrul unui bootcamp, unde vor primi lecții intensive de conducere defensivă, iar la final se vor lupta pentru titlul de cel mai bun conducător auto.
Proiect: Șoferii drogați sau băuți la volan nu vor mai avea voie să conducă 10 ani
Senatorul Robert Cazanciuc a anunțat că a depus, joi, un proiect legislativ care prevede, printre altele, interzicerea dreptului de a conduce pe o perioadă de până la 10 ani în cazul şoferilor depistaţi sub influenţa drogurilor sau alcoolului.
Cum decurge testarea antidrog la spital. O echipă Euronews a filmat întreaga procedură
Dacă polițiștii din trafic nu au drugtest, au posibilitatea de a-l duce pe șofer la spital, pentru a-l testa. Și nu doar pentru recoltarea probelor biologice. Printre altele, ca în filmele americane, șoferul închide ochii și duce degetul arătător la nas.
Jurnalista Emilia Șercan, despre accidentul din 2 Mai: E o problemă de management al Poliției sau e o problemă de protecție a rețelelor de trafic de droguri?
Jurnalista Emilia Șercan a vorbit, în direct la Euronews România, despre erorile repetate pe care le-a observat în sistemul Poliției Române și despre lipsa de responsabilitate a autorităților.
Cât de greu este să depistezi un șofer consumator de droguri. Combinația luată de șoferul de 19 ani este periculoasă și provoacă halucinații
Medicii Agenției Naționale Antidrog recunosc că este dificil să depistezi un șofer care a consumat substanțe ilegale, fără să fie testat. Mai ales dacă polițiștii nu sunt instruiți pentru așa ceva.
Accidentul din localitatea 2 Mai se poate repeta oricând. În stațiune pietonii circulă pe șosea, în unele zone
Tragedia din localitatea 2 Mai, în care un șofer drogat a ucis doi tineri, a avut loc într-o zonă intens circulată de pietoni și cunoscută ca fiind periculoasă. Drumul dintre 2 Mai și Vama Veche, pe care merg turiștii și localnicii, nu este amenajat și nu are un trotuar.
Prima declarație a părinților șoferului drogat din 2 Mai: ”Nu încercam să-l ferim de răspundere”
Șoferul drogat care a ucis sâmbătă doi oameni va fi judecat după ”Legea Anastasia”. Tânărul de 19 ani a fost depistat cu trei tipuri de substanțe, printre care și cocaină. Puși față în față cu realitatea faptelor fiului lor, părinții șoferului au vorbit cu jurnaliștii HotNews.