MUZEU
Ce fel de elev a fost Brâncuși. O vizită la școala din Craiova unde a început să studieze întâia oară sculptura
Constantin Brâncuși fost inițiat în arta sculpturii la 18 ani, când a devenit elev al Școlii Superioare de Meserii din Craiova. El a avut medii generale peste nota 9, însă a fost și sancționat în ultimul an școlar, când a primit nota trei la Conduită.
Furtul pieselor de tezaur dacic de la Muzeul Drents ar putea costa statul olandez 5,8 milioane de euro
Ministerul Culturii amână pentru săptămâna viitoare publicarea proiectului de act normativ prin care își dorește să reglementeze transportul, paza și organizarea de expoziții cu bunuri de patrimoniu.
UPDATE Furtul pieselor dacice. Concluziile raportului Corpului de Control al premierului: abateri și lacune legislative
Corpul de Control al Prim-Ministrului a finalizat verificările la MNIR și la Ministerul Culturii, a transmis, joi, Marcel Ciolacu, iar „materialul rezultat” va fi înaintat Parchetului General.
Asta da provocare: un tablou uriaș pictat de Rubens, restaurat chiar sub ochii vizitatorilor unui muzeu
Restaurarea unui tablou de Rubens s-a dovedit o adevărată provocare din cauza dimensiunii sale uriașe. În muzeul în care este expus a fost creat un întreg atelier, iar restauratorii lucrează sub ochii vizitatorilor.
UPDATE. Furtul obiectelor de tezaur dacic românesc din muzeul din Olanda. Poliția crede că trei suspecți sunt olandezi. Au găsit și alte indicii
Spargere ca în filme la Muzeul Drents din Olanda. Au fost furate patru piese din aur din tezaurul dacic: coiful de la Coţofeneşti și trei brățări dacice. Hoții au aruncat în aer un zid al muzeului.
EXCLUSIV Jaful din Olanda, povestea furtului de plăcuțe de înmatriculare. Jurnaliștii Euronews România au discutat cu posesorul mașinii țintite de hoți
Proprietarul plăcuțelor de înmatriculare furate de hoți și folosite în jaful de la muzeul din Olanda avea camere de supraveghere instalate acasă, dar acestea nu acopereau locul în care era parcată mașina.
Furtul coifului dacic. Expert: „M-a frapat declarația directorului. Măsuri de ultimă generație? Noi avem muzee mult peste”
Din cauza riscurilor de securitate, unele muzee sunt dotate chiar și cu șanțuri antitanc. Specialiștii au explicat de ce unele obiecte din patrimoniul românesc au fost duse în Olanda.
Muzeul Brukenthal va fi închis temporar. Managerul muzeului cere pază cu jandarmi, după furtul artefactelor din tezaurul dacic
Muzeul Național Brukenthal va fi închis săptămâna aceasta de luni până vineri. Decizia a fost luată după furtul celor patru artefacte din tezaurul dacic, de la muzeul Drents din Olanda. Directorul instituției a solicitat, într-o intervenție exclusivă la Euronews, ca muzeul să fie păzit de jandarmi.
Piese dacice furate. Conducerea Muzeului de Istorie a României acuză muzeul olandez că n-a asigurat pază umană
Conducerea Muzeului de Istorie a României lansează acuzații după ce patru piese importante din Tezaurul Dacic au fost furate din Muzeul Drents, din Olanda. Muzeul olandez unde au fost expuse piesele avea obligația, prin contract, să asigure pază umană.
Celulă de criză pentru recuperarea pieselor de tezaur furate în Olanda. Ciolacu: Voi trimite Corpul de Control
Marcel Ciolacu a anunțat, duminică, organizarea la nivelul Guvernului a unei celule de criză pentru „coordonarea eficientă a activităților de recuperare” a celor patru piese de tezaur furate dintr-un muzeu din Olanda.
Cum a fost posibil, totuși, jaful de la Muzeul Drents: „Paza umană figurează în contract. Am cerut și vitrine antifurt”
Ernest Oberländer Târnoveanu, directorul Muzeului Național de Istorie a României, a precizat duminică, în conferința de presă, că asiguratorul, o mare companie olandeză, a cerut „întărirea sistemului de securitate”, având în vedere valoarea exponatelor de la Muzeul Drents din Olanda.
Marcel Ciolacu, reacție după furtul pieselor din tezaurul dacic: Trebuie recuperate rapid / Au o valoare inestimabilă
Marcel Ciolacu a transmis, pe Facebook, că piesele din tezaurul dacic furate de la Muzeul din Drents, Regatul Țărilor de Jos, trebuie recuperate rapid de autorități și să revină în siguranță în România.
Fizica particulelor, explicată într-o expoziție interactivă. Copii pot învăța despre Univers la muzeul de Geologie
La muzeul de Geologie din București s-a deschis o expoziție interactivă despre fizica particulelor, cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la înființarea celui mai mare accelerator de particule din lume, CERN.
Coroana Reginei Maria, adusă la Iași în premieră: Va fi expusă la Palatul Braunstein
Coroana Reginei Maria, purtată la încoronarea Regelui Ferdinand în 1922, poate fi admirată pentru prima dată la Iași! Celebra podoabă va sta la Palatul Braunstein din centrul orașului, timp de o lună. Așa că poate fi văzută acolo și pe 10 mai, de Ziua Regalității.
Muzeul mâncării dezgustătoare, deschis la Berlin: Turiștii pot încerca delicii exotice, precum vinul de șarpe sau supa de ochi de oaie
Supa din ochi de oaie servită cu o sticlă de vin de șarpe sau de scorpion s-ar putea să nu se afle pe lista voastră de priorități atunci când intrați într-un restaurant.
Cel mai mare muzeu interactiv din România s-a deschis la Brașov. Cum funcționează și la ce ajută apa conectată la muzică
Cel mai mare muzeu interactiv din România și-a deschis porțile la Brașov. De la fenomene ale naturii și până la tot felul de teorii complexe, toate pot fi descoperite și înțelese cu mai multă ușurință în cadrul Muzeului de Științe.