MUZEU
Fizica particulelor, explicată într-o expoziție interactivă. Copii pot învăța despre Univers la muzeul de Geologie
La muzeul de Geologie din București s-a deschis o expoziție interactivă despre fizica particulelor, cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la înființarea celui mai mare accelerator de particule din lume, CERN.
Coroana Reginei Maria, adusă la Iași în premieră: Va fi expusă la Palatul Braunstein
Coroana Reginei Maria, purtată la încoronarea Regelui Ferdinand în 1922, poate fi admirată pentru prima dată la Iași! Celebra podoabă va sta la Palatul Braunstein din centrul orașului, timp de o lună. Așa că poate fi văzută acolo și pe 10 mai, de Ziua Regalității.
Muzeul mâncării dezgustătoare, deschis la Berlin: Turiștii pot încerca delicii exotice, precum vinul de șarpe sau supa de ochi de oaie
Supa din ochi de oaie servită cu o sticlă de vin de șarpe sau de scorpion s-ar putea să nu se afle pe lista voastră de priorități atunci când intrați într-un restaurant.
Cel mai mare muzeu interactiv din România s-a deschis la Brașov. Cum funcționează și la ce ajută apa conectată la muzică
Cel mai mare muzeu interactiv din România și-a deschis porțile la Brașov. De la fenomene ale naturii și până la tot felul de teorii complexe, toate pot fi descoperite și înțelese cu mai multă ușurință în cadrul Muzeului de Științe.
Două activiste ecologiste au aruncat cu supă într-un tablou de Claude Monet. Opera de artă era protejată cu un geam de sticlă
Activiştii francezi pentru climă au stropit din nou cu supă o operă de artă majoră - de data aceasta un tablou de Claude Monet - la doar circa două săptămâni după ce celebrul tablou "Mona Lisa" al lui Leonardo da Vinci a fost vizat de un act de vandalism similar.
O nouă atracție turistică în Cluj. Cel mai neobișnuit leac din Muzeul Farmaciei este pulberea de mumie
O nouă atracție turistică din Cluj-Napoca s-a deschis după 5 ani, timp în care a fost în renovare. Este vorba despre Muzeul Farmaciei, care se află într-una dintre clădirile emblematice ale orașului: Casa Hintz unde, în secolul al 18-lea, a fost deschisă prima farmacie din oraș.
Acuzații la Muzeul Naţional de Artă: Tablourile expuse ar putea fi falsuri și ar putea să provină de la familia lui Adrian Năstase. Reacția Ministerului Culturii
Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a declarat, marţi, că va analiza documentele de provenienţă a exponatelor Muzeului Naţional de Artă, pentru a verifica veridicitatea acestora.
Muzeul de Artă Cluj-Napoca a deschis expoziția Doina Cornea, unde vizitatorii pot vedea celebra scrisoare anticomunistă
Peste o mie de vizitatori au venit la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca pentru a afla povestea Doinei Cornea, una dintre cele mai cunoscute voci anticomuniste. Muzeul recreează, printr-o expoziție, viața celebrei disidente.
Muzeu în întuneric, la Iași. Vizitatorii conștientizează cum e viața unei persoane nevăzătoare
Un proiect menit să îi facă pe ceilalți să conștientizeze cum e viața unei persoane cu deficiențe de vedere a fost deschis la Iași. Este vorba despre o cameră care simulează o locuință dotată cu elemente speciale pentru nevăzători.
Cum arată la interior Bojdeuca lui Creangă, după restaurare. Experții au dezbătut intens modificările aduse casei
O casă țărănească, mică, sărăcăcioasă. Așa apare în dicționarul limbii române cuvântul BOJDEUCĂ. Am întâlnit acest cuvânt foarte des, în ultima perioadă, odată cu mult controversata restaurare a bojdeucii lui Ion Creangă.
Ministrul Culturii cere verificarea lucrărilor la Bojdeuca lui Creangă. Oamenii sunt revoltați: ”E ca și cum ai corecta Amintirile lui Creangă”
Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a solicitat Corpului de control verificarea legalității avizului pentru intervenția realizată asupra monumentului istoric ”Bojdeuca scriitorului Ion Creangă”.
Muzeul subacvatic din Constanța prinde contur. Bustul unui scafandru a fost dus pe fundul mării
Un muzeu subacvatic prinde contur în zona Cazinoului din Constanța. După scufundarea în anul 2019, a unei statui a Poetului Ovidius, un nou exponat, de această dată bustul unui scafandru, a ajuns pe fundul mării.
Muzeu dedicat lui LeBron James, deschis în localitatea natală: „Visul meu a fost întotdeauna să pun Akron pe hartă”
Un muzeu dedicat exclusiv vieţii şi carierei baschetbalistului LeBron James (Los Angeles Lakers) se va deschide în oraşul său natal Akron, din statul Ohio, a declarat joi Fundaţia jucătorului, citată de Reuters.
Alexandru Ioan Cuza, Domnitorul Unirii, dar și al eleganței. Sute de piese ce i-au aparținut domnitorului au fost prezentate la MNIR
O simplă vizită la muzeu poate deveni mai profitabilă decât s-ar crede. Pentru că un personaj istoric din manuale poate stârni mai multă curiozitate în cadrul unei expoziții.
Trofeul Vince Lombardi, oferit câștigătoarei Super Bowl, poate fi admirat la București
Considerat cel mai popular sport de peste Ocean, fotbalul american este în plină expansiune și în România. Fanii acestui sport pot admira în aceste zile chiar la București renumitul trofeu SuperBowl, chiar cel care va fi oferit la finala din februarie 2024.
Primul muzeu imersiv din România. Un nou spațiu al artei și tehnologiei pentru capodoperele lui Gustav Klimt
Un nou spațiu al artei și tehnologiei s-a deschis la București. Este, însă, un loc care, cu siguranță, le oferă vizitatorilor o experiență uimitoare. Proiecții uriașe, sunet și lumină, totul într-un spectacol fermecător.
„Efectul Picasso”. 46 de lucrări ale artistului spaniol, expuse la Muzeul de Artă Recentă din București
Bucurie mare printre iubitorii de artă. 46 de lucrări ale lui Pablo Picasso vor fi expuse din toamnă la Muzeul de Artă Recentă din București. „Efectul Picasso” e descris ca fiind „evenimentul cultural major al deceniului”, potrivit directorului MARe, Erwin Kessler.
Muzeul Apei din Timișoara. Uzina de Apă Urseni a fost prima stație de tratare a apei, dată în funcțiune din 1914
Un muzeu al apei este, cel puțin pe perioada verii, un spațiu ideal pentru un strop de răcoare. Un astfel de loc chiar există, la Timişoara, iar în acest weekend, spațiul este gazda unui festival. Răcoare, creativitate şi un pic de istorie definesc perfect Muzeul Apei.
Cea mai fotografiată galerie de artă, la MNAC. Instalația "Nor negru” este alcătuită din 25.000 de fluturi de hârtie
Într-un spațiu impresionant din Muzeul Național de Artă Contemporană din București, o instalație de artă captivantă, intitulată "Nor negru", aduce cu sine povestea uluitoare a migrației fluturilor monarh.