Cum ar fi să mergeți la muzeu și să stați de vorbă cu exponatele? Pare o scenă din filmul „O noapte la muzeu”, dar este cât se poate de reală, în 2024. Cu ajutorul inteligenței artificiale, un muzeu din Marea Britanie le permite vizitatorilor să discute cu exponatele care au dispărut în urmă cu foarte mult timp.
Exponate aduse la viață cu ajutorul A.I.
Salutare! Ce faci?
Jack, bine ai revenit! Sunt la fel de plin de viață pe cât poate fi o amintire plină de spirit. Învăluit în lumea mea de sticlă, înfloresc din energia curioasă a vizitatorilor.
Păsările Dodo au dispărut în secolul al XVII-lea, dar aici, la Muzeul de Zoologie din Cambridge, au fost readuse la viață.
Jack Ashby, director asistent al Muzeului de Zoologie Cambridge: Muzeele aleg, în general, ce să spună oamenilor, dar, în acest fel, vizitatorii pot întreba orice le place și asta cred că este un lucru foarte valoros. Pot avea o conversație reală cu un animal, cu un exemplar, și cred că asta îl aduce la viața într-un mod diferit decât ar putea o expoziție obișnuită de muzeu.
Cu ajutorul inteligenței artificiale, animale de mult dispărute pot răspunde întrebărilor vizitatorilor. Deocamdată, 12 exemplare au primit propria lor voce.
Ce ești?
Sunt un megatherion, leneșul uriaș de pământ. O ființă remarcabilă care a locuit în peisajele străvechi ale Americii de Sud.
Tehnologia a fost creată de absolvenții de la Cambridge și deocamdată este în faza de experiment.
Gal Zadir, co-fondator companie tehnologie: Simulările sunt flexibile. Am construit ceea ce numim „o mină digitală” pe o simulare a unui exponat care include trăsături de personalitate, atât cât putem din știința cunoscută despre adaptările sale evolutive, pecum și o bancă de memorie de lucruri pe care le-ar fi putut experimenta de-a lungul vieții.
Tehnologia a fost limitată de creatorii ei, pentru a preveni întrebările nepotrivite ale vizitatorilor