Supa din ochi de oaie servită cu o sticlă de vin de șarpe sau de scorpion s-ar putea să nu se afle pe lista voastră de priorități atunci când intrați într-un restaurant.
Unii oameni însă s-ar putea să considere aceste mâncăruri un adevărat deliciu culinar. Este și ideea din spatele proiectului unui muzeu din Berlin, denumit Muzeul Mâncării Dezgustătoare, care s-a hotărât să arate oamenilor diferențele culturale atunci când vine vorba de bucătărie.
Dezgustul este una dintre emoțiile principale
Scopul proiectului nu este acela de a șoca vizitatorii, ci mai degrabă de a-i familiariza cu ideea de dezgust sau de respingător atunci când vine vorba de arta culinară, susțin reprezentanții muzeului.
Alexandra Bernsteiner, managerul Muzeului Mâncării Dezgustătoare din Berlin: Dezgustul este una dintre emoțiile principale. Există șase emoții de bază diferite, iar dezgustul este una dintre ele. Se spune că este prima instanță a sistemului imunitar, deoarece creierul te anunță când ceva ar putea conține o boală sau când este ceva ce nu ar trebui să crezi că este un aliment, atunci simți dezgust. Asta pentru ca tu să eviți să îți compromiți sănătatea. Așadar, în acest sens, dezgustul este un sentiment important.
Muzeul Mâncării Dezgustătoare, o atracție turistică situată în centrul Berlinului
Muzeul nu duce lipsă de vizitatori. În fiecare an, peste 20 de mii de oameni trec pragul muzeului pentru a urmări expoziția.
Alexandra Bernsteiner, managerul Muzeului Mâncării Dezgustătoare din Berlin: Avem un spectru foarte larg de grupuri sau vizitatori. Avem clase de elevi din Berlin, clase de liceeni din afara orașului, turiști obișnuiți, oameni interesați de alimentație, oameni interesați de ecologie, oameni mai în vârstă care pur și simplu vor să afle mai multe despre viitorul alimentației. Avem un spectru larg, iar toți cei care doresc să încerce să mănânce gândaci sunt bineveniți aici.
Muzeul Mâncării Dezgustătoare, o atracție turistică situată în centrul Berlinului, este deschis săptămânal, de marți până vineri.