Articole scrise de Maria Moiș
Medicii ATI sar în apărarea „doamnei cu coasa” în cazul morților suspecte de la spitalul „Sf. Pantelimon”
Continuă scandalul morților suspecte de la Spitalul Sfântul Pantelimon! Medici specializați în terapie intensivă spun că practicile doctorițelor arestate ar putea fi corecte, și îi acuză pe procurori de o documentare incompletă a cazurilor.
Familiile din Ucraina, aceleași drepturi bănești ca cele din România. Statul român va plăti alocații pentru 47.000 de copii ucraineni
Începând de marți, mamele ucrainene au dreptul la indemnizație de creștere a copilului dacă cel mic s-a născut în România și alocație pentru copiii care au peste doi ani.
N-avem medici neonatologi. În aproape jumătate dintre județe, există cel mult patru astfel de specialiști
Cazul femeii care a născut pe trotuarul spitalului din Urziceni se poate repeta oricând. La un an de la incident, lucrurile nu par să se fi schimbat. Spitalul nu are nici acum o linie de gardă pentru că nu sunt nici medici, nici bani.
Peste jumătate dintre centrele de vârstnici din Argeș funcționează ilegal. 29 dintre cele 56 de cămine au devenit peste noapte, în acte, spații de cazare Airbnb
Mai mult de jumătate dintre centrele pentru vârstnici din Argeș funcționează ca „azile mascate”: 29 dintre cele 56 de cămine de bătrâni au devenit peste noapte, în acte, spații de cazare ca pe AIRBNB.
Record de înscrieri la admiterea de la Medicină. Salariul unui rezident poate ajunge la 7.000 de lei net
Record de înscrieri la admiterea de la Medicină, față de perioada ultimilor ani: 4.000 de tineri visează ca într-o zi să ajungă medici. Cea mai mare concurență este la medicină generală și stomatologie unde sunt 4 candidați pe un loc.
Forțele Aeriene sunt mai puternice decât în trecut. Cum arată aeronavele din dotarea Armatei Române
Armata Română are prima escadrilă de F16 și așteaptă acordul Guvernului american pentru achiziția a 48 de avioane F-35. Mai multe avioane de luptă din dotarea forțelor armate au putut fi văzute ieri pe cerul Capitalei cu ocazia Zilei Aviației.
Moartea nu are frontiere. Investigație la granița Bulgariei cu Turcia, pe ruta migrației spre vestul Europei
După o investigație întinsă pe durata a mai multe luni, Euronews România aduce în atenția publicului dezastrul umanitar din pădurile de lângă frontiera bulgaro-turcă. Zeci de migranți au murit sau sunt dați dispăruți în zonă.
Un tânăr din Siria, trimis de părinți pe drumul libertății, a sfârșit într-o pădure de la granița Bulgariei cu Turcia. Premiera investigației, azi la ora 16
Un adolescent de 17 ani din Siria a fost trimis de părinți pe drumul libertății: oamenii și-au vândut casa, iar cu banii strânși au plătit călăuze care să le ducă fiul până în Germania.
Ziua Copilului, cu nervi pentru părinți. Mii de oameni au stat la coadă să vadă aeronavele TAROM
Nervi și aglomerație de Ziua Copilului pe platforma TAROM, acolo unde a fost organizată Ziua Porților deschise. Pentru copiii nerăbdători să vadă cabina pilotului într-o aeronavă adevărată, așteptarea a fost lungă, iar pentru părinți, un adevărat test al răbdării.
Minivacanța de 1 Mai și Paște a atras turiști din toată lumea la Castelul Bran. Ce i-a impresionat cel mai mult
Cei care au ales muntele în această minivacanță au avut parte de odihnă, liniște și plimbări în natură. Castelul Bran a atras turiști din toată lumea, fascinați de legenda contelui Dracula.
România în afara Schengen terestru, mai săracă. Pierderile industriei de transporturi au depășit 19 miliarde de euro, din cauza neaderării
Blocarea accesului în spațiul Schengen terestru aduce pierderi pentru România: țara noastră pierde cel puțin 2% din PIB anual, din cauză că nu face parte din familia Schengen, arată calcule guvernamentale.
ANALIZĂ De ce migrația este o preocupare delicată la nivelul UE
Una dintre temele dezbătute de șefii de stat din Uniunea Europeană la prima întrunire din acest an este migrația. Subiect delicat care este invocat de fiecare dată când se discută despre extinderea spațiului Schengen, căci România și Bulgaria sunt tot în afara granițelor terestre Schengen.
România, tot în afara Schengen terestru. Gerhard Karner: E contraproductiv să te gândești la următorul pas
La Bruxelles a început consiliul JAI – adică forul care ar putea duce România și Bulgaria în spațiul Schengen terestru. Ministrul austriac de Interne, Gerhard Karner, a afirmat că este contraproductiv să te gândești la următorul pas.
Apele reziduale arată ce droguri se consumă în România. Ectasy, ketamină și cocaină, găsite în probele prelevate de la stațiile de epurare
Consumul crescut de droguri în România se vede în apele reziduale. Agenția Antidrog a luat probe de la stația de epurare și a descoperit cocaină, ecstasy și ketamină - valori similare cu cele din metropole europene - ba chiar cantități de trei ori mai mari în cazul ketaminei
România, în Schengen aerian din 31 martie. Care este starea aeroporturilor din țară
Luna aceasta România intră în Schengen aerian. Începând cu 31 martie, pasagerii nu vor mai trebui să stea la controlul de frontieră dacă ajung în spațiul de liberă circulație. Unele aeroporturi se află în plin șantier.
REPORTAJ De la "supermarketul de droguri" la "Cafe Conforto". Cum a dozat Portugalia problema consumului și cum îi ajută pe dependenți
În Portugalia, consumul de droguri este considerat o problemă de sănătate publică, înainte de a fi incriminat. Statul finanțează centre de consum și de recuperare, dependenții nu sunt ostracizați, ci ajutați cu tratamente gratuite și integrați, apoi, în societate.
Oferte cu vize de flotant, pe Facebook. Părinții sunt dispuși să plătească mii de lei pentru a-i înscrie pe copii la școală
Oră de oră apar pe Facebook sute de anunțuri, postate pe grupuri specializate, de părinții care au nevoie de viză de flotant pentru a-i înscrie pe cei mici la școala favorită.
Mihai Stoica gătește pentru câini fără stăpân. Managerul FCSB s-a alăturat campaniei ”Tocăniță pentru toți Bobiță”
Managerul FCSB, Mihai Stoica, a gătit pentru peste 500 de câini fără stăpân. El s-a alăturat campaniei ”Tocăniță pentru toți Bobiță” – organizată la Adăpostul Speranța, cu scopul de a susține adopțiile responsabile.
Număr record de consumatori minori. Medic la Spitalul Obregia: Am avut un pacient de 11 ani, consumator de canabis
Din ce în ce mai mulți adolescenți sunt internați din cauza drogurilor. La Spitalul Obregia din Capitală, numărul pacienților minori dependenți de stupefiante a crescut cu 70% anul trecut, față de 2022.
România, în Schengen aerian și maritim. Din primăvară, pasagerii care zboară în țări Schengen nu vor mai face controlul pașapoartelor
E oficial! Din martie 2024, Bulgaria și România vor adera la spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime. Consiliul Uniunii Europene a votat în unanimitate acest lucru. Înalții oficiali europeni și români au salutat votul dat de Consiliu.
Ce înseamnă aderarea României și Bulgariei la Air Schengen. Ce condiții impune Austria
Dacă România și Bulgaria vor intra în spațiul aerian Schengen (n.r. Air Schengen) înseamnă că un cetățean din aceste două țări nu va mai fi nevoit să stea la controlul de la granițele aeriene din 27 de țări membre ale spațiului de liberă circulație.
95.000 de muncitori asiatici, angajați în România în 2023. Mai multe noi ghișee au fost amenajate de Oficiul pentru Imigrări din București
Adio cozi în ploaie și frig, la Oficiul pentru Imigrări din București. Cetățenii străini care trebuie să-și reînnoiască documentele de câteva ori pe an au la dispoziție un număr dublu de ghișee, într-un mall din Capitală.
ANALIZĂ Euronews. "Lupta cu drogurile" a autorităților române: aleargă mai ales după micii traficanți și umflă cifrele când raportează capturile
Lupta cu traficanții de droguri nu e atât de dură cum ne spun miniștrii: 80% dintre investigațiile DIICOT îi vizează pe consumatori și capturi sub 5 grame.
Un ONG internațional cere Tribunalului UE reluarea votului pentru aderarea României la Schengen. Motivul: poluarea din cauza camioanelor de la frontiere
O asociație care luptă pentru combaterea schimbărilor climatice cere Tribunalului Uniunii Europene să reia votul pentru aderarea României la Schengen. Motivul invocat are legătură cu poluarea din cauza zecilor de mii de camioane care așteaptă ore în șir sau chiar zile la controalele de frontieră.
REPORTAJ. De ce ajung dependenții de droguri din România la Psihiatrie. Centre de stat, amenajate cu milioane de euro, în paragină
În România, nu există centre publice specializate pentru tratarea dependenților de droguri. Cine vrea să scape de adicție se internează la psihiatrie, printre bolnavi cu alte afecțiuni. Trei comunități terapeutice, amenajate cu banii statului, au ajuns în paragină din “lipsă de interes politic”.