Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ziua Copilului, cu nervi pentru părinți. Mii de oameni au stat la coadă să vadă aeronavele TAROM

Nervi și aglomerație de Ziua Copilului pe platforma TAROM, acolo unde a fost organizată Ziua Porților deschise. Pentru copiii nerăbdători să vadă cabina pilotului într-o aeronavă adevărată, așteptarea a fost lungă, iar pentru părinți, un adevărat test al răbdării.

Oamenii spun că au stat la coadă chiar și patru ore pentru a putea vizita avioanele TAROM. Compania spune că s-a pregătit pentru peste 2.000 de oaspeți și că nu s-a așteptat la un interes atât de mare.

"Proastă organizare"

Oamenii au stat la rând zeci de metri înainte de intrarea în curtea bazei TAROM, din Otopeni.

"De ziua copilului am venit cu mama mea aici, că eu când o să fiu mare vreau sa fiu pilot. Și asta e cam prima experiență într-un fel", spune un copil.

"Aștept să văd cum este cabina pilotului care pilotează aeronvaele. Am renunțat să mă duc la antrenamente ca să vin aici", spune un băiat.

"Proastă organizare. Trebuia să impună un număr, să anunțe un număr de vizitatori", este de părere o mamă.

Pentru a mai omorî din timp, oamenii s-au pozat pe roata avionului sau au salutat aeronavelor care veneau din cursă. Ziua Porților deschise a fost organizată cu scopul de-ai familiariza pe cei mici cu lumea aviației civile.

Alexandru Anghel, reprezentantul companiei TAROM: "Colegii noștri piloți sunt în cele două aeronave și le explică ce vizitează, despre ce e vorba, ce face instrumentarul de bord, astfel încat ei la primul zbor să fie deja introduși în această lume. să scape de orice frică, să fie pregătiți pentru o vacanță sau călătorie relaxantă.

Interesul foarte mare e mai mult decât ne așteptam inițial. O singură aeronavă nu ar fi fost îndeajuns. Inițial ne-am pregătit la mai mult de 2.000, dar cred că e deja dublu."

Tot de ziua lor, TAROMle-a oferit copiilor cu vârsta de până la 11 ani un bilet gratuit.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE