ARTE
Ținute purtate de regi și regine, expuse la Londra. Cum arată cea mai veche rochie regală de mireasă
Ținutele purtate de regii și reginele Marii Britanii cu secole în urmă au fost expuse la Palatul Buckingham. Tot acolo puteți admira și mai multe daruri de preț pe care regii le făceau reginelor în ziua nunții.
Adrian Ghenie a inaugurat la Timișoara expoziția ”Corpul Imposibil”, deschisă până în iunie
Expoziția-eveniment Adrian Ghenie: The Impossible body a fost inaugurată la Timișoara. Este prima expoziție personală după 14 ani în România a artistului Adrian Ghenie. Vernisajul s-a bucurat de un public numeros, de 400 de persoane care au avut bucuria să îl felicite pe Adrian Ghenie.
Tablourile lui Vadim Tudor, scoase la licitație. Cât costă cele mai valoroase opere
Colecția de tablouri care i-a aparținut lui Corneliu Vadim Tudor va fi scoasă la licitație săptămâna viitoare. Piesele, semnate de importanți artiști români, sunt expuse până marți, când are loc vânzarea, la Palatul Cesianu-Racoviță.
INTERVIU. Paul Manolescu, solistul Eyedrops: “Facem muzica pe care am vrea noi să o ascultăm. E un act de terapie cu noi înșine”
Din copilărie a știut că o să facă regie de film. Totuși, din pasiune pentru muzică, în liceu a hotărât să lanseze o trupă, la care a renunțat în timp ce era deja student la Facultatea de Film. Câțiva ani mai târziu, însă, Paul Manolescu s-a întors la muzică.
Ultima cortină pentru "Fantoma de la Operă", pe Broadway, dupa 35 de ani de reprezentații
Ultima cortină pentru "Fantoma de la Operă", cel mai longeviv spectacol din istoria Broadwayului, după 35 de ani de la prima reprezentație. Sâmbătă, la Teatrul Majestic de pe Broadway au fost ovații minute în șir, toasturi cu șampanie și confetti.
Compania de lux Saint Laurent intră pe piața de film. Saint Laurent Productions își face debutul la Festivalul de la Cannes
Brandul de lux Saint Laurent a anunţat joi crearea unei companii de producţie de filme, Saint Laurent Productions, care îşi va face debutul în secţiunea oficială a Festivalului de la Cannes graţie peliculei ''Strange Way of life'', în regia lui Pedro Almodovar, informează AFP.
Poate inteligența artificială să genereze artă? Sunt cazuri în care graficienii încalcă drepturile de autor, susțin unii artiști
Inteligența artificială poate genera artă în locul omului? Depinde pe cine întrebi, subiectul stârnește multe controverse. Criticii susțin că tehnologia copiază și procesează imagini încălcând drepturile de autor. Pe de altă parte, cei care fac new media art se consideră și ei, artiști.
Artistul Ai Weiwei expune la Londra cea mai mare operă de artă din piese de Lego din lume, o versiune a creației "Water Lilies" de Monet
Artistul şi activistul chinez Ai Weiwei a dezvăluit miercuri, la Londra, cel mai recent proiect al său, o versiune proprie la scară mare, de 15 metri lungime, a creaţiei "Water Lilies" de Claude Monet, realizată din aproape 650.000 de piese Lego, în semn de omagiu adus tatălui său decedat.
NUD, DA! Horațiu Mălăele a lansat o nouă colecție de desene inspirată de revenirea la Edenul magic
Regăsirea inocenței și împăcarea cu Dumnezeu - dorințe care definesc viziunea desenelor semnate de Horațiu Mălăele. Actor de teatru și film, regizor, caricaturist, pictor și scriitor, Horațiu Mălăele a lansat la Galeria Rotenberg-Uzunov din București o nouă colecție de desene cu numele NUD, DA!
Adrian Ghenie revine în România. Prima expoziție personală a artistului din ultimii 14 ani va avea loc în aprilie la Timișoara
Expoziția Corpul imposibil - The Impossible Body - va conține o nouă serie de desene și câteva picturi, create special pentru acestă expoziție și expuse în premieră absolută la Timișoara.
Yoshitomo Nara desenează copii cu trăsături supradimensionate. Lucrările sale sunt vândute cu milioane de dolari
Yoshitomo Nara desenează animale și copii, care transmit emoții ce pot fi înțelese doar de un adult. Prin operele sale, artistul își provoacă audiența să se gândească la teme politice și climatice importante.
Expozițiile de artă din Europa pe care trebuie să le vezi în această primăvară
Fie că sunteți deja suficient de norocoși să vă aflați într-una dintre metropolele europene sau că aveți planificată o excursie de city-break, primăvara înseamnă că multe muzee importante vor inaugura un nou sezon de programe interesante.
INTERVIU. Pictoriță româncă stabilită la Praga: Mă consider călătoare în lumea interioară. Majoritatea fetelor pe care le pictez au ochii închiși
Andreea Molocea, pictoriță româncă stabilită la Praga, a desenat-o pe Mrs. Dalloway folosind elemente care amintesc de folclorul românesc și a adăugat jos, în colțul imaginii, un animal mic de companie, o furnică pe care o numește mica tristețe.
Grivița 53, începe construcția primului teatru realizat din donații. Chris Simion-Mercurian: ”Avem peste 11 mii de ctitori”
Acest proiect a câștigat la cea mai importantă competiție de arhitectură sustenabilă din Europa, a obținut o finanțare nerambursabilă de aproape două milioane de euro prin Programul RO-CULTURA și a reușit să strângă peste 500 de mii de Euro doar din donații.
INTERVIU. Sebastian Seredinschi, artistul care a dat nanotehnologia pe “Mamma Mia”
După single-ul de debut “Piesa mea de dor”, compus în urma unui anunț pe care l-a dat în ziar pentru a-și căuta fosta iubită, astăzi Sebastian Seredinschi cântă “Cum o chema”, pentru a revedea o fată pe care a întâlnit-o într-o seară în club.
Opera lui Constantin Brâncuși, reper în istoria artei. Lector UNARTE: Era un țăran în mijlocul Parisului, care-ți dădea mămăligă
Pentru Constantin Brâncuși, operele sale și atelierul au constituit întodeauna un univers, o lume în care și-a trăit viața care provoacă și astăzi comentarii bogate și contradictorii.
Timișoara, Capitală Culturală Europeană în 2023. Programul complet al evenimentelor: spectacole, concerte și premiere de film
Programul cultural se deschide oficial vineri, iar timp de trei zile vor avea loc peste 50 de evenimente dedicate programului Timișoara 2023: de la concerte în aer liber, până la teatre în spații neconvenționale sau premiere de film.
Secretul măștilor venețiene. Cât plătesc turiștii pentru un curs în care învață să își facă propria mască
Este vremea carnavalului, la Veneția, când orașul se umple de măști colorate. De-a lungul canalelor, găsim sute de magazine care vând măști, dar sunt puțini cei care cunosc tainele acestui vechi meșteșug.
Premiere pentru publicul din România la Timișoara. Expozițiile Constantin Brâncuși și Victor Brauner, precum și Bienala Art Encounters
Miercuri, la Centrul Georges Pompidou din Paris, a avut loc conferința de presă care promovează Bienala Art Encounters 2023, alături de expozițiile Victor Brauner: Invenții și magie și Constantin Brâncuși: Surse românești & perspective universale.
Un jurnalist adevărat în rolul unui jurnalist pe scenă. Vitalie Cojocari a jucat în piesa „No man's land”, la TNB
De la pupitrul știrilor, direct pe marea scenă a Teatrului Național din București. Așa sună, pe scurt, povestea colegului nostru, Vitalie Cojocari. El și-a jucat propriul rol, cel de ziarist, într-o piesă care reflectă tragedia războiului din Bosnia din anii ’90.
GUEST POST | Jurnalistul Euronews România, Vitalie Cojocari, de pe scaunul de prezentator, pe scena Teatrului Național
Spectacolul „No Man's Land”, jucat la TNB, promite să fie unul realist, tocmai de aceea, în rolul unui jurnalist pe scenă va urca un jurnalist adevărat: Vitalie Cojocari, de la Euronews România.
Picturile lui Carpaccio, expuse în Washington. Artistul este considerat unul dintre cei mai buni pictori venețieni ai Renașterii
Picturile lui Vittore Carpaccio sunt restaurate pentru a fi expuse în Washington. Deși mai puțin cunoscut, Vittore Carpaccio este considerat unul dintre cei mai buni pictori venețieni ai Renașterii.
Documente rare din arhive: George Enescu a câștigat faima mondială la doar 16 ani, la Paris
La Arhivele Diplomatice ale Ministerului Afacerilor Externe, printre zecile de mii de documente din istoria diplomației în România, sunt și mărturii, imagini și scrisori rare care reconstituie o parte din parcursul marelui compozitor George Enescu.